БЛС предложи проф. Кантарджиев за орден "Стара Планина"

Според съюза приносът на професора в борбата с COVID-19 e огромен
16 юни 2021 18:57, Нели Христова
75
БЛС предложи проф. Кантарджиев за орден "Стара Планина"
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз предложи проф. Тодор Кантарджиев да получи орден "Стара Планина", като се обърна към служебния премиер Стефан Янев и президента на страната Румен Радев. Прочете какво написа д-р Иван Маджаров, председател на управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Управителният съвет на Български лекарски съюз предлага да се издаде указ за награждаване на проф. д-р Тодор Кaнтарджиев, д.м.н, м.з.м. с орден „Стара планина“, за изключителни постижения и безценен принос в областта на науката и медицината.

Огромен е приносът му в борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до голяма степен на неговите решения, разумни съвети и навременни действия. Той и екипът му откриха британския вариант на коронавируса на наша територия.

На последните престижни награди на Български лекарски съюз, медицинската гилдия, отличи проф. д-р Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията - Ковид 19".

Професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев д.м.н., м.з.м., завършва Медицинска Академия София през 1981 г., като лекар.

От 1981 до 1982 г. работи в гр. Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. - Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. - Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести.

Проф. д-р Кантарджиев е доктор по медицина е от 1991г., а доктор на медицинските науки е от 2008 г. Доцент е от 1995 г., професор от 2009 г. През 2004 г. придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в МУ София.Специализира в Германия и Великобритания.

Членство в професионални организации: Председател на Българската Асоциация на Микробиолозите, Зам. - председател на Научно Дружество по Микробиология, Член на Управителния съвет на Европейската Конфедерация по Медицинска Микология, Член на Управителния съвет на Балканското дружество по Микробиология, Член на Микологичните Дружества на Франция, Германия, Швейцария и Люксембург, Член на Американското Дружество по Микробиология, Член на Европейското Дружество по Клинична микробиология и Заразни болести.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
Др менгеле- блс преди 1 месец
Орден веднага и пожизнена заплата от -28000 лв + пенсията за особенни заслуги по смьртността от корона вирус в - Бьлгария
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо "Златен клоун".
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жив и здрав още много години! Такава биография Кацаров и Мангъров могат само да сънуват!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И другите от щаба и нощ заслужават медали ,и по една дрянова тояга
63
7
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Няма бъдеще това племе с такова отношение към заслужилите си сънародници. ***. Казанът, казанът.
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 61. А ТИ кой си и какъв си бе, църввул невзрачен миризлив? По-голям и компетентен от БЛС ли си? Креттен.
61
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До ss. Говведо мръсно долно уродливо, не разбра ли, че спестяванията му са от застраховка живот на починалата му внезапно жена? Кой ви ражда такива олигоффрени?
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кантарджиев?!?Понеже бил прислужник на ГРОБ, се чудят как да го прославят...Ами предложете го за Ноболова награда.Щом Обама с неговите 4 войни я спечели, тоя само с едно подлизурство на Тиквата ще вземе наградата от раз.
59
2
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
До 53. А ти си из.род. Децата ти знаят ли го?
58
1
 
3
 
! Отговори
55 до 48 преди 1 месец
Така през 90-те години имаше едно предаване "Куку".Та в едно от изданията му бяха включили "репортаж" в който се съобщаваше за авария в АЕЦ Козлодуй. В този ден бях на работа и разубеждавах колегите си ,че това не може да бъде вярно.Казах им,че в града имаме ток.А около нас всичко се захранва от АЕЦ Козлодуй.Няма други ВЕЦ или ТЕЦ.Так,че винаги подлагай всичко на съмнение и размишлявай.Неслучайно Рене Декарт е казал-"Докато мисля,съществувам".
57
6
 
8
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 1 месец
С какво е заслужил орден ?! С малоумно въртене на очи ли ?!
56
7
 
3
 
! Отговори
Челеби преди 1 месец
Камионите с трупове в Бергамо беше една от най-значимите измами на века. Камионите бяха празни, а театърът беше пълен.
55
3
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 1 месец
Спомням си миналата година кадри от град Бергамо.Хората бяха лекувани в палатки.Колони от военни камиони изкарваха в ковчези телата на починалите за да ги погребат.И наскоро се сетих да проверя колко голям е град Бергамо.Според преброяване от 2016-та е 120 000 човека.Тоест-3 пъти по малък от Пловдив и 15 пъти по малък от София.Та ако бяхме на първо място по смъртност в света представяш ли си как би изглеждала картината в София?Като чуеш нещо първо разсъждавай и вярвай само на очите си!
54
5
 
6
 
! Отговори
Праведен преди 1 месец
За съжаление, тук е пълно с изчадия-прости !
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този и.д.иот първо трябва да го освидетелстват.
52
10
 
13
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 1 месец
Предлагам този патологичен лъжец, клоун и момче за всичко на Биг Фарма за тиквен медал първа степен!!!
51
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя медал май започнаха да го дават и за отстъпване на място в автобуса,обезцениха му стойността,къв принос в науката и медицината,за кво става въпрос,че бил член на щаба пфф,спаси на от короната,никой не се разболя,голям принос
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагат го за да бъде оплют, защото никакъв признат член Московската, Киевската, Сибирските, Кавкаските, Чукодките, КИтайските, Индийските, Японските па даже Молдовските и Кримскити дружества по всякакви биологии това Пруфансеретурче не е презнато.Та така авери. Колкото-толкото. Ич ще стане кога изоще Ъ Ъ и Ъъ
49
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да прикрият собствената си глупост с пенсионирането му, творят много по-голяма. Клин клин избива, ама един остава!
48
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България бе 1-а по смъртност от Ковид...вие се подигравате нали?