Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
14
 
6
 
! Отговори
АнтиГЕРП преди 2 години
Важното е гербаджиите да страдат.
122
6
 
16
 
! Отговори
дддд преди 2 години
Едно голямо бла-бла-бла от страна на служебния кабинет.Имали данни,но щели да ги дават на новия парламент.Защо,ти ако нямаш право да ги разгласяваш,те да не би да имат това право?А нещо за секретаря на президента с онази празнична торбичка пълна с пачки,ще кажат ли от правителството,и дали Рашков Разследва?Или за своите или добро или нищо?!
121
2
 
2
 
! Отговори
винету 3 част преди 2 години
До ЧебурашкаАми не ги ли вкараха доста късничко според теб?А защо ли?
120
10
 
4
 
! Отговори
БО преди 2 години
До Кривондел На кой да ги пусне бе душко на ония с каскета дето ходи да ми пие кафе ли???? И той май не е от ГРОБ а? И всичко ще потъне.
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Габриела Козарева е оная дето си даде 5 бона бонус за 20 работни дни
118
8
 
4
 
! Отговори
Джон Ленин преди 2 години
Чалгата надви мафията.
117
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се е скрил Бойко чекмеджето като плъх?
116
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все си мислех, че не може да бъде по зле отколкото с герП , ама Тошко Африкански, Спецов, фигуранта и хунтата му ме опровергаха.Доказаха, че може и по зле
115
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са на бунището на историята и връщане няма.
114
13
 
11
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Свалихме ги и това е добре така.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И това си е!!" Кога те приеха в БКП? И те така ни убеждаваха, кой е лош - и това си е! и айде у Белене да се поправиш. Метла, бе!
112
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ!!!
111
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП са хунта и това си е.
110
2
 
11
 
! Отговори
K6 преди 2 години
А бе тези нормални ли са? В кой век живеят? Сами сме се съгласили Google и Facebook да ни следят, всеки средно грамотен хакер може да ви отключи микрофона и камерата. Горните идете в Москва Стоун да ви покаже как ЦРУ ни подслушва от космоса
109
2
 
2
 
! Отговори
Ганю банкянски преди 2 години
Не няма такиви работи
108
3
 
21
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
И така празнодумно ще лашкаме скандалчетата до изборите. А после, ако имаме късмет да дойдат на власт Новите Бивши като Майчето - ще последва утихване и приспивно мляскане. Дотук нито един смислен сигнал не е стигнал до прокуратурата. Рашков щял да докладва след изборите. Неграмотно изявление за неграмотен електорат. Ако Рашков има данни за престъпление е длъжен да пусне незабавно сигнал. Явно няма.
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дърводелци -фатмакокомунисти ,трябва да се подслушват денонощно ,защото са престъпници и крадци .Честните и свестни хора не ги е страх от подслушване.Също и Мая Божкова -Пеевска ,да се подслушват, защото работи срещу институциите и за Олигархията....
106
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво да им подслушваш на протестиращите? Освен да разбереш по колко им плащат на ден.У главите им е кухо та дрънка.
105
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другото непочтено на Спецов е, че бидейки шеф на НАП трябва да събира от неизрядни хора пари, а самият той има неплатени здравни осигуривки за пет години назад.
104
9
 
18
 
! Отговори
ТОТАЛНИ ПРОСТОТИИ... преди 2 години
....И НИКАКВИ РЕАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!!!!!