Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"

Това, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината, каза той
16 юни 2021 13:19, Ния Христова
133
Проф. Ангелов: Навреме съм информирал институциите за болница "Лозенец"
Снимка: БГНЕС
"Моята позиция съм я изразил, като съм информирал компетентните институции навреме. За това документи изтекоха в национална медия. Нямам какво повече да добавя."
 
Такъв коментар направи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пред БГНЕС във връзка с оповестената от служебното правителство информация за незаконна трансплантация на органи в държавната болница "Лозенец".
 
"Да се коментира, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината. Държавата си е свършила работата, органите са информирани. Когато се прави някакво разследване, аз за първи път чувам то да се оповестява публично. Не е работа да се оповестяват данни в хода на едно извършване на разследване", коментира още бившият здравен министър.
 
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров освободи ръководството на болница "Лозенец", доскоро правителствена, изнасяйки данни за извършвани трансплантации на органи в нарушение на действащото законодателство. Той говори период от 2019 г. до края на април 2021 г., когато в лечебното заведение са извършени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори.
Още по темата
 
Според оповестената информация всички донори са били млади хора от Украйна и Молдова, а рецепиентите техни чичовци от Оман, Израел и други държави, което дава основание да се смята, че те въобще не са роднини, а са използвани фалшиви самоличности. В лечебното заведение е извършена и трансплантация на черен дроб през месец април от трупен донор, но без да бъде спазена точковата система за определяне на рецепиента. След обаждане по телефона, поясни тогава д-р Кацаров, четвъртият в листата е станал първи и е бил трансплантиран.
 
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира и темата с Александровска болница, на която беше ръководител преди да седне в министерското кресло.
 
"Говори за тежки злоупотреби, които ги няма на практика. Коментират се едни числа, които са публични данни, като се насочва общественото мнение, че видите ли има някакви злоупотреби. Такива не бяха доказани. Последните решения на Агенцията по вписванията и на българския съд показват, че министърът допуска грешки, не познава законодателството и не знае как да действа", посочи той.
 
Проф. Ангелов разкритикува сегашният министър, упреквайки го в низходящ тренд в хода на ваксинацията.
 
"С всички тези фойерверки, които хвърля министърът, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, както и да мотивира българските граждани да изберат ваксината, а не нещо друго. Това правителство тика страната към следваща, четвърта вълна от COVID-19", посочи още той.  

133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казаха, че и във Велико Търново е имало такава болница за незаконни трансплантации , някаква Сибила не знам си каква и т.н. А кога ще спрете оня да ограбва здравната каса и болницата в Раднево?
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много несериозно изказване при положение, ме беше МИНИСТЪР. А и всеки ден го возиха в ЖипкатаЩо не каза на Вожда :))))
106
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Евтин номер на селски тарикат!Подобни на него по произход и тарикатлък съсипаха и съсипват здравеопазването.Какава заплата определихте на доц Хаджийска от PT/CTскенера???
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този жалък обратеняк вече е по-противен и от Тома Биков...
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коце Перуката/Ботокса даде задна, джендърска.Щом като е "информирал институциите" защо не е направил проверка?Нали е министър?Негово задължение е.Значи Ботокса е съучастник в престъпленията и следва да е обвиняем наравно с другите измамници.Изпънатата му с ботокс физиономия и новата перука ще му отиват в ЦСЗ.Гешефтаря няма да го варди вечно.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този нагъл мазник докога ще го държите като важна новина?
102
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 месец
точ наг.лия кра.дец още колко деня ще се блещи от първият ред
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага като разбра , че е изтекла информация и побърза да си измиеш ръцете. Навреме си е - за теб!
100
2
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
Да, той навреме бил информирал институциите, но трансплантациите ставали твърде бързо, а институциите били твърде бавни ... и те така...
99
2
 
10
 
! Отговори
GK преди 1 месец
диктатура на пролетарията. Когато невежи, амбициозни и завистливи вземат власт. Пази боже сляпо да прогледа.
98
3
 
9
 
! Отговори
Калитко преди 1 месец
До Запознати смеМинистър Ангелов в коя част от медицината действа? Хомосексуализма ли?
97
2
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 1 месец
До емо до 94Преди да се изказваш компетентно се запознай с фактите! Този го е страх от кръв и няма пет собствени операции. Ама какво да ви се обяснява на герберастките тролове...Напъвайте се...балъците умряха, затвора ви чака
96
4
 
27
 
! Отговори
тцтц преди 1 месец
лъжец, информира се прокуратурата , а не леля Гинка чистачката ...бил казал
95
3
 
26
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
Т.е. ботокса на здравеопазването вместо да си свърши работата като ботокс на здравеопазването "информирал" каскета... да не би тия от болницата да не са се отчели където трябва за далаверата?
94
1
 
20
 
! Отговори
Володя стоянов преди 1 месец
Човекьт взе парите , каза чакаи малкоДръжте му петите
93
25
 
8
 
! Отговори
емо до 94 преди 1 месец
Не е станал от ДОЦЕНТ ПРОФЕСОР за една година а за 5.... И ТО С МНОГО ТРУД .... НО ТИ КОЙТО ПАЗИ ПАРКИНГА ЗА 800лв. ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ.
92
3
 
15
 
! Отговори
морския преди 1 месец
Прочетете" България се превръща в демографска пустиня" и нека това бивше величие пак да говори.Брутална статия. И става въпрос не за македонци,американци,руснаци,сирийци и т.н ,а за нас ...за България.
91
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кацарски като неуспелия медик сега си отмъщава на успелите такива, каото помага на червените превратаджии да ги оцапат както само комунисти могат. После не се чудете на това, което ще дойде: от селляни за селляни.
90
8
 
37
 
! Отговори
тото преди 1 месец
Измамник като останалите , каква доволна мазна физиономия има.
89
8
 
34
 
! Отговори
Стан преди 1 месец
Коце блутокса си е добре. Станалият от обикновен доктор до професор за година и половина си накраде парички и сега чака да си ги харчи.