Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!

Издирването на черната кутия ще продължи, когато времето позволи
93
Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поднесоха съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев на личния и командния състав на авиобаза "Граф Игнатиево".

"Загубихме истински ас и пилот, но и много добър човек. Вярвам, че на хора като него, на хора като Вас се крепят устоите на България. Благодарение на Вас и на него небето над България е чисто", заяви министър Панайотов по време на срещата с пилотите.

Още по темата
Той изрази увереността си, че въпреки всички непремерени изказвания от различни страни след трагедията, пилотите ще намерят сили да продължат да служат на България, съобщиха от МО.

Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в следствие на инцидента и пилотите няма да могат да се подготвят и да изпълняват своите задължения.

"Самолетите са в своя жизнен цикъл, има договор за поддръжка и тяхната експлоатация ще продължи", категоричен бе министърът. По думите му ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка.

По време на срещата пилотите поставиха редица въпроси във връзка с удължаване на ресурса на самолетите и възможностите за увеличение на броя на часовете за подготовка на всеки един от летците.

Адмирал Емил Ефтимов запозна присъстващите с издирвателната операция на черната кутия на падналия в морето МиГ-29. По думите му в момента операцията е спряна заради лошите метеорологични условия, но Военноморските сили ще я подновят веднага след като времето позволи това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инцидента е добре дошъл за Русия, задействайки своите протежета в Бг да ръсят глуписти за състоянието на самолетите ни, ще успеят да я приземят без бой.
36
2
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
От кого ще ни пазят... тези изтребители? Някой умник тук знае ли?........ако искаш турски изтребители да те псзят ще ти отговоря
35
0
 
0
 
! Отговори
до Нане преди 2 години
Иска ти се да нахълтват. Бившите комунисти, понастоящем псевдо-"демократи", я докарахте до там, дори тея, дето ги иронизираш да избягват България. Свястните избягаха, а държавата се "управлява" от същите ченгета и ДС кадри, дето едно време опъваха теловете по границата.
34
3
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Дааамммм....А сега понеже я няма телта и стрелящи, от там свободно нахълтват орди от доктори, физици, химици, космонафти, все демократи от Азия...
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кого ще ни пазят... тези изтребители? Някой умник тук знае ли?
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МиГ 29 е добър боен самолет стига да се подържа както трябва и летните ни да имат достатъчно часове нальот.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демагогия от висша класа... Небето ще е много по-чисто, ако тези щайги не го замърсяват с керосиновите газове... И пилотите ще са живи.
30
2
 
6
 
! Отговори
до Родолюбец преди 2 години
А защо падна хеликоптера, ***? Пак по същата причина - пилотите нямат опит и закачиха с витлото корабчето. Ама нали е Пантер и е паднал, значи хелоикоптера бил зле!
29
6
 
6
 
! Отговори
Дебили преди 2 години
Аз не мога да разбера тоя инат, след като дори руснаците ни се подиграват и не изпълняват договора по поддръжка, като предпочитата да плащат неустойка. Това си е гавра отвякъде. Но такава е съдбата на всеки, който иска да седи между 2 стола, едните ни се смеят , а другите презират....
28
6
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Е ,да де ама за поклонниците на Великия Запад-където се боцкат отзад-та за тях падат само руските самолети!!!Обаче като падне самолет ,производство на тези на запад които се боцкат отзад ,мълчат като риби!!!!Справка хеликоптера "Пантер"които падна в морето до Варна ,преди известно време!
27
7
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Кои натовски държави са взели старата техника от ГДР и Молдова? ГДР ги продават символично на Полша за 1 Евро. Че и да обучават пилоти да летят на руска техника? Щото за да дадът мнение, трябва да се научат да летят на тях първо. Край няма тая пропаганда и тролене тука! После ще навсякъде сме изостанали
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедливост за българския пилот за съжаление няма да има. Комунистите са безчувствени влeчуги. Имат гyщерови празни очи.
25
5
 
6
 
! Отговори
Баси.... преди 2 години
Хайде да идват обучените млади момчета от Щатите , че ми писна от тия мухлясали постсъветски мозъци и зелени чорапи...
24
4
 
2
 
! Отговори
Без думи... преди 2 години
Значи вижте всички коментара на Анонимен 21 ! На такива чугунени глави, каквото и да им кажеш, ще превъзнасят старата съветска техника до небесата....Били по-добри в близък бой, ама изоставали в радара....Абе ***, за какво ти е изобщо близък бой ако изоставаш в радара....
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изтрепете и останалите пилоти
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си самоубиец да искат да станеш български пилот и да летиш с руски тaралясници от времето на Сталин...
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. МиГ-29 са добри самолети. Прочетете оценките на натовските пилоти, които са летяли на тях, след като взеха МиГ-29 от И.Германия и Молдова. Превъзхождали са F-16 /50 в близък бой с предимства в маневреност скорост, прицел и изстрелване, но са изоставали в авиониката, радара, и др. По-трудни за управление и най-вече в ориентацията на пилота в обстановката. Сегашните модификации са вероятно съвсем различни самолети.
20
3
 
1
 
! Отговори
докога преди 2 години
с тези щайги?
19
2
 
2
 
! Отговори
Дебили преди 2 години
На мен ми е по-странно, защо не се инвестира в дронове ?! Доста по-евтино е, да не говорим, че след 20г, а може би и по-рано, изтребителите ще се пилотират от Изкуствен интелект.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия мигове бе, ние в НАТО ли сме или в ссср. Пoдавай оставка, мapмот. Лустрация за всички комунисти и да идват нормални хора да модернизират тази вещастна държавица.