Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"

Това, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината, каза той
16 юни 2021 13:19, Ния Христова
133
Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"
Снимка: БГНЕС
"Моята позиция съм я изразил, като съм информирал компетентните институции навреме. За това документи изтекоха в национална медия. Нямам какво повече да добавя."
 
Такъв коментар направи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пред БГНЕС във връзка с оповестената от служебното правителство информация за незаконна трансплантация на органи в държавната болница "Лозенец".
 
"Да се коментира, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината. Държавата си е свършила работата, органите са информирани. Когато се прави някакво разследване, аз за първи път чувам то да се оповестява публично. Не е работа да се оповестяват данни в хода на едно извършване на разследване", коментира още бившият здравен министър.
 
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров освободи ръководството на болница "Лозенец", доскоро правителствена, изнасяйки данни за извършвани трансплантации на органи в нарушение на действащото законодателство. Той говори период от 2019 г. до края на април 2021 г., когато в лечебното заведение са извършени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори.
Още по темата
 
Според оповестената информация всички донори са били млади хора от Украйна и Молдова, а рецепиентите техни чичовци от Оман, Израел и други държави, което дава основание да се смята, че те въобще не са роднини, а са използвани фалшиви самоличности. В лечебното заведение е извършена и трансплантация на черен дроб през месец април от трупен донор, но без да бъде спазена точковата система за определяне на рецепиента. След обаждане по телефона, поясни тогава д-р Кацаров, четвъртият в листата е станал първи и е бил трансплантиран.
 
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира и темата с Александровска болница, на която беше ръководител преди да седне в министерското кресло.
 
"Говори за тежки злоупотреби, които ги няма на практика. Коментират се едни числа, които са публични данни, като се насочва общественото мнение, че видите ли има някакви злоупотреби. Такива не бяха доказани. Последните решения на Агенцията по вписванията и на българския съд показват, че министърът допуска грешки, не познава законодателството и не знае как да действа", посочи той.
 
Проф. Ангелов разкритикува сегашният министър, упреквайки го в низходящ тренд в хода на ваксинацията.
 
"С всички тези фойерверки, които хвърля министърът, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, както и да мотивира българските граждани да изберат ваксината, а не нещо друго. Това правителство тика страната към следваща, четвърта вълна от COVID-19", посочи още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казаха, че и във Велико Търново е имало такава болница за незаконни трансплантации , някаква Сибила не знам си каква и т.н. А кога ще спрете оня да ограбва здравната каса и болницата в Раднево?
95
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Евтин номер на селски тарикат!Подобни на него по произход и тарикатлък съсипаха и съсипват здравеопазването.Какава заплата определихте на доц Хаджийска от PT/CTскенера???
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нагъл мазник докога ще го държите като важна новина?
93
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 2 години
точ наг.лия кра.дец още колко деня ще се блещи от първият ред
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага като разбра , че е изтекла информация и побърза да си измиеш ръцете. Навреме си е - за теб!
91
2
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Да, той навреме бил информирал институциите, но трансплантациите ставали твърде бързо, а институциите били твърде бавни ... и те така...
90
2
 
10
 
! Отговори
GK преди 2 години
диктатура на пролетарията. Когато невежи, амбициозни и завистливи вземат власт. Пази боже сляпо да прогледа.
89
3
 
9
 
! Отговори
Калитко преди 2 години
До Запознати смеМинистър Ангелов в коя част от медицината действа? Хомосексуализма ли?
88
2
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 2 години
До емо до 94Преди да се изказваш компетентно се запознай с фактите! Този го е страх от кръв и няма пет собствени операции. Ама какво да ви се обяснява на герберастките ***...Напъвайте се...балъците умряха, затвора ви чака
87
3
 
26
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Т.е. ботокса на здравеопазването вместо да си свърши работата като ботокс на здравеопазването "информирал" каскета... да не би тия от болницата да не са се отчели където трябва за далаверата?
86
1
 
20
 
! Отговори
Володя стоянов преди 2 години
Човекьт взе парите , каза чакаи малкоДръжте му петите
85
25
 
8
 
! Отговори
емо до 94 преди 2 години
Не е станал от ДОЦЕНТ ПРОФЕСОР за една година а за 5.... И ТО С МНОГО ТРУД .... НО ТИ КОЙТО ПАЗИ ПАРКИНГА ЗА 800лв. ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ.
84
3
 
15
 
! Отговори
морския преди 2 години
Прочетете" България се превръща в демографска пустиня" и нека това бивше величие пак да говори.Брутална статия. И става въпрос не за македонци,американци,руснаци,сирийци и т.н ,а за нас ...за България.
83
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацарски като неуспелия медик сега си отмъщава на успелите такива, каото помага на червените превратаджии да ги оцапат както само комунисти могат. После не се чудете на това, което ще дойде: от селляни за селляни.
82
8
 
37
 
! Отговори
тото преди 2 години
Измамник като останалите , каква доволна мазна физиономия има.
81
8
 
34
 
! Отговори
Стан преди 2 години
Коце блутокса си е добре. Станалият от обикновен доктор до професор за година и половина си накраде парички и сега чака да си ги харчи.
80
8
 
37
 
! Отговори
отврат преди 2 години
Зализан, мазен, гнусен и гаден.....боже, и този ни е управлявал. Няма ли един по читав от Тиквата....всички са като него---лика прилика.
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коцето се осети и ще отърве престоя на топло
78
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Милен, лека му пръст му Ви каза, "маските са за да мълчите".Но Вие жалки утреп ки не го разбрахте!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен19Това е публична тайна. Преди години бяха подготвили Зимния дворец на спорта. Искаха да го затворят уж за ремонт за две години, което означаваше, че никога няма да се отвори. Ставаше въпрос за над 50 милиона лева. Тогава временно беше зам. министърка Евгения Раданова и тя спря това безумие. Това е положението.