Преди 3 месеца починалата родилка изкарала COVID-19

Тя починала за около 5 минути
17 юни 2021 15:46, Нели Христова
80
Преди 3 месеца починалата родилка изкарала COVID-19
Снимка: Pixabay

Починалата 29-годишна родилка в АГО на благоевградската болница е прекарала коронавирусна инфекция преди 3 месеца, но оздравяла бързо, съобщава "24 часа".

Постъпила е в болницата за  планирано секцио в сряда. По време на интубацията и поставяне на упойката, показателите й бързо се понижили, започнала да диша трудно, сатурацията й рязко паднала и за около 5 минути е починала. Екипът не е успял да направи операцията и да спаси бебето й.

Евгения К. не е имала проблеми по време на втората си бременност. Тя има 3-годишно дете.

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, такава ще има и от Медицински надзор към здравното министерство.

Аутопсията на този етап не е установила причината за смъртта. Взети са хистологични проби, които ще бъдат готови след около седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Разбира се, че няма да има виновни. От което следва, че некадърниците с бели престилки ще продължават немърливо и безотговорно да изпълняват задълженията си. Като ги знам какви са, нищо чудно да са и били нещо, което да я е умъртвило. Няма нужда да е анафилактичен шок, а и от шока би трябвало да успеят да я изведат без големи катаклизми. Може да са объркали съставката и/или дозата, както са го правили при мен. Господ да ни пази от тези нещастници!
62
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Този път не свързано с Ковид! Това е дело на т.н. доктори цезаристи. В Българи до 45 % от ражданията са с Цезарово сечение. В Британия са по-малко от 15 %, което е класика. Правят го за пари, да не си губят времето да чакат нормалното раждане и заблудените майки да не се им се разширят вагините, иначе са дебели и глупави!
61
0
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Тестът за алергии важи шест месеца. Вероятно правилно са ти искали нов тест, за да те опазят от теб самия.
60
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Нагла лекарка открадна плацентата на новородено бебе, бащата и удари шамар. След това по Борисовия закон го вкараха в затвора и там го самоубиха.
59
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
При мен ситуацията беше точно такава около 6 месеца след боледуване, нисък пулс на моменти, сривове на кръвното, замайване...дори синкоп. А аз съм абсолютно здрав човек! Три месеца обикалях болници докато след преглед в чужбина не се установи какво се случва с мен. --------//////------- Ти си ясен, такива като тебе са способни с години да обикалят по доктори, докато се установи какво е. Иначе си абсолютно здрав човек... Да ама НЕ!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам три операции, и при трите ми искаха тест за алергии. Но в частна болница. За тоя случай някой трябва да влезе в затвора.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При секцио бебето се вади до 5-та минута. Един Господ знае каква е истината за тази трагедия.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо секцио при нормална бременност?
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел като им разправям как пациенти умират по стълбите на болниците и как влизаш за изследване,а си тръгваш в дървен сандък,ония направо гледат кат изтрещели и си мислят,че ги бъзикам нещо....
54
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА УПОЙКАТА ЗАЗЛЯВА. ЯВНО Е БИЛА АЛЕРГИЧНА КЪМ ДАДЕНАТА УПОЙКА. КЪДЕ СПЯТ ДОКТОРИТЕ.
53
2
 
2
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
До Младост НЕ РАДОСТ, ти си много смотано парче. Вземи се гръмни, че не е смешно вече!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм 138 кг, 31 г. изкарах ноември ковид изключително леко и без усложнения. кръвно, пулс и глюкоза са ми в норма.//// Няма как на 138кг кръвното да ти е в норма, освен ако не си висок два метра и половина. Или мислиш че 140/80 е нормално кръвно. С тия кила ще е чудо ако изкараш до 40 без инфаркт. Не се заяждам, просто погледни статистиката. Да не говорим че всеки си мисли че е изключение, докато не стане късно. . .
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евгения К. не е имала проблеми при втората си бременност, ама се е наредила за секцио. Ай честито.
50
2
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Правят се рутинно, защото много упойки дават странични ефекти. Зъболекарят ми преди упойка иска 3 дни да пия противоалергично и ако забравя ми бие противоалергично инжекция. Когато ми наближи терминът, ме тестваха за упойки.
49
21
 
8
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
А що не казахте че е била ваксинирана.....???Ясно ви е вече защо е починала!Истинската пандемия ще започне след ваксинацията...именно експеримента който правят с хората е самата зараза която вкарват в телата ви!!!Така работят сатанистите...в случая Бил Гейтс и неговите корпорации!Всички ваксини представени от Гейтс до момента назад в годините са донесли смърт и парализа,представете си какво очакват милиардите хора,ваксинирани по света до година-две....Но хора,помислете поне за децата си!
48
8
 
5
 
! Отговори
НОМРАЛНО Е преди 2 години
При хиляди раждания да има и смъртни случаи. Природа е това както при животни и при хората раждането носи риск за живота. Човечество от векове съществува да не мислите, че преди винаги са раждали по болници, напротив на село на полето дори са раждали, кои успешно и кои неуспешно. Естествен природен процес с рискове нищо специално. Природата така е решила, както и природата не позволява на някои хора да зачеват обаче медицината заобикаля естественият подбор и се раждат деца, които не е трябвало.
47
2
 
12
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Анафилактичен шок от упойката. Уморили са и родилката и бебето. Минути след поставяне на упойката. По този начин умориха много бременни, но и хората не четат и не се интересуват, че има тестове за алергии.Моя позната почина два месеца след прекаран Ковид, но тя не можеше да диша, нуждаеше се от апаратче, а тук случаят е очевиден - двама уморени с една упойка
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен лекар преди 2 години
Тестове се правят при анамнеза за някаква алергия, не рутинно.
45
3
 
17
 
! Отговори
стандартнапроцедура преди 2 години
преди всяка манипулация в болница задължително се прави предоперативен тест за алергия към анестетици или упойки . явно някой е пропуснал този тест поради мързел или незнание . сега се опитват да измият ръцете с короната .
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"МНЗ предупреждава,че е опасно за вашето здраве!"