Радев: Ще представим Плана за възстановяване през юли

Президентът проведе видеоразговор с председателя на Евросъвета
Обновена: 17 юни 2021 19:10 | 17 юни 2021 18:53, Веселина Йорданова
79
Радев: Ще представим Плана за възстановяване през юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата сила и бъдеще на ЕС. Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на изготвяне и предстои да бъде представен през месец юли т.г. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Разговорът се проведе по инициатива на Шарл Мишел в рамките на подготовката на редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 24 и 25 юни в Брюксел. Сред обсъжданите теми бяха мерките за икономическо възстановяване от пандемията от коронавирус, миграцията, както и други теми, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Въпреки, че пандемията все още не е отминала, е необходимо европейските механизми за реагиране при кризи да бъдат укрепени, както и да бъде повишена устойчивостта на здравните системи на страните-членки, призова Румен Радев. Държавният глава подчерта, че в условия на криза Европейският съюз е демонстрирал готовността си да действа решително и иновативно и от страните-членки зависи предоставените ресурси да бъдат използвани по най-ефективен начин.

Президентът изрази и желанието на страната ни да дари ваксини на Република Северна Македония и призова за облекчаване на процедурите в тази насока.

"България отделя специално внимание на външното измерение на миграцията като важен стълб на цялостния подход на ЕС в тази област", отбеляза още държавният глава и приветства задълбочаването на сътрудничеството със страните от съседните на Европа региони. Президентът посочи също така, че все още ЕС се нуждае и от план за реакция в случай на бързо нарастване на миграционните потоци. "Необходимо е да бъдем подготвени и да имаме точни и ясни инструкции с какви ресурси и брой хора трябва да отговорим при евентуална такава ситуация",  каза още Румен Радев.

Актуалната ситуация в Източното Средиземноморие, отношенията на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха сред темите на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП СЛЕД 20 ДНИ
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На слави да не са му спрели нета че Фейсбук осиротя нещо, за кой ще гласуваме ако не поства нещо
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не никакъв случай не искаме никакви имигранти забрана за всички имигранти вън от бг
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пенсионирани казармени дъртаци с безгранична лакомия за пари!
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕЗ ЮЛИ РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ВАКСИНИРАН ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКИ БЯС В ГЗ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ.
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев съсипва българската авиация като лобира за пенсионирани некадърници които да ходят уж да обучават пилотите на "космически технологии"
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така всички ваксини да ги дарява и да престанат вече с този лъжлив цирк и верус неим искаме никакви ваксини и лекарства спрете вече тия ваши убийствени ваксини забрана за всички ваксини никой няма да се ваксинира това давие ясно като закон долни ***
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НЯМА ДА ГО ПРЕДСТАВИШ ЗАЩОТО ПРЕЗ ЮЛИ СИ НИКОЙ, ПОНЯЛ СЪВЕТСКА ПРОСТИТУТКО. МЕРАЦИТЕ ЗА КРАДЕНЕ НА ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛЧЕТА ОТ КАЗАРМАТА ЩЕ БЪДАТ ОТРЯЗАНИ С БЪЛГАРСКИ САТЪР.
33
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Този изобщо някога ще влезе ли в час? Щял да дарява ваксини! А бе Фигуранте жалък, погрижи се първо за ваксинацията в България бе "невнятен", после мисли какво да даряваш! Че ГЕРБ бяха постигнали повече ваксинации при липса на ваксини, а ти след като са ти осигурени,не можеш да стигнеш и темповете на предишните, и ни влачиш на последно място в ЕС
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което направи президентът на Република България Румен Радев за ПЕТ ГОДИНИ е че скара хората готови сме да се сбием кой от герб кой от бсп кой от други и го постигна обединителят на народа, но ще дойде време и ще му потърсим сметка за юмрука миналото лято ако не ни изпреварят Гешев и Кьовеши
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента правят леки промени в плана на Борисов и ще го представят за техен.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю три плана да покажеш юли то имунитета ще падне ииии кво правим тогава бре комунист
29
3
 
13
 
! Отговори
Мигрант преди 2 години
Ясно е - ще чакаме Европа да ни инструктира как да се справяме с мигрантите... Докъде я докарахме...мигрантите ще ги посрещаме с питка и мед, ще ни е честита Истанбулската конвенция, и братята македонци ще уредим с членство...та всичко да си дойде на мястото
28
3
 
33
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Кой си ти бе,кой си бе,че си присвояваш всичко бе. Нагъл тип,България да не ти е бащиния.Нагъл тип.С всеки изминал ден ставаш все по непоносим
27
6
 
29
 
! Отговори
хайде махай се преди 2 години
Ако беше Бойко, досега да се е качил на джипката, да направи инспекция. Да провери имало ли е монтирана черна кутия на въпросния самолет. Да поиска да му демонстрират дали другите са изправни ... Работа. Работа се иска а не снишаване. Ама този не е работил и не знае от къде да започне.
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя година?
25
3
 
33
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
До тикви за рачел. Толкова ли ти е трудно да приемеш, че някой може да го плюе и безплатно? И не само гербери са тези, които не харесват - и това ли не го разбираш? Той е толкова ***, подъл, отмъстителен, авторитарен, злобен и още и още, че няма нужда от плащане за да го плюеш. А, и е много грозен.
24
3
 
31
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Ох, само да тръгнат мигрантите масово към България и този хасковски *** и служебното му правителство ще бъдат изринати моментално.
23
3
 
32
 
! Отговори
я па тоя преди 2 години
щял да подарява ваксини а за същото обвиняваха Борисов . а що се отнася до плана , не се напрягай фигурант , след изборите ше има кой да го направи , ти си аут !
22
6
 
38
 
! Отговори
АСАН преди 2 години
***,абсолютен ***.предател и комунист.*** е неговият идол.....