Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР

Времевият период е между 09.00 и 12.00 ч.
16 юни 2021 15:18, Ния Христова
62
Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР
Снимка: Pixabay
Крадците най-чето предпочитат да извършват престъпления във времевия период между 09.00 и 12.00 ч., когато повечето домове остават без пряко наблюдение. Това съобщиха от МВР, пише в. Монитор. Поводът е третото издание на кампанията Европейски фокус ден за превенция на домовите кражби се провежда на 16 юни.
 
Целта е да се повиши информираността на гражданите за това как най-ефективно могат да защитят домовете си от подобни престъпни посегателства. Кампанията е организирана от Европейската мрежа за превенция на престъпността /EUCPN/.
 
Според статистическите данни кражбите по домовете продължават да заемат сериозен дял в престъпната дейност, въпреки че тези престъпления са намалели заради пандемията. Според информация от ГД "Национална полиция" за първите пет месеца на 2020 г. са били извършени 2258 домови кражби, като разкрити са 25,5 на сто от тях. До края на май 2021 г. са били регистрирани 1733 домови кражби, а разкриваемостта им е 30 на сто.
 
От МВР препоръчват да не държим в домовете си ценни вещи и пари. Препоръчително е и да не допускаме амбулантни търговци и хора, които извършват услуги, тъй като често те са съгледвачи на крадците.
 
За да се предпазим от кражби специалистите препоръчват монтирането на масивни метални или дървени врати със стабилни панти. Добър ефект имат двустранно и многостранно заключващите се брави, допълват от МВР. А ако живеем на партерен етаж, да се монтират решетки на тересата.
 
Най-често се извършват кражби от апартаменти с лошо укрепени и некачествени врати. Уязвимите части на тези врати са бравите със стърчащи навън патронници, касата на вратата е мястото, което държи езика на бравата и пантите от завиващ се тип, посочват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А има ли изобщо значение кога служителите на МВР влизат в домовете ни?
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инсталирайте си плътна метална врата без брава и без ключ. Много е ефективна и не може да се отвори. По лесно е да разбият дупка в стената отколкото да отворят такава врата.
19
0
 
9
 
! Отговори
Смешко преди 2 години
НАЛИ ПОЛИЦАИЙТЕ ГИ ОХРАНЯВАТ КАК ДА НЕ ЗНАЯТ !!!!!!!!!!!!!!
18
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Важното е да имаш непопулярен патрон от висок клас. За популярните крадците имат инструменти. В youtube също има доста информация. Например AGB DCK няма кой да отвори без груба сила. Е, факт е, че струва 4-500лв., но си струва кефа как крадците му се пулят.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От далече ще чуе кучето как му се радва.
16
1
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КОГАТО БСП ,ДПС И СЕГА ИНТ- ТОГАВА НАЙ - 4ЕСТО ВЛИЗАТ КРАДЦИТЕ В ДОМОВЕТЕ НИ !!!!!!!!!!!
15
4
 
5
 
! Отговори
БГ Прокурор преди 2 години
Влизат, когато нямаш същото оръжие и не можеш да им отвърнеш със същата сила. В този случай трябва да седиш да те бият или рискуваш да си виновен като се изпуснеш и ги ошамариш, По-добре е да те оберат и набият от колкото да лежиш в затвора.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключарството ми е хоби. През 2-3 години си сменям патрона с по-добър. Един пишман крадец види ли ми вратата, дори няма да се опитва да я отвори, защото не може. За момента такава врата отворена в София няма. Има само опити, но все неуспешни. Най-опитните крадци не взломират вратата с груба сила, а атакуват патрона. Много популярни патрони от рода на MulTLock Interactive+ и Abloy Protec вече се отварят с поглед. Бронировката също е особено важна.
13
1
 
2
 
! Отговори
До 6,10.. преди 2 години
Пръц))))
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР напълно абдикира от борбата с престъпността. Занимават се с политически чистки и шантаж на фирми и лица,които са против Радев.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците са в парламента, в съдилищата и по министерствата! Тия дето влизат по имотите на хората са просто едни нещастници с лош късмет в живота.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да влязат, няма какво да ми вземат, въпреки че живея в много луксозен нов пентхаус. Кое по-точно биха взели?! Техника ли?! Пари не държа вкъщи, имам акъл. Всеки трезвомислещ човек има застраховка на дома, която покрива рисковете при кражби.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-често крадците влизат в домовете ни, когато не сме там. Що за заглавие, що за статия?
8
0
 
15
 
! Отговори
Моля преди 2 години
"Уважаеми крадци" моля не обирайте обикновените бедни хора по кварталите а си вършете бизнеса при богатите,чиновниците,политиците и тн. Те ограбват народа и сега вия ги ограбете.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро започва преброяването...По-добре да си платя глобата отколкото да пускам непознати вкъщи...
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато жилището не е застраховано и когато вратата е трудна за влизане няма кой да влезе. Като влезе, какво ще ми вземе?! Лаптопите и телевизора. Леле, пускам сАлза... Тамън ще си купя следващ модел с парите от застраховката. Да, имам и СОТ и то заради вилата- за 2 жилища имам отстъпка. Никой никога не е влизал. Имало е опити, но с усмивка се радвам как вратата ми последен писък на модата няма как кокошкар да я отвори. Разбира се, решат ли, ще влязат.
5
0
 
19
 
! Отговори
О чуден преди 2 години
Че МВР откъде ги знае тез работи като обикновено му е презуя за хорските неволи!
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са крадци, с кокошкари и наркомани. Истинските крадци в България крадат не само пари и имоти, а и органи. Бойко Борисов е един от тях, Петър еврото е друг пример. Хората ако влязат сега вместо гешевите в имота на Борисов ще намерят много пари в брой и злато. Вземете метален детектор защото ще се търси двора и по стените
3
0
 
7
 
! Отговори
иван преди 2 години
когато идват с прокурор...
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По бай Тошово време не си заключвахме вратите или слагаме ключа под изтривалката пък това баби да бият ромеите по селата и да им вземат пенсията малее ще е хванат веднага и в урановите мини и никой няма да чуе за него