Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати

Не случайно ВСС подкрепя категорично главния прокурор, заяви Бойко Рашков
20 юни 2021 11:35, Александър Попов
231
Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня", каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга.

Още по темата
Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия".

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Министърът на вътрешните работи засегна и темата с изслушването на бившия премиер.

"Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат". Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.

"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката", каза той и добави, че знае имената на подслушваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Бойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
123 Червените краци Радев, Божков, Рашков...не са алтернатива на ГЕРБ, не са промяната. Те са бедствие. Спряха държавата, спряха плана за възстановяване и България не получи милиардите от ЕС, които й се полагат. Гърция току що, получи 30 безвъзмездна млд от ЕС, ние не.
124
1
 
8
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Че е крал, крал е. И то сигурно много.
123
7
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не съм фен на ГЕРБ, но сега ще гласувам за тях, напук на измислената ИТН, напук на мутрите на Мая Манолова, напук на Пинокио и напук на Радев, и неговите превратаджии!
122
1
 
23
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Коуега, сам ли си тупаш топките, или някой от другарите ти, ги тупа ?
121
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележете и това "че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата" го казва точно ИМОТНИЯТ КРАЛ БОЙКО РАШКОВ. Бойко Рашков забравил да декларира едни скромни 645 000 лева. Бил забравил тази сума защото според него била дребна. Алоооооо, Рашкооов, аламколоуууу, ти хептен ни взема за мезе! Как ще забравиш, че за тези 645 000 лв? Това да не са 6 лева и 50 ст? Или имаш и още други в пликове и торби като Узунов? Кажи си колко пари прибра да да цапаш хората на ГЕРБ?????
120
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, кога ще провериш фирмата на Румен Спецов, която завлече държавата със 6 млн лв неплатен ДДС?Защо си се фиксирал е ГЕРБ, с не се погледнеш в огледалото и в него ще то излезне надписът Корупция?
119
4
 
30
 
! Отговори
А преди 2 години
Кога ще му разтупат топките на тоя ......., с разследване на връзките му с Божков ?!
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123. Е, убаво де, той Борисов още преди една година каза, че се оттегля. Само че ГЕРБ не е само Борисов и ще го разбереш.
117
4
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Рашков ДОКАЗАТЕЛСТВА КОГА? А иначе и ти самият щеше и ще поискаш подслушване на лица, които събират камъни, железа, бомбички и слама, за да ги мятат по полицаите и да ги палят, лица, които се канят незаконно без разрешение да блокират гранични пунктове, магистрали и кръстовища. Тъй че, айде малко по-леко с "правата" на тези "граждани".
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещането е за ботуш. Ама вонящ червен ботуш.
115
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков трябва да осветли и имотите на Буджака до Созопол на спонсора на Христо Иванов Иво Прокопиев. Но надали!
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм дете и сега тъкмо чета за времето *** новите мутри, когато Румен Радев си купува къща във Виена с парите от пликовете, които му ниси един негов съветник.
113
2
 
21
 
! Отговори
До Йоцо гледа преди 2 години
А след като ни казаха американците за Пеевски, трябва ли да вярваме на новите "стари" муцуни които го издигнаха за шеф на ДАНС като Мая МАнолова, а сега са носители на новия морал и почитенност ?Едно време имаше едни значки на които пишеше "По-страшен от спин е само ***"Мислете хора, моислета на кой се доверявате и ако не знаете прочетете за тези в миналото, например за случаят с Богомил Бонев от същият борец за правдини !
112
3
 
29
 
! Отговори
Соня преди 2 години
Според този всички са виновни, всички са крали, всички са престъпници....само той е честен и почтен. Доказателства - когато изфабрикува. Защо този не отговори как със заплата на следовател има 7-10 имота за милиони евро? Защо е "пропуснал" да декларира приход от 650 000 лв. през 2019 година, УЖ от честната работа на съпругата му??? Вярно нотариусите дерат яко, ама да забравиш приход в размер на 650 000 лв. за една година???? Този дали сам си вярва??? И, наистина ли очаква ние да му вярваме??
111
5
 
26
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Настояваме дубаеца Божков да изпрати доказателства за 4 милиарда на Борисов.Чакаме повече от 1 година и нищо няма.Чакаме доказателства за къщата на Борисов в Барселона пак нищо няма.Чакаме доказателства за пачките, кюлчетата повече от година пак нищо няма.Има само лъжлива пропаганда и Радев стои начело.Що за Президент е това да лъже така без контролно а?
110
1
 
12
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Кое е новото бре човек?
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е неприятно усещането за връщане преди 1989 година. Служебното правителство кога ще започне да създава нещо ?
108
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрах по къщата на Радев във Виена.
107
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи за новото крадене в подаръчните торбички!
106
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топката се тупа от това правителство, докато бъдат изхвърли всички проекти на ГЕРБ и на тяхно място поставят приближени, на Радев, Божков, на фирми приближени до власта, на червената олигархия. Затова, кабинетът на Радев спря плана за възстановяване и развитие, по който можехме, да получим милиарди евро за бизнеса, образованието, здравеопазването, пенсиите.Гърция вече получи 30 млд евро невъзвращаеми, от фонда за възстановяване и развитие на ЕС, а ние, не. По вина на алчни и дробни червенидебили