Отстраненият шеф на ДАР: Заради дългата ръка на Кремъл е!

Атанас Атанасов заяви, че е спазвал закона през цялата си служба
Обновена: 16 юни 2021 16:09 | 16 юни 2021 16:00, Веселина Йорданова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и донякъде координирани действия с един известен бизнесмен с много обвинения, които може и да са едно цяло с Кремъл.
Още по темата

Това коментира вече бившият шеф на ДАР Атанас Атанасов, когото правителството освободи от поста по-рано днес.

Свидетели сме на прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои индикации за диктатура. Става смесване на различните власти и институции, каза още Атанасов пред журналисти. 

Той заяви, че законът е бил спазван от него през цялото време и посочените мотиви за отстраняването му не отговарят на истината.

Атанасов каза още, че "президентските укази са в сивата зона", защото не подлежат на контрол. КС има тълкувателни решения, в които, ако се окаже, че един президентски указ не е стабилен, това може да бъде процедура за импийчмънт, посочи той и допълни, че няма възможностда си търси правата, но това могат да направят депутатите в следващия парламент.

Атанасов уточни, че е бил в отпуск по "дълбоко семейни и лични причини", с които е запознал министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: дарАтанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя се е качил на черешатаКьв кремал кви -5 лв го гонят след като тези смени са посочени от американците , маи е пропуснал часовете по география и незнае , че кремьл е в москва не вьв - вашингтон
78
5
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Радев играе двойно точно както и ББ. Затова и хората не могат да преценят кой с кого е. Едно се говори, друго се мисли, трето и четвърто се прави. Ама точно това е и целта - в пълна мътилка най- лесно се краде! От нас.
77
6
 
3
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
Кат та гледам наистина имаш тежки семейни проблеми.не влизат никакви пари от далавери в семейството ти.и аз съм на твое дередже .
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце се окъкаа с турски поток пред янките и шпионските скандали в чехия му дойдоха перфектно, доразви ги с български сценарии за да омилостиви Чичо Сам.
75
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе гърбавите не разбрахте ли че с тая антируската дъвка няма как да изкарате индулгенция от САЩ за Боко.
74
8
 
8
 
! Отговори
до Към предишния по преди 2 години
как може да дадеш мнение, като реално имаш само едно изявление на Гешев, никакви факти. Имали обосновани предположения. Тоест нищо. Президента не е папагала Роско
73
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не се оплачеш на американските партньори, ченгенце? Ама май и те ви биха шутовете на гербавите мошеници? Ако беше вярно за дългата ръка на Москва, американците дали щяха да търпят и да мълчат? Просто лъжеш като вожда си от Банкя!
72
4
 
3
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 2 години
НО ДЪЛГАТА РЪКА Е СТАНАЛА ОКТОПОД - ВЕЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ - НЕ СЕ СТРЯСКАЙ, МОЕТО МОМЧЕ, НЕ МОЖЕМ СРЕЩУ РЪЖЕНА ОТ 150 ГОДИНИ !!!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сменят ,пак ще сменим нали Слави.Или и ти си решетник.Колеги я го питайте как е с прислугата му.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тулупа купил 24 часа с нашите пари сьс огромни помощи за весника.ХаХа бой боой по хайдуците.
69
13
 
14
 
! Отговори
Към предишния пост преди 2 години
Президента е единствения,който нищо не каза за шпионския скандал със заловените руски шпиони,мълча,като пукал,въпреки че медиите го питаха няма ли да излезе с позиция,а той нищо не каза все едно е от руската страна,а не е българин.Така че,това ми се струва правдоподобно което този шеф каза и преди него оня *** Борисов. Очевадно е,смениха шефоте на всички спец служби,явно е позаповед от Решетников,ние нямаме президент а руски шпионин,затова мобилизация и да го изметем на есен,че пак в 3 свят
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 62 патронче Есента сменяме ролите, слагаме тулупа президент.Като сме прости да не сме по прости от тоя.Ходи и се срещна само с македонеца.Който не си удьржа ципа и езика не го забелязват.
67
9
 
17
 
! Отговори
Президент преди 2 години
който е предложен от генерал от КГБ,какво друго може да направи освен "здраствуйте братушки"? Най-вредния политик,който сме имали. Не е спирал да руши държавата,постоянно нарушава конституцията,а има претенцията да "върнел държавността". Направи правителство от комунисти същите,които народа изгони с камъни,всеки ден лъжи и клевети,а когато неговите хора се дънят,нямало да коментира. Този шеф на ДАР не знам дали заради кремъл си отива,но е факт,че президента е единствения,който нищо не каза по
66
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да зная кой точно от Кремъл е причината за изгонването на този некадърник. Лично ще изпратя един скромен подарък на този човек в Москва.
65
12
 
13
 
! Отговори
Валери преди 2 години
На този 'велик разузнавач' му бяха хакнали телефона с който си снимал пишлето и пратил снимките на някаква *** в ДАНС. Вместо да реве трябва да се скрие и да не се показва никога вече. Клоун който не може да си опази дори телефона , пазил националната сигурност. Смешен виц.
64
17
 
16
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя нещо му се привижда ! Ако не е Кремъл , кой ли ще му е виновен ?!
63
14
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Гербаво-депесарските кадри-вън от чадъра!
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния ревльо, че то тиквата беше най-големия слуга на руснаците като за последно им построи потока за наша сметка.
61
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бойко Методиев ръчичките му къси ли бяха да пълни чекмеджетата?
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това разузнаване какво е свършила последните 11 години. Нищо, кибици по кафенета в чужбина и уж снасят обстановката около нас.