Кризата довела до ръст на дръзките престъпления

Безработицата и обедняването - причина за обирите
25
Кризата довела до ръст на дръзките престъпления
Снимка: БГНЕС

Серия от грабежи бяха извършени през последните месеци на автомобили инкасо и на магазини и офиси, включително на банки.

„Очевидно имаме зачестяване на случаите и се очертава цяла тенденция в последната година, година и половина“, коментира криминалният експерт Иван Савов пред bTV.

Още по темата

Според него със сигурност има връзка между кризата с пандемията и увеличената безработица и обедняване на населението.

Дръзките престъпления са свързани с общото състояние на хората – на разочарование и страх, смята Савов.

„Мерките са няколко вида. Трябва да се увеличи сигурността на определени публични институции. Да се систематизира подходът при извършване на инкасова дейност, защото там има пропуски“, обясни експертът.

„От друга страна трябва да се активират службите за сигурност. Да се извършат охранителни изследвания по-редовно. Охранителното обследване е дейност, която се предприема, за да се извърши охранителна карта на даден обект. Тези действия години наред се извършваха про форма“, разкри той.

Според Савов двата инкасо обира са били извършени от едни и същи хора, които са били добре информирани и добре подготвени. Такива обири са кампанийни и стават обикновено, когато оборотите са големи – в празнични дни, посочи още той. Става дума за професионалисти.

Основната поука от това е да се вземат мерки и да се повиши качеството на охранителната дейност, която е много неглижирана в България, каза Савов.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрите ги изгонихме от управлението на България и те се върнаха към предишната си бандитска дейност.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При този хаос и се лови риба в мътни води .
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Криминалния контингент се прибра от Европа и сега е озверял сле едне година. Хора пазете се!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонимеНСега ББР плаща на Христо Иванов имБойко Рашков.
21
3
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Професионализма на комунистическия следовател Рашков се заключава в пребиване на хора в мазетата на народната милиция. Както и в присъствието му на купони на Илия Павлов.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Инкасо ПерникТой ББ го няма вече, парата отива директно в президенството с пликове.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изгониха няколко хиляди разследващи полицаи, дознатели, следователи, хора с опит и сега няма кой да разкрива престъпленията. Цари демотивация в МВР и престъпниците добре знаят това.
18
2
 
2
 
! Отговори
За 15 преди 1 месец
Чукча писател не читател нали? Напротив хлапенце точно последните един-два месеца скочи престъпността.И точно затова е цялата статия.ама това в листчетата дето са ти ги изпуснали и нормативите дето ги изпълняваш не го пише нали?
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Радев каза, че сме си върнали държавата?
16
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Не кризата, а управлението на правителството на мафията! Празни приказки и никакъв контрол и апашите изпълзяха!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нормално еКукандер, тая престъпност не е скочила резко последния месец... Я кажи кой управлява последните 10тина години? боцко гарда на тодор
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уважавам професионализма на г-н Рашков, но се налага пак да попитам кога полицията ще установи престъпниците и поръчителите на дивашки жестокия инцидент с пребития преди 10 дни с чукове 46-годишен мъж в центъра на столицата? Колко седмици или месеци са нужни да се разкрие престъпление, заснето с камери? Богатите връзкарски мутри подлежат ли на контрол, разследване, съд и затвор в една европейска правова държава или и през постГЕРБавата 2021 година си остават безнаказани?
13
7
 
8
 
! Отговори
Петьо преди 1 месец
управлението на БСП - понастоящем в лицето на Янев и Радев, винаги е свързано с бандитизъм от всякакъв вид, обири, насилие, мутри - които помнят, знаят това !!!
12
8
 
10
 
! Отговори
аз преди 1 месец
И пак да увеличаваме полицията и т.н. Не е ли по-добре на хората да не им се налага да правят такива глупопсти? Това обаче ще изисква много "Работа, Работа, Работа"! Но не като тази на ПП ГРОБ а истинска, не само да се опитват да слагат "ред ви хаоса" (който така грижливо създават от 10 години)
11
8
 
10
 
! Отговори
Нормално е преди 1 месец
след като партиите на промяната, радев и янев разгромиха и унищожиха службите, това ни чака под вещото управление на бсп и радев
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизма никога не ни е напускал.... Новото е, че отвориха границите! Но тенденцията е и никой не знае колко време ще продължи, отново да не може да се пътува, визирам ковид мерките. Така, че...Нито взехме някои хубави неща от миналото - спортна политика и резултата - високи спортни постижения, здравеопазването - лекари и аптеки и в малките населени места. Всичко се разруши, но не се изгради по европейски модел. Струпване на населението в големите градове...
9
8
 
4
 
! Отговори
Инкасо Перник преди 1 месец
Това е Пернишката секта имат всякаква апаратура за наблюдение и слушане крадена от ДАНС и МВР по линия на ББ,някой им е казал че са Дълбоката Държава и те взели та си повярвали!
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте сега, коя криза? Няма криза, средната раб. заплата е над 2 бона. Вождът не ви ли убеди вас, ***, че всичко ни е ток!?
7
10
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Започна Радев да управлява, започнаха и обирите!
6
6
 
9
 
! Отговори
За четири преди 1 месец
Друг път когато решиш да правиш пропаганда не се само издавай че пишеш по поръчка.Банките хлапенце ги гледахме как фалират по времето на Виденов и по времето на Орешарски. По времето на Борисов нито една банка не е фалирала.това че ти си безполезен във всяко друго отношение освен да пишеш коментари-не ти е виновен нито Борисов нито ГЕРБ нито България.