Подобрява се здравословното състояние на патриарх Неофит

Главата на православната църква бе приет в болница преди два дни
19 юни 2021 13:01, Петя Славова
26
Подобрява се здравословното състояние на патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Подобрява се здравословното състояние на българския патриарх Неофит. Това заяви пред Нова тв Ловчанският митрополит Гавриил.

Още по темата

Преди два дни главата на православната църква беше приет в неврологичното отделение на болница "Токуда".

От Светия синод обясниха, че ще му бъдат направени изследвания. Патриарх Неофит благодари на всички за вниманието и молитвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава новина, Бог да дава на Българския Патриарх Неофит здраве, бодрост и сили.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ли ви,че нищо му няма на Българския патриарх? Просто поводи за търсене на обществено внимание. А тия, които го ласкаят, са егати гнусните лицемери!
23
0
 
6
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
Защитаваш тоя мадритски немец и измамник, който щял да оправи България за 800 дни! И като ми говориш за цар, смяташ, че цар на България трябва да бъде тоя НЕбългарин, така ли, ***?
22
0
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Когато един народ няма уважение към Първоерарха, няма бъдеще.Определено с лицемерно гъзолизничество и подмазвачество не се постига никакво бъдеще, а само унижение, такива жалки нещастници като теб натам водят клетата ни България.Знам, че искаш България да я няма, нещастнико! Който е за уважение, ще бъде уважаван, който не - не. Хората с право се гнусят от лицемерието и ласкателството в БПЦ. И още нещо - Глава на Православната Църква ( включително и на БПЦ) е Господ Бог Иисус Христос.
21
0
 
6
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
То по твоята изкривена логика, ти не си християнин щом живееш в държава, която е република. А се ползваш от благата, дадени и извоювани от "лошите" български комунисти. Т.нар "наши" "царе" са от чужбина, немци. Ако искаш, бегай в Русия, там ултраправославните руснаци чакат наследници от Романовата "династия", в очите на руснаците последните са по - велики и от Императорите Константин Велики и майка му Елена, както и от император Юстиниан Първи Велики (родом близо до Сердика или Кюстендилско)
20
0
 
5
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
" според всички канони и догми на Православието Глава на Църквата е само и единственно Българският Цар"Tъпako, Глава на Църквата ( включително и на БПЦ) е само Господ Бог Иисус Христос! Останалите ( т.нар патриарси или папи, както и митрополитите и епископите) са подчинени и носят Апостолско приемство. Царят е слуга, а не глава на Църквата, Главата е самият Христос! По отношение на България и БПЦ - Православното Християнство е в пъти по - старо от България, която е от почти 8 век след н.ера
19
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Веселинъ 7112136860...Що се отнася до "Долу републиканският ад, в който всеки лишен от критична и аналитична мозъчна дейност има правото да доминира над честта !" ,имай предвид,че лишените от "аналитична мозъчна дейност" НЯМА да поумнеят,ако станем монархия!.."Тенекето бакър не става"!..Та:-Дали монархия,дали република,..има си и хора на честта,има си и..НАИСТИНА "лишени от мозъчна дейност"..Въпроса не е в държавното устройство,а в манталитета на населението!..Тиквата е ОБРАЗЕЦА!
18
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Веселинъ 7112136860...Драги,няма да влизам в подробности относно моето мнение "за и против монархията",но...Ентусиазма ти е ..неприемлив !..След Освобождението ние НЕ СМЕ ИМАЛИ ЦАРЕ!!!!...Имахме ..прощавай за израза,.."Натресени ОТ ГЛУПОСТ" ЯБАНДЖИЙСКИ ИНТЕРЕСЧИИ!!..Нито Фердинанд,нито Борис,нито пък Симеон СА БЪЛГАРИ!!!!...Български царе сме имали в далечното минало..При това велики!..Но,Републиката си е република..Те и французите имаха "крале" векове,но на края осъзнаха че може и без царе
17
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
ДО анонимният под номер 17. Дадох оценка на база професионално мое образование. Но ако все пак някакъв селяnдур мисли,че съм написал глупости, то вместо да констатира като някаква карачка нека аргументира обоснователно оценката си с доводи. Аргументи в коментара на посоченият аноним липсват всячески и всестранно. Да живее Негово Величество Царя! Да живее Царство България! Долу републиканският ад, в който всеки лишен от критична и аналитична мозъчна дейност има правото да доминира над честта !
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Ти изобщо не си в ред, един куп глупости си написал, че даже се смях.
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време му е да отиде в Троянския манастир при Максим:)
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един народ няма уважение към Първоерарха, няма бъдеще. Защото липсата на уважение към отеца, към бащата, към по-възрастния носи големите беди в отношението между нас. Дързостта, липсита ни послушание и поведението тип: "Ти кой си че ще ме учиш мен" е пагубно за душата на човека. Затова не се оплаквайте по форумете за агресията, както и за гей парадите.На многая лета Светейший Владика!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам ко спорите долу, ама тоя масон, който прибра еретиците отцепници обратно в БПЦ, ко го жалите. Поледният ни патриарх Максим вече отдавна го няма. Тоя сатанист и да се гътне едва ли ще липсва на някой истински християнин.
12
6
 
