Нощувките на Балканите с до 30% по-ниски заради COVID-19

Сейшелите и остров Мадейра са хит сред българските туристи
Обновена: 21 юни 2021 12:56 | 21 юни 2021 12:51, Ния Христова
20
Нощувките на Балканите с до 30% по-ниски заради COVID-19
Снимка: Pixabay
Настаняването в хотел зад граница това лято ще ни излезе с между 10 и 30 на сто по-евтино заради пандемията от COVID-19, съобщиха туроператори за "Монитор". 
 
Проваленият летен сезон през миналата година принуди собствениците на хотели в балканските страни да свалят цените. Целта е по този начин да привлекат туристи през горещите месеци. За поредна година хитова дестинация за почивка остават южните ни съседки Гърция и Турция, не липсва интерес и към възобновилите се наскоро чартърни програми до по-далечни дестинации.
 
По думите на Димитър Попов, бивш председател на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти (АБТТА), все повече туристи избират екзотични ваканции до Мексико, Колумбия, Египет или други курорти в Африка. Сред новите предложения на туроператорите са Сейшелите и остров Мадейра.
Още по темата
 
"Цената на почивката през това лято ще зависи основно от дестинацията. При част от тях се наблюдава покачване – обвързаните със самолетен превоз. Разходът за PCR на места също остава – за едно семейство от 4 души той би излязъл колкото четвърт почивка", коментира туроператорът Любомир Николов.
 
Според него най-често срещани ще бъдат пътуванията с продължителност 3-4 дни, които обикновено са обвързани с празници или уикенд туризъм. Примамливите цени на самолетните билети, предлагани от нискотарифните превозвачи, също изкушават туристите. Така например двупосочен билет до Загреб в разгара на летния сезон ще ни излезе под стотачка при престой от 4 дни.
 
Туроператорите прогнозират, че след "отварянето" на Европа и отпадането на някои от противоепидемичните мерки подобни кратки пътувания ще зачестят още повече.
 
Тенденциите на пазара показват, че българи