10% ръст на цените на жилищата в затворените комплекси

Интересът към тях е предимно от семейства с деца
Обновена: 16 юни 2021 09:45 | 16 юни 2021 09:31, Анисия Иванова
72
10% ръст на цените на жилищата в затворените комплекси
Снимка: БГНЕС

След коронакризата жилищата в затворени комплекси са предпочитани от семействата, които търсят собствен имот. Избират се райони с добра транспортна връзка и търговски обекти.

Потребностите на хората от собствен двор и собствено пространство след пандемията провокират търсенето в затворените комплекси в еднофамилни или двуфамилни жилища.

Интересът към този тип имоти е нараснал до 15 процента, а цените между 5 и 10 на сто, казва Диляна Христова, генерален мениджър на строително-инвестиционна компания.

„Там всяко семейство вече има излаз към собствен двор. Това е основният плюс. Естествено тази част, която е вътре в самия комплекс, тези бонуси от типа открит фитнес, алеи за разходка, места за разхождане на домашните любимци“, каза тя пред БНР.

Интересът към тези жилища е предимно от семейства с деца, които ги купуват за собствен дом, а не за инвестиция.

„Напоследък хората започнаха да търсят не само малко по-големи помещения, а търсят и едно допълнително помещение, което да може да бъде обособено - дали като работен кът, ако е с повече от едно дете да могат да бъдат разделени, едното да учи, другото да играе и така нататък, така че допълнителното помещение се оказа доста важно през изминалата година и определено повлия на  търсенето изобщо не се вижда в страната“, коментира Христова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
До Иван преди 2 години
Тази целева група са о онези персони, които плуват в морето с екстравагантни плажни шапки, но не носят бански. Ще се нагледаме на срамотии когато прилива се отдръпне.
59
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Не мисля, че съм споменавал инвестиция някъде? Тази целева група по принцип не е от най-многобройните.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живееш в затворен комплекс означава да станеш доброволно крепостен селянин през 21 век, а огромния кредит се явява бонус...
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванеее..................тя целевата ти група вече има такъв имот и втори вече не е инвестиция щото дори и да го държиш неизползваем разходите му вървят и ако не плащаш ще те осъдят. и за под наем са кофти. Сега далавера е да купуваш в Перник пич и много го усетиха.
56
1
 
4
 
! Отговори
до Иван преди 2 години
нещо много ви е оредяла целевата група.
55
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Господа, не се пенете толкова за такси, поддръжки и т.н. Очевидно е, че не вие сте целевата група на затворените комплекси.
54
2
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Лично аз предпочитам да нямам досег до съседи, но същевременно и не искам да живея в къща. Та мен това ме устройва, някой се грижи за мястото, което живея, и да има разни екстри, от типа басеийн и собствен парк. Междодругото, имам приател в Мюнхен, купи си апартамент, не е точно в затворен комплекс, всеки може да минава през площа, няма басеин, само един шадраван. Плаща 500Евро месечно за поддржката.
53
0
 
7
 
! Отговори
Американ преди 2 години
До Анонимен 41:"имам един познат, работи таксиджия в Торонто (Канада), идва си всяка година и копува по 1 апартамент (малък 40-50кв) .. и така вече има 11." -- тоя лъже, някак как таксиджия, при това в Канада, да изкарва такива пари; тоя или лъже за апартаментите, или за професията.
52
5
 
9
 
! Отговори
До "затворените преди 2 години
Кое му е супер, бе? Разминавате се със съседите си все едно не се познавате. Сградата ви е неква картонена, дето чувате хората 5 етажа по-надолу, а самия комплекс имате чувството, че сте в неква стерилна среда. Супер било. Да, за комплексирани асоциални псевдобогаташчета е супер. Нормалните хора си живеят нормално в кооперации, блокове и не са затворени, нито пък се гордеят че са ги затворили като ***.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огледай Свети Влас, Несебър, Елените, Равда и т.н. - да, има хора поапартаментите, но много от тях продават в момента. Или поне опитват. Някои от комплексите са занемарени. Миналата година на познат им спряха водата в комплеска за неплатени такси и си миеха тоалетните с вода с кофи. На Равда басейните ги няма изобщо,налице са само по снимките. Не те знам комплекс ли рекламираш или си в канторка за недвижими имоти,но който е обикалял на място в търсене е видял ужасни неща в затворените комплекси
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега написах потърсих да видя аджеба за какво става дума и излезе някакаъв Varna City park. Апартаментите са на 95% продадени. За 65кв/м партамент се плаща 45лв/месечно. Басейн със собствен термален извор, осветен 25000кв.м. парк, охрана, почистване ... Не ми изглежда толкова зле. Тука май масовката сте си кибици и уменията ви се изчерпват в плюене. Гроздето кисело нещо
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35: Цените растат защото има спекула. Реално няма нужда от толкова жилища. Но това ще се разбере по трудния начин с криза, рев и фалити.
48
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
До зидаро, 47: Ами той твоят познат от тия 55 апартамента 25% (т.е. 15 апартамента) са му само обезщетението, което дължи на собствениците за парцела, върху който строи.
47
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
ама чудесно, радвай се на бариерата
46
0
 
10
 
! Отговори
до 47: преди 2 години
Оюе един с "мой познат каза"...Аз пък да ти кажа, че няма как с 15 да избиеш инвестицията за 55. Понеже не съм твой познат не си длъжен да ми вярваш, ама може да се опиташ да мислиш и да смяташ.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер е в затворен комплекс, имаш си всичко и то добре поддържано. Българина иска да не плаща нито лев, пък да му е хубаво и за това много хора продължават да си живеят, като мизерници в гадните и неподдържани сгради, а пред тях градинките са леш.
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте обявите за продажба на жилища - пълно е с такива именно по затворените комплекси и висят с години. Миналата година търсехме апартамент или къща по морето. Съсипаха ни с предложения за затворени комплекси. Чудехме се вече по кой начин да обясним, че такава оферта не ни интересува.
43
2
 
14
 
! Отговори
о някой преди 2 години
ми пич като си се набутал вече ясно че ще викаш ура. Пък къде ние живеем не бери грижа, доста е по свежо и зелено от твоя затворен бункер
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои го карат още на самотек, като закупуват на кило такива апартаменти. И после си ги бият по главите. Защото редовият потребител от такива се пази най-много. За тия пари ще си купи къщичка и няма да зависи от това, дали комшиите са си платили таксите или не. Толкова подобни комплекси изглеждат като гробници в момента. Поради тези проблеми.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията за пореден път е жалък опит да се съжимви имотния пазар, който буксува, а за затворените комплекси е направо умрял.