Намериха мястото на падане на МиГ-29, но за черната кутия шанс почти няма

Самолетът се е разбил на хиляди малки парчета
17 юни 2021 14:47, Нели Христова
138
Намериха мястото на падане на МиГ-29, но за черната кутия шанс почти няма
Снимка: БГНЕС

Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29. Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Останките са разтрошени и раздробени, и са разпръснати по голяма част от морското дъно. Черната кутия не е открита. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг пред медиите.

По думите му, самолетът се е разтрошил на хиляди малки парчета. В момента дистанционно управляеми апарати разглеждат района. МиГ-ът е катастрофирал на дълбочина над 70 метра, на площ от 1 кв. км.

"Търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено и за съжаление вероятността да я намерим е много малка", каза контраадмирал Михайлов.

Той разясни, че операцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев е стартирала незабавно след трагедията. Тя е продължила до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде намерен и че, ако е катапултирал, е щял да бъде спасен.

Стартирал е следващ етап на операцията по издирването на останките. Открити са части от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхност и предадени на Военна прокуратура, която е започнала разследването. Тогава е открит и биологичен материал.

В операцията са участвали 4 кораба от ВМС, 2 вертолета, 3 катера, общо 260 човека от ВМС и 21 човека от гранична полиция.

Днес беше подновена операцията по издирване на останки от машината. Търсенето беше преустановено в началото на седмицата поради влошените метеорологични условия.

През това време е направен анализ на събраната информация, за да се определи с по-голяма точност мястото на катастрофата. Предстои обследване на дъното в район с площ 3,5 квадратни километра.

В операцията се включи минен ловец "Цибър", а също екип и оборудване на специализирана частна фирма. В готовност да помагат са и екипажите на два катера на Военноморските сили. Целта е да се локализира мястото на катастрофата и да се открие черната кутия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
7
 
! Отговори
не си прав 84 преди 2 години
Нищо не е арестувала прокуратурата, имаше повдигнати 2 обвинения и по двете беше оправдан. Та, договор имаше с Полша, просто не се стигна до втори.
73
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея руснаци явно и черна кутия немогат да направят читаво. Как може да се унищожи като падне под вода? Как на западните самальоти черните кутии може?
72
6
 
31
 
! Отговори
поредна порция лъжи преди 2 години
Аз когато за първи път чух новината за падналия миг, веднага през главата ми мина идеята, че руския изтребител е бил унищожен, а пилота са го жертвали. А с това че намерили мястото на падане, но черната кутия няма да се намери замириса много яко. Не ядем доматите с корените, че да се вържем!
71
0
 
28
 
! Отговори
? преди 2 години
самолетът се е взивил преди да падне а не се е ударил цял във водата ,затова не намират нищо
70
6
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
До До *** с полшя не се стгна да договор Праокуратурата арестува военния министър защото договорът с полша бил с 15 милиона по-евтин от договор са русия и така министърът бил ощетявал държавата. Няакрая платиха 15 милиона повече и дадоха гювеч на ушанките.
69
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до още една фъшня Недей да лъжеш господин товарищ русофил. Полша не е ремонтирала и един самолет. Всичките пари Каракачанов ги изсипа на РСК МИГ 285 милиона лева. Платихме на руснаците за да ни избият пилотите.
68
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще търсят самолетоносача, който ще купи Радев.
67
1
 
21
 
! Отговори
До FarAwayMan преди 2 години
Колега, 30 дни гарантира работата на радиомаяка, но самата черна кутия трябва да издържи много време. Колко точно не зная, но си спомням един случай преди години. Френски пътнически самолет падна в Атлантическият океан. Откриха го след 2 години. Скоро след това намериха черните кутии и ги разчетоха безпроблемно. Поздрави.
66
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто е пРезидента, такова е и "правителството", такава е и авиацията...
65
2
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
74: Кой ти каза, че е ремонтиран в Полша? Няма ремонтирани самолети в Полша, има няколко двигателя.
64
7
 
6
 
! Отговори
до още една фъшня преди 2 години
До тоа дека пишува : ...Самолетите ги ремонтира Полша бемалоумен... ***, в Поланд правиха ремонт преди 5 години. Зле си с акъло...
63
0
 
14
 
! Отговори
FarAwayMan преди 2 години
Според наличната в Интернет има информация относно изискванията за черните кутии на самолетите за пътническата авиация черните кутии трябва да издържат ако не ме лъже паметта 30 дни в морска вода и да имат радио маяк, за да бъдат по-лесно открити.Не знам на какви стандарти отговаря черната кутия на МиГ 29. Но все пак е малко странно, че изглежда нашите военни май са я отписали окончателно.
62
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 3-ти път намират мястото на падането.
61
8
 
10
 
! Отговори
Мемори преди 2 години
Помните ли, че когато турската пилотка на Ф-16 свали руският Су над Сирия черната кутия пак не ставаше за нищо. Та май тези кутии в руските самолети ги слагат за украса !
60
5
 
7
 
! Отговори
тъпанар преди 2 години
Това ми се чини, че взрива е бил от вътре навън ! И са сещам, че преди 2 месеца се е фърнал от ремоть в мамаша.
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници... Защо тогава изобщо ги има тези кутии или нарочно не я намират за да не лъсне истината?
58
17
 
16
 
! Отговори
Разбирач преди 2 години
Фигурантът е наредил да не се откриват никакви кутии!Нали все пак е назначен от Кремъл!Ако се намери кутията, ще се уличат стотицитите милиони евро дадени за про форма поддръжка и ремонти!
57
12
 
17
 
! Отговори
ходом марш преди 2 години
Тия некадърни фуражки са заплаха за националната сигурност. Баш шефа им Фигурант Грипенов е за незабавен арест и съд.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
войници с опит само от хливудските филми. тая игла в купата сено не изпраща ли едно сигналче дето вика ела ме намери ела ме намери.... весилки с големи примки за "елитя" от последните 45 години и децата им до 9то коляно. инак оправия няма. всичко от директор на училище на горе да бъде провесено по малкото останали дървета и ще тръгнем напред.
55
6
 
13
 
! Отговори
ля ля ля преди 2 години
От руско външно да обявят че на тоя миг са забравиле да му турат кутия и така са ни го шитнали по декиш ше фане