Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29

Полетът според него е бил контролиран
Обновена: 18 юни 2021 09:52 | 18 юни 2021 09:12, Петя Славова
120
Адм. Евтимов: Не може да се говори за сваляне на самолета МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви пред БНТ началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов. Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен, каза още адмиралът. Полетът е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета, добави той и предупреди и да не се провеждат никакви самоволни подводни дейности, тъй като в самолета е имало още една ракета.

 "Разпръснати са нa площ около 20 на 20 метра стотици останки, със специалисти подхождаме към следващия етап на операцията, за да уточним възможното местоположение на черната кутия, дал съм разпореждане районът да се забранен за плаване, подводни дейности и всякакви други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под санкциите на закона, нека да не оскверняваме паметта на майора, нека си свършим работата до последно", призова адмирал Евтимов.

Още по темата

Той каза, че не е имало експлозия след падането на изтребителя. Началникът на отбраната обясни, че разбиването на толкова малки части е в следствие на високата скорост на изтребителя.

 "При удара въвв водата с висока скорост - над 900 км/ч, тя е като бетон", каза адмирал Евтимов.

Неограничено е времето, когато черната кутия, т. нар. водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, ако не е нарушена херматичността на това устройство, така че не са безполезни опитите да бъде бнамерена черната кутия.

Ако херметичността на водозаписващото устройство е черната кутия не е нарушена, може да бъде получена достоверна информация за причините за трагичния инцидент. "Така че не са безполезни опитите да бъде намерена черната кутия", подчерта Евтимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.