Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29

Полетът според него е бил контролиран
Обновена: 18 юни 2021 09:52 | 18 юни 2021 09:12, Петя Славова
120
Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви пред БНТ началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов. Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен, каза още адмиралът. Полетът е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета, добави той и предупреди и да не се провеждат никакви самоволни подводни дейности, тъй като в самолета е имало още една ракета.

 "Разпръснати са нa площ около 20 на 20 метра стотици останки, със специалисти подхождаме към следващия етап на операцията, за да уточним възможното местоположение на черната кутия, дал съм разпореждане районът да се забранен за плаване, подводни дейности и всякакви други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под санкциите на закона, нека да не оскверняваме паметта на майора, нека си свършим работата до последно", призова адмирал Евтимов.

Още по темата

Той каза, че не е имало експлозия след падането на изтребителя. Началникът на отбраната обясни, че разбиването на толкова малки части е в следствие на високата скорост на изтребителя.

 "При удара въвв водата с висока скорост - над 900 км/ч, тя е като бетон", каза адмирал Евтимов.

Неограничено е времето, когато черната кутия, т. нар. водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, ако не е нарушена херматичността на това устройство, така че не са безполезни опитите да бъде бнамерена черната кутия.

Ако херметичността на водозаписващото устройство е черната кутия не е нарушена, може да бъде получена достоверна информация за причините за трагичния инцидент. "Така че не са безполезни опитите да бъде намерена черната кутия", подчерта Евтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
а ако са 800 или 1000 има ли збачение, по малко ли ще бъде разбит ,келешш с келешш
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как разбраха че в момента на удъра е летял с 900 км без да са намерили черната кутия и да са свалили данните от нея,след като миналата седмица ясно казаха че от радарите не може да се определи нищо.Тия за какви ни мислят.... Отдавна е намерена черната кутия,просто като всичко в България истината за пореден път ще се прикрие
53
0
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
към Шабла но със спирка в Каварна за тоалетна.....що за глупаави въпроси задаваш. лети успоредно на бреговата черта
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А братски американски бойни самолети участвали ли са в учението и изобщо имало ли е в близост такива? Все пак да се знае. Руски самолет в симулирана бойна обстановка.... само питам?
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо чудно щи сме 30 години опашкари на всякъде. То от толкова пишман експерти в тая държава как да се случи нещо нормално. Като ви чета фантазиите се убеждавам че сте експерти от клечки за зъби до геополитика и авиация и то военна.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не разбрахме,самолета към Шабла ли е летял или обратно в момента на разбиването си???
49
1
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
какви световни медийй бе абддалл. Да напишат че бг пилотите не могат да летят нощем над море. Това ли ще гръмне. Те го знаят мн добре и на изток и на Запад
48
5
 
3
 
! Отговори
Как ще може, преди 2 години
и как реши че се е разпаднал във въздуха, кой ти го каза, сто пъти ви казаха удар с 900 км ч във водата, по ясно от това има ли.
47
4
 
6
 
! Отговори
WTF? преди 2 години
Защо не е катапултирал тогава? Или го е пернало нещо отдолу, или не е имал точни данни за височината, или се е взривил самолета, заради техническа неизправност. Това, че не намират кутията е доста подозрително.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че световните медии не са гръмнали с този случай, че иначе жална ни майка... Или пък... може би ще е добре да се разгласи?...
45
8
 
16
 
! Отговори
Как ще може, преди 2 години
това значи, че НАТО сваля наши самолети, а това най вероятната версия. Доказано е, че натовски самолети са настроени да свалят само руски. Уж самолета се е разбил във водата, а се е взривил още преди да падне, как става това? Военният е като комунист, ни вопъл ни стон!? Хайде поне да оставят загиналият пилот да почива в мир, стига са дъвкали името му. Човека загина заради сбирщината наречена НАТО!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ние не си ли ликвидирахме двете комунистически подводници, поради липса на необходимост? И народът скачаше с двете си ръце ЗА?
43
0
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
да доброволци има, института по океанология а не сулю и пулю с плавници и шнорхел.....смешен лаик. Това да не е да търсиш изчезнал в планината бе льольо
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40:Съмнява ме да имат нещо, че и да го крият :)Който както иска, така да си го тълкува :)
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черната кутия е намерена още в първия ден ... Това да не е игла ... 70 метра дъбочина ... Вие за лъжите който говорите трябва до живот да сте зад решетките !!! Защо криете 2рия МИГ29 с който са летели заедно !!!!
40
0
 
11
 
! Отговори
ss преди 2 години
Ще видите че ще намерят черната кутия обаче няма да могат да извлекат информация защото ще е "унищожена" за пред хората да им затворят устите... и това ще е всичко...
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нормални издирвателни акции доброволците са добре дошли, освен ако не криеш нещо...
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже в Русия нямат МИГ 29 с водозаписващо устройство параметрите на полета!Кой сега е по-добър?
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо много гнило в цялата тази история,прикриват се страшно много факти и доказателства.Първо търси се черната кутия да се прегледа записа между кулата и пилота, ами запис в самата кула няма ли? или записва само черната кутия.Второ нека да обясни този църволан как така технически "изправен" самолет се взривява още във въздуха преди да се разбие в морето без дори пилота да е имал възможност да катапуртира.... иначе самолета не е свален. Жалко за пилота !!!
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе разбирачи туй 50 българина 50 различни версии от гените ли е. Оставете хората да си свьршат работа. А за липсващата техник сьдете други с пицата.