Петко Петков със запис как купува пури и ром

Нито той, нито Пламен Узунов имали притеснения да се срещнат
118
Петко Петков със запис как купува пури и ром

Пет дни след разпространения видеозапис с президентския секретар Пламен Узунов, другият участник в клипа - бившият митничар Петко Петков, предостави на Bulgaria ON AIR нови кадри. На тях се вижда, че малко преди срещата с президентския секретар в столичен ресторант, Петков купува уиски и пури за Пламен Узунов.

В предоставените на Bulgaria ON AIR  кадри се вижда, че в 13 часа и 44 минути на 19 май, Петко Петков влиза в магазин за алкохол и цигари. Той избира ром и пури, които продавачът поставя в хартиен плик – подобен на този, който се вижда на разпространените от сайта "Афера" кадри, заснети в столичен ресторант.

"Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев", каза Петко Петков.

"Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка", допълва още Петков.

На кадрите, предоставени от Петков ясно се вижда, че след направения избор на покупка, той плаща с дебитна карта, поръчва си кафе и напуска магазина пет минути по-късно в 13 ч и 49 минути.

Петков определи разразилия се скандал в последните дни като атака срещу президентската институция. И уточнява, че поводът за срещата му с Узунов и подарения плик е израз на неговата благодарност към президентския съветник.

Петков разказва, че преди време е помолил Пламен Узунов за помощ, тъй като се е нуждаел от трансплантация на черен дроб. Президентският съветник го свърза с наш сънародник в чужбина, който го насочва към клиника в Швейцария, в която е извършена животоспасяваща операция.

На този етап службите не проверяват записа, на който съветникът на президента Пламен Узунов е заснет да взима плик с неизвестно съдържание от бившия митничар Петко Петков.

"На този етап няма проверка на видеото с плика. Ясно и точно казано", подчерта заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

Петков уточнява, че разполага с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която е заплатил и е готов да ги предостави на компетентните органи при необходимост.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да се е уплашил президента, та да организира тоя фейк. На Борисов не му дремеше за чекмеджето и не влезе в обяснителен режим. Остави ги да се наприказват и тогава каза няколко думи. А когато Йончева отнесе и доказа, че Борисов псува у дома си също дума не каза. Борисов за разлика от комунисчетета на Радев е пич.
72
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората на Фигуранта толкова са свикнали с манипулациите и корупцията, че вече нищо не ги притеснява: включително да "подаряват" неща на други държавници при това като частни лица. Що се онася до това какво е предал в плика: да ги извадят на полиграф пред цяла България и да ги видим, дали в плика е имало "само" пури и ром.
71
14
 
6
 
! Отговори
Без думи преди 2 години
Петко шамароса Бойко!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123Чакай, като пусна снимките и записите за "чекмеджетата"не беше луда. Президента ползваше безкритично като доказателство във всяко свое изказване изнесеното от нея. Сега като подкара президентския съветник е вече луда? А? "Инсинуации"било? Вярваме й когато ни изнася. Иначе не.
69
5
 
11
 
! Отговори
По-важното! преди 2 години
По-важното е, че този запис беше показан на Кьовеши , веднага след пристигането и, а тя съответно си е направила заключение как Радев и служебното му правителство се борят с корупцията...
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупава постъпка е да оспориш с ***.Пушкин го е казал много точно-не оспоривай глупца!
67
4
 
13
 
! Отговори
запис преди 2 години
Петков : благодаря ти ! Узунов : не , аз ти благодаря ! Петков : не бе , аз ти благодаря ! Узунов : добре бе , президента ти благодари !
66
9
 
12
 
! Отговори
?!? преди 2 години
На Тоя Петко не му ли идва на акъла,че никой не се интересува от това да го гледа как пазарува в магазин. Като си мисли, че има фенове да се пусне в Тик Ток?!?Тук става дума защо Узунов нагло прибира бележки и торбички от теб?
65
6
 
3
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До калекото. Ами то и Баркикян е същият шоп..ар. За него какво казваш? По това ли ще съдим кой взима суджуци?
64
13
 
6
 
! Отговори
байфидан преди 2 години
До герберски ***. Пич, даже не знаеш колко си глу.пав. Ама струва ми се и ти самият си убеден в истината на тази корупционна среща, но огромната завист и злоба към ГЕРБ те кара да пишеш безумия. Радвай се, че не знаем кой си и не можем да те направим за смях пред близки и познати.
63
5
 
14
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До калекото. Само че Узунов го виждаме как взима "рома и пурите". А ти суджука видя ли го изобщо? И къде отива?
62
14
 
18
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Значи хасковския изтърсък Делянчо е спретнал тази партенка , да се подмаже на Тиквта.Колко по-ниско могат да паднат герберастите
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек даде 20 лева на катаджията, защото е споделил, че има нужда от трансплантация на черен дроб, тогава корупция ли е или "приятелско дарение" !?
60
4
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 40. Хубав коментар ама го напиши и на твоите любимци от президентството и служебното правителство - и за подслушванията, и за язовирите, и за магистралите и за всички други "разкрития". БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
59
10
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Едно е бутилка ром и кутия пури , съвсем друго е 4 тона суджук
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ПОД МАСАТА му ги даваш да ги беше извадил и сега щяхме да коментираме мача не теб ноооооо сте ясни на всички и снимките с пачки и накитите са истински а ти просто му подаряваш нещо в плик що не ти вярвам незнам
57
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоз сега дава доказателства как и с какво рушвети съветника по антирушвет на президента Узунов?!?Е това е същата тъпотия каквато гледахме с оня с фирмите в парламента!
56
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пачките кога ги слага?
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо се лансира, че купеното е за Узунов! Ами ако е за по-нависоко?
54
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо ни прави на луди? Вижте плика който получава от продавача. Затваря се в горния си край свободно. Почти е празен. Плика който подава на съветника е много по пълен. Въобще не може да се затвори в горния си край. Ползвал е същия или подобен плик. Но очевидно съдържанието е друго. Достатъчно е оставянето на телефоните на разстояние. И кореспонденцията с лисчетата. Другото са подробности.