Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!

Издирването на черната кутия ще продължи, когато времето позволи
93
Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поднесоха съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев на личния и командния състав на авиобаза "Граф Игнатиево".

"Загубихме истински ас и пилот, но и много добър човек. Вярвам, че на хора като него, на хора като Вас се крепят устоите на България. Благодарение на Вас и на него небето над България е чисто", заяви министър Панайотов по време на срещата с пилотите.

Още по темата
Той изрази увереността си, че въпреки всички непремерени изказвания от различни страни след трагедията, пилотите ще намерят сили да продължат да служат на България, съобщиха от МО.

Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в следствие на инцидента и пилотите няма да могат да се подготвят и да изпълняват своите задължения.

"Самолетите са в своя жизнен цикъл, има договор за поддръжка и тяхната експлоатация ще продължи", категоричен бе министърът. По думите му ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка.

По време на срещата пилотите поставиха редица въпроси във връзка с удължаване на ресурса на самолетите и възможностите за увеличение на броя на часовете за подготовка на всеки един от летците.

Адмирал Емил Ефтимов запозна присъстващите с издирвателната операция на черната кутия на падналия в морето МиГ-29. По думите му в момента операцията е спряна заради лошите метеорологични условия, но Военноморските сили ще я подновят веднага след като времето позволи това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое ще свърши по напред "отремонтираните" Миг29 или пилотите ни? Въпросът е кой кого ще приземи, но за да видим отговора е логично да не приземяваме любовта на президента Миг29.
56
1
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 2 години
ами не знаеш щото си невеж, Полша има 22 миг 29 , модернизирани за съвместимост с НАТО, Сл8вакия има 24 миг29 също модернизирани, сега раьбра ли за друга държава.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре не ги приземявайте, но все пак проверете нашите братушки къде са заложили бомбите при ремонта на самолетите и ги отстранете.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На учението са поканени да участват от Радев и сръбски военни -най-близки пионки на руснаците ----////----- Сърбите участваха и миналата, и по-миналата година.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението със самолетите е изключителна заслуга на ГЕРБ и лично на Тулупа. Негова е стратегията за платноходки в Черно море и той по тоя начин саботира участието ни в НАТО . Аз не знам да има друга страна в света, която подържа техника и налива пари в икономиката на противника си.
52
1
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
До вечна дружбаНа учението са поканени да участват от Радев и сръбски военни -най-близки пионки на руснаците .Дали пък не са свалили самолета с прителски огън.Писаха че се взривил преди да падне ?
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един русофил ми каза на пазара, че МИГ29 са най-добрите самолети в света, нямало никакво значение, че утилизират пилотите си това било заложено в спесификацията им.
50
2
 
3
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Въпросът е друг : НИЕ ДА ПРИЗЕМИМ МИГОВЕТЕ ИЛИ ТЕ -НАШИТЕ ПИЛОТИ.Какво толкова са се влюбили в миговете като те харчат хет пъти повее гориво от амерканските Ф16 заради което поради липса на горива пилотите ни литят по един час месечно.
49
3
 
5
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Миг-29 е едно от най-големите недоразумения в съвременната бойна авиация. Слаб радар, нисък радиус на действие, проблеми с корозия на фюзелажа, двигатели с много кратък ресурс. С други думи бездънна яма в която хвърляме страшно много пари срещу почти нулев резултат. Неслучайно концерна Миг е във технически фалит и затова ги обединиха със Сухой.
48
3
 
4
 
! Отговори
вечна дружба преди 2 години
МиГ-29 няма да бъдат приземени! Путин не е разрешил на Радев, така че се гответе за още жертви.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър Панайотов, да даде личен пример, като лети заедно с пилота, с най-висок чин, поне неднъж в месеца, доказвайки по този начин сигурността на МИГ 29.Така ще може лично, да се убеди, в правотата на решението си.
46
0
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ми нека допринасят, щом държат на нея, а не гдето са безплатно изучени и обучени, и старите им майки и татко живеят в мизерия и хвърлят пачки на алоизмамници...Понеже няма, кой да ги защити в демокрадска България...
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след панцър уши германия няма един летящ самолет. да им налазваме мазните гадни дойчистански мутри. сеч.
44
0
 
1
 
! Отговори
до Нане преди 2 години
10 хиляди гонят, ама други 5 ще оставят и познай точно те дали мият чинии или допринасят здраво за бритиш империал икономиката, щото са им създали условия за това.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
The truth about the Mig-29. Който може- да чете.
42
0
 
0
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ми понеже не са, ей за това отгоре има статия, че гонят 10 хиляди от бритиш империал, те ако са свястни, що ги гонят...Макар, че аз съм За... Да ги оставят...
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миговете приземиха пилотите ни. Но за *** човешкия живот е нищо в сравнение с фетиша им към източната еврейска империя. Русофилите заслужават същото, което те причиняват на нормалните хора!
40
0
 
1
 
! Отговори
до Нане преди 2 години
Леж ти на това ухо, че всички са миячи
39
2
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ти на миячите на чинии и роби по еурогея ли им викаш свястни...
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като проститурията е най древната ПРОФЕСИЯ, значи трябва да се узакони, понеже е ПРОФЕСИЯ, щом като е професия , значи трябва да е наред !