3
 
! Отговори
Веселин до Православ преди 2 години
Този,който наричаш "измислен цар" е Законният Държавен Глава на Родината ни Законното Царство България. Аз винаги съм смятал, че писането на коментари трябва да е само за хора с удостоверена самоличност, а не анонимати. България има своята история и през 1в и 2ро Български Царства Царят е бил главенствуващ в БПЦкато названието на това главенство се нарича ПЪРВОЕПИСКОП. Така е било и е в Трето Българско Царство. Ти да не си ортодоксален евреин,"православен"? Защото ако си българин, то учи !
11
4
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Република България е аргумент за непретенция към Македония като Българска земя. Защото Македония никога не е била част от Република България. Само Царство България може да претендира за възстановяване на свои изконни територии. Именно затова Царското ни семейство бе дискредитирано. Царят претърпя и загубата на Княз Кардам, който бе убит в Мадрид. Диригентите на това убийство са евреи,турци и руснаци. Тези три народа изчезват ако България елиминира незаконно наложената у нас от тях република.
10
4
 
2
 
! Отговори
Православен преди 2 години
До Веселин: едва ли си завършил богословие, защото в такъв случай нямаше да пишеш потресаващи глyпости навръх Задушница днес. Никоя църква няма за глава светски монарх, даже напротив - светските монарси се помазват от патриарсите да царуват по Божията милост. Ти дори не знаеш как се нарича този ритуал, а поставяш някакъв измислен цар, какъвто нямаме, да глава на Светата Църква! Ти си безграмотик просто.
9
3
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
След *** на последният Германски наследник, само Българската Монархия може да бъде, както за Изтокът,така и за Западът Императорски дом.Втори пи чест са нашите тракийски братя французи и италианци, но без сродяване със Сакскобургота не е възможно да имат достъп до Престола. Последната имперска щафета валидна до днес е тази на Византия към Царство България. Руснаците никога не са приемали фактолгически тази щафета. Без Царство Българско Македония не е наша.
8
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Веселинъ 7112136860..повтарям:-Моите уважения,но..доколкото знам ,става въпрос за ХРИСТОВАТА Църква,НЕ за.."Царската такава"!..ХРИСТОВАТА!..Поне за нас християните де!...Никой цар НЕ МОЖЕ да бъде "калесан" за такъв БЕЗ БЛАГОСЛОВИЯТА на Църквата!...."Отдайте Божието Богу,кесаревото-кесарю!"..Бог и Кесар са две съвършено различни понятия!..И ВЪРХОВНОТО е Бога..За нас-Неговия Първороден Син!..А царете са просто едни АДМИНИСТРАТОРИ на територии..А Църквата е Храм на Бога!..Там царя влиза ПЪЛЗЕЙК
7
5
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Като допълнение към предните си два коментара бих искал да конкретизирам нещо важно, което ще обясни и защо Българските народъ и Държава са подложени на геноцид и унищожение. Негово Величество Цар Симеон Втори е последният шанс за Христианският свят да има свой Император. Гърците не могат,защто нямат Царска,а Кралска династия. Руснаците не могат, защото Романови имат ромска кръв . Сърбите не могат, защото Карагьоргевич са убийците на истинската Сръбска династия, но и защото са пomаци.
6
5
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
ДО ПроСоТо. Аз съм Магистър по богословие. От позицията на такъв казвам истината,такава каквато ни е завещана в Църквата. Царят е отобраз на Вечният Бог . В Католическата църква е Папата глава на църквата. В Православната църква е Императорът,сиреч Царя. Ако някой иска да си измисли някакво републиканско богословие ще сгафи. Глава на Църквата в смисъл на ПЪРВОЕПИСКОП може да бъде само помазан Цар, чиято институция е немандатна. Мандатността в Църквата е невъзможна в този смисъл на думата .