Ваксинацията на деца започва до дни, нужно е съгласие от родител

Едва 700 000 са получили втора доза
14 юни 2021 19:07, Нели Христова
93
Ваксинацията на деца започва до дни, нужно е съгласие от родител
Снимка: БГНЕС

"Около 700 000 са получили втора игла, но още много може да се желае до постигане на колективен имунитет", това каза пред NOVA NEWS проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб.

Той добави, че се разрастват възможностите за ваксиниране, но намалява желаещите да се ваксинират. Специалистът предупреди, че срокът на годност на ваксините ще започне да изтича и поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни - РС Македония, Черна гора.

Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме.

"Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват по-лесно вируса. Нашето становище също е, че е редно да се започне ваксинацията на деца над 12 години", заяви той и добави, че имунизацията не трябва да масова е да се подхожда индивидуално, като се следи за допълнителните заболявания.

За него максимално бързо ваксинацията трябва да започне, до няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител.

"Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи", заключи проф. Красимир Гигов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
36
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Пазете децата !!!!Те са бъдещето!!! От дъртаците-който оцелее
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо ваксите да ваксинират вече родените си деца, така ще прекъснат възпроизводството си
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е хавата, ковид психари и хипохиндрици? Вървят ли химикалите срещу кашлица? Първа игла, втора игла, може и херца да си нашиете,много помагала срещу уханска кихавица.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следват домашните кучета и котки!
12
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които плюят лекарите, да не са стъпили в болница!Знаем ви! И ще бъдете лекувани според думите си!
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже възрастните егоисти, които са рискови, не се ваксинират от инат, дай да набодем децата, при които протича леко и ваксибацията не е оправдана! Децата ли ще пазят старците?
10
1
 
38
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Какво значи съгласие от родител? Трябва съгласие от двамата родители , аз ако съм против а съпругата ми не и си даде съгласието без мое знание?
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързат защото изтърват сроковете ,с всеки изминал ден все повече хора се убеждават ,че ваксините са много коварни и отровни ,а в същото време епидемията изчезва като хрема приз лято и панически се опитват с манипулации да внушават страх от измамната пандемия.От два месеца агресивно говорят само за ваксинации при деца ,защото целта е стерилизация на милиарди във фертилна възраст.Продажните уж наши докторя лобират като бес-ни кучета на СЗО.
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На съгласните родители трябва да се гледа като на насилници
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме, жените ми като раждат, да ни дават плацентата й!Имам рецепта за баклава с плацента!Който иска - ще му я споделя!И НИКАКВИ ВАКСИНИ! Искат едни пари да вземат за 5G мрежата и да ремонтират баките за кемтрейса!
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето как разбирам тази "гаранция". Ще информирам всеки лекар, даже може и декларацийка да му спретна за подписване. Ако при детето се случи сърдечно заболяване - и на него ще му се случи нещо със сърцето. Ако детето получи парализа - и той ще получи. И тн. Понеже са толкова безвредни и безопасни, не се съмнявам че всеки лекар ще подпише веднага. Нали е за доброто на всички?
5
7
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
700 000 СА ПОЛУЧИЛИ ВТОРА ДОЗА НО КОЛКО СА ЖИВИ ОТ ТЯХ
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици" - тоест, като получи детето възпаление на сърцето, какво правим? Да им извадя техните ли, за "гаранцията"? Нещо не разбирам идеята с "гаранция" на нещо, което в първия месец приложение в САЩ предизвика 790 миокардита и перикардита при децата. Наистина не разбирам СЛЕПИ И ГЛУХИ ЛИ СА половината хора??
3
7
 
19
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Неистово желание на некви си, да ни боцкат просто щото са много дълбоко загрижени за нас, загрижени, ама без да ни дават паре с торби;))), щото аз така я разбирам грижата;))) другото е пунта-мара. Паре не дават, а сакат на боцат? Вервате ли, че българинът е глъв?:))) Я си забийте иглите във вашите за.дници и бъдете таралежи!;)))
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудовища. И това ЗА НИЩО.
1
7
 
40
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Браво...И на децата посегнахте.Бог ще ви съди създания аддови!