Преди 3 месеца починалата родилка изкарала COVID-19

Тя починала за около 5 минути
17 юни 2021 15:46, Нели Христова
80
Преди 3 месеца починалата родилка изкарала COVID-19
Снимка: Pixabay

Починалата 29-годишна родилка в АГО на благоевградската болница е прекарала коронавирусна инфекция преди 3 месеца, но оздравяла бързо, съобщава "24 часа".

Постъпила е в болницата за  планирано секцио в сряда. По време на интубацията и поставяне на упойката, показателите й бързо се понижили, започнала да диша трудно, сатурацията й рязко паднала и за около 5 минути е починала. Екипът не е успял да направи операцията и да спаси бебето й.

Евгения К. не е имала проблеми по време на втората си бременност. Тя има 3-годишно дете.

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, такава ще има и от Медицински надзор към здравното министерство.

Аутопсията на този етап не е установила причината за смъртта. Взети са хистологични проби, които ще бъдат готови след около седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
9
 
! Отговори
На родилката преди 2 години
Тест за алергени не сс ли й правили? Анестезиологът къде е дремал?
42
34
 
2
 
! Отговори
Младост НЕ РАДОСТ преди 2 години
Глупаво и безотговорно да се нарушават мерките по време на епидемия да се забременява, когато медицинския персонал е под натиск. От какъв зор не е спазвала мерките? Ето и последствията по време на епидемия не бива да се зачева. Да си е стояла мирно вкъщи да си гледа другото си дете. Това е безотговорност и алчност от страна на жената възрастта и ранните бременности говорят за ниска култура образование характерни за една ромска етническа група които така правят.
41
34
 
5
 
! Отговори
Ваксинално !!! преди 2 години
ПОУКАТА е следната АКО тази жена беше спазвала всички предпазни мерки социална и физическа дистанция без секс НЯМАШЕ да забременее по време на чумната епидемия и нямаше да умре. На 29 години къде се е била забързала да се опложда живота е бил пред нея имала е достатъчно време да изчака едно още 5-6години минимум. Вместо секс и забременяване е могла да се ваксинира и да работи и да трупа пари спестявания за по-добро бъдеще. Ама един път се умира като се сбърка няма връщане.
40
4
 
17
 
! Отговори
ПОМПАДУРА БАДУРА преди 2 години
Поредната МАНИПУЛАТИВНА НОВИНА за сплашване на стадото хора. Управление чрез СТРАХ, СТРЕС, СТРОГИ неадекватни мерки и злоупотреба с власт. НАЙ-ЛЕСНО е да се припише вина на грип вируса. Хем да си измият ръцете от грешки и немарливост хем да помагат с пропагандата за масов контрол и терор на населението със заплахата която овластява разни хора да управляват и трупат изгоди и ползи.
39
1
 
5
 
! Отговори
Газдов преди 2 години
А тези дето намесват Ериксен, вие явно гледате футбол от онзи ден, или по скоро четете жълтини из интернет. Такива случаи изобщо не са нечувани, последните 10 години има няколко смъртни случая и един младеж от Аякс Абделак Нури, точно навършил 20г. през 2017г. остана зеленчук, заради много сходен случай. Тогава нямаше лошия "Ковид". Ериксен се размина леко, а Дейли Блинд играе с пейс мейкър ;).
38
16
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Нали е обикновено грипче А.
37
7
 
17
 
! Отговори
Газдов преди 2 години
Това да напишеш, че е карала настинка преди 3 месеца е популистко, на същия принцип, като да свикаш пресконференция в 22 часа, за да кажеш, че от Чернобил не е изтекла радиация. Може също да напиша, че не съм спал с Приянка Чопра. Каква информация носи, това че родилка е имала настинка, която и е минала бързо. До колкото става ясно, жената е влязла жива и здрава, възможно е да се е случило нещо свързано с бременността или с нейното здраве, но точно толкова е възможна и лекарска грешка в случая.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърноста е убила повече хора от всички вируси взети заедно.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм с номер 34. Но има голяма разлика между "препише" и "припише".
34
5
 
15
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Ериксен не е карал ковид, балканджи Йово. Успокой малко *** си страсти.
33
5
 
22
 
! Отговори
Ковид е виновен! преди 2 години
Нищо, че е бил преди три месеца! Това е причината! Довечера в 20 часа на терасата и да пляскате на "ангелите в бяло". Не успели да извадят бебето при планирано секцио... глупсоти на квадратчета!
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Моя близка щяха да я убият, защото зашиха марля в нея" аз си имах една в мене три години, такъв апцес ми докара, че едвам оцелях... няма да споменавам болницата.
31
4
 
28
 
! Отговори
Янко преди 2 години
Предозирали са упойката, ясно.. пълни некадърници можели са поне детето да спасят...ноо сега за ковид се плаща двойно..най лесното оправдание...Засега няма наказание за починали млади хора в болницата..иначе намаше да има там работещи престилки със купени дипломи
30
7
 
18
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
БайГанче мъдър, при поставяне на упойка е починала жената. Това нещо говори ли ти? Или повтаряш ковид-ковид като часовник кукувичка?
29
4
 
24
 
! Отговори
Татяна преди 2 години
И с какво това , че преди три месеца е изкарала вируса допринася за разследването? Вие бавни ли сте?
28
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекото грипче води до това. Както и при Ериксен. Леко грипче, безсимптомно. Само Бай *** може да пее подобни глупости. Целият свят пропищя колко е опасен КОВИД-19, било то и безсимптомно, ама *** си пее, че е грипче.
27
11
 
20
 
! Отговори
Съгласие преди 2 години
Естествено , че и на нея ще препишат ковид , как иначе да се оправдаят европарите. Влак да те блъсне, пак защото си бил болен от ковид . Глобалното затопляне пак е последствие от вируса.Какво още ще препишете на създаденият в лаборатория вирус? Защото на всички им е ясно, че не идва от пазара в Ухан, но само СЗО не казва истината.
26
4
 
39
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Българската медицина явно се оказва по-опасна и от ковид.
25
10
 
21
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Търсят под вола теле. убили са и нея и бебето с каквото са й инжектирали, защото, дори и жената да е пътница, са могли да извадят бебето живо, но не би. сега, за да не ги линчуват роднините на жертвите, се оправдават с плашилото конвид /con=измама на англ./. истинската трагедия остава за 3 годишното детенце, лишено от майка до живот, а и за съпруга на родилката, доколкото я е обичал.
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за алергия от упойката тестваха ли я или ще я пишем горката жена починала заради кови