Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР

Времевият период е между 09.00 и 12.00 ч.
16 юни 2021 15:18, Ния Христова
62
Кога най-често крадците влизат в домовете ни? Говори МВР
Снимка: Pixabay
Крадците най-чето предпочитат да извършват престъпления във времевия период между 09.00 и 12.00 ч., когато повечето домове остават без пряко наблюдение. Това съобщиха от МВР, пише в. Монитор. Поводът е третото издание на кампанията Европейски фокус ден за превенция на домовите кражби се провежда на 16 юни.
 
Целта е да се повиши информираността на гражданите за това как най-ефективно могат да защитят домовете си от подобни престъпни посегателства. Кампанията е организирана от Европейската мрежа за превенция на престъпността /EUCPN/.
 
Според статистическите данни кражбите по домовете продължават да заемат сериозен дял в престъпната дейност, въпреки че тези престъпления са намалели заради пандемията. Според информация от ГД "Национална полиция" за първите пет месеца на 2020 г. са били извършени 2258 домови кражби, като разкрити са 25,5 на сто от тях. До края на май 2021 г. са били регистрирани 1733 домови кражби, а разкриваемостта им е 30 на сто.
 
От МВР препоръчват да не държим в домовете си ценни вещи и пари. Препоръчително е и да не допускаме амбулантни търговци и хора, които извършват услуги, тъй като често те са съгледвачи на крадците.
 
За да се предпазим от кражби специалистите препоръчват монтирането на масивни метални или дървени врати със стабилни панти. Добър ефект имат двустранно и многостранно заключващите се брави, допълват от МВР. А ако живеем на партерен етаж, да се монтират решетки на тересата.
 
Най-често се извършват кражби от апартаменти с лошо укрепени и некачествени врати. Уязвимите части на тези врати са бравите със стърчащи навън патронници, касата на вратата е мястото, което държи езика на бравата и пантите от завиващ се тип, посочват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че го публикува това за да може сега някой крадец като прочете тази статия да си измисли друга стратегия