Бойко Рашков: Където се обърнем, е блато, наши служби нямат чувствителност

Кацаров: Мерките срещу вируса се коригират, защото има риск от нова вълна
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 12:15, Веселина Йорданова
270
Бойко Рашков: Където се обърнем, е блато, наши служби нямат чувствителност

МВР е предприело всички организационни мерки, които да гарантират в много голяма степен, че ще проведем честни избори на 11 юли. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков на отчета на служебното правителство за едномесечно управление.

Липсва оперативна чувствителност на някои наши служби към проблеми в нашата страна, посочи той и даде пример с незаконните трансплантации, които бяха обявени, като подчерта, че тези случаи са останали неизвестни за оперативните структури на МВР.

Където се е обърнем, е блато, подчерта вътрешният министър.

За голямо съжаление на едни от предходните избори - на 4 април, а и преди това, има констатирани случаи на купуване на вот. За това уродливо явление в нашия политически живот МВР няма вина, ако има отделни случаи, в които някои служители от министерството са се опитвали да съдействат на една или друга политическа партия, това са инцидентни случаи, каза Рашков. По думите му ведомството разполага с информация в тази насока и ще бъдат предприети мерки.

В МВР е създаден щаб, който се ръководи от главния секретар на министерството във връзка с изборите. По отношение на рокадите, той заяви, че са извършени "необходими промени", а не чистка. Някои по тяхно желание бяха преназначени в други служби, обясни Рашков.

Икономическият министър Кирил Петков заяви, че дейностите в министерството са разделени на два вида - дейности по прозрачност и дейности по икономически растеж. Той посочи направеното по случая ББР с ограничаване на кредитите, които се дават, ситуацията с язовирите, които не са влезли в експлоатация, а за които са изхарчени пари.

Дал съм разпореждане всички завършени язовири да влязат в експлоатация и всеки договор с външен изпълнител да бъда предоставян към Комисията за прозрачност и контрол, обясни министърът.

Над 2.5 млрд. нови средства ще бъдат достъпни за малки и средни предприятия в партньорство с търговските банки, каза Петков.

По отношение на пандемията беше отчетено, че проблемите се дължат на лошо състояние на здравната система и недобро управление на кризата. Не заварихме утвърден общ план за диагностика и лечение на ковид, последни бяхме по ваксинация, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. Скоро ще бъде публикуван такъв протокол. Министърът заяви и че се прави информационна кампания за ваксинирането, каквато липсвала.

Според него добрата новина е, че над 400 хил. възрастни са се ваксинирали за месец. Възложен е анализ на смъртността и на работата на медицинските служби, за да се разбере откъде идват лошите резултати, информира Кацаров.

Ковид не е отминал, рискът от нова вълна есента продължава да съществува, подчерта Кацаров. По думите му прави се корекция на мерките, като се следи ситуацията непрекъснато. Ваксини са осигурени за населението за следващите две години. По думите му очаква се скоро да влезем и в зелената зона на ЕС по заболеваемост.

Финансовият министър Асен Василев каза, че мерките, свързани с пандемията, са били бюджетирани до края на март и реално не е имало оставено финансиране за тях. По думите му общественият ресурс е бил харчен безконтролно, имало е системно несъбиране на данъци от НАП, като се вижда значително повишена събираемост за 30 дни.

Ще има серия от обществени обсъждания за актуализация на бюджета, като целта ни е да няма увеличение на дефицита. Възможно е това да стане чрез рязане на капиталови разходи, информира Василев.

Половината от държавния ресурс е бил харчен, вместо по закона за обществени поръчки и тръжни процедури, чрез вратичка за спешни и неотложни случаи. Това се е превърнало в порочна практика, добави той. Работи се по решение на МС, което силно да ограничи тази практика. През заобикаляне на ЗОП е установен голям теч за закупуване на горива за отопление, с който по 300 лева на тон са текли в някои джобове, каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рошко кога да те очакваме при Диков с доказателства естествено
191
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така правителството на Борисов е работило извън закона и правилата? Какви са тези одити и проверки, които непрекъснато им правят от ЕС и не са констатирани нередности? Служебното правителство толкова се е вживяло, че не вижда, че е станало за посмешище. Военните пенсионери що не ходят на село да си копаят доматите?
190
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков:" където и да се обърнем е блато, а в блатото, сме само ние, другите са аут. Кеф!Блатото си е наше. Най-добре се лови риба, в *** вода.
189
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
214 Тогава, си обирай крушите и дим да те няма.
188
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
211 След калинките налазиха червените майски търтеи от БСП/ДС, които крадат с милиарди, като мутрите, които обслужват червената хунта, Божков, платил този преврат, Пеевски, предложен от Мая черепова, спецът по паспортите за руски граждани Желязков и др.
187
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** НА ГЕРБ ПАК РЕВАТ. САМО ЧЕ ТУКА ОСВЕН ГЕРБАРИ И ТАКИВА КОИТО ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е МЯСТОТО НА ТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ, ДРУГИ НЯМА ХАХАХАХАХА.
186
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червенага хунта превзе държавата. Да наречеш държавата си "блато", а да нямаш сигнали с приложени доказателства, за евентуални престъпления от бившите управляващи, е гавра с правосъдието и гражданите.
185
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За плика зеро информация що ли ???
184
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям служебния кабинет..........да са живи и здрави , да си свършат работата докрай...........и да вкарат крадливите ГЕРБ-ери в затворите!!
183
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Бойко Рашков..................100 %!!
182
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев мухоморките са тия. То може ли Радефъ такива Деби ли да избереш. Явно и ти си същия, по избора ги се вижда. Да знаеш народния съд е невъзможен днес , сам ще си строшиш главата *** такъв.
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другоп нещо си е комунист да всима подкуп - той се отчита пред партията майка - бсп.
180
22
 
6
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 2 години
Спрете държавните пари за гербестите сайтове и телевизии! Прекратете всички рекламни договори на държавата с тях па нека пукнат от гербава пропаганда ама безплатно.
179
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕЙ, *** НА ГЕРБ - СЕГА ВИДИТЕ ЛИ ЧЕ ВАШИЯ вИНЕТУ Е ФИГУРАНТА, ПАРТИЕН ЛИДЕР Е, АМА ФИГУРИРА САМО В МАГНИТСКИ, НЕ ФИГУРИРА НА НИКОЙ ДРУГ ЛИДЕР В КОАЛИЦИОННИТЕ ПЛАНОВЕ ХАХАХАХА
178
21
 
3
 
! Отговори
СКАНДАЛНО БЕЗОБРАЗИЕ преди 2 години
Уважаеми господин Рашков, по времето на ГРОБ, понеже разформироваха българската армия, в МВР се напълни със съкратени военни, които въобще не разбират полицейската работа а само пречат на борбата с престъпността. ВЪРНЕТЕ ТЕЗИ ХОРА ОБРАТНО В АРМИЯТА, ДА СИ РАБОТЯТ РАБОТАТА, КОЯТО РАЗБИРАТ. СПАСЕТЕ МВР ОТ ТАЯ НАПАСТ!
177
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ще ни довършат!
176
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стягаите се на 11 нема да ви има и тогава ясно че ГЕРБ печели
175
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе,да,блато!и само ти и фигуранта с пликовете в бели костюми. Ааа, щях да забравя и оня тю флек който ви носи пликовете
174
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям напълно служебното правителство! Както и всички нормални българи, които не са членове на шайката или *** на Севда го подкрепят.
173
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много геберски *** бойко вожд на глупаците !!! изплувал от кофпомпата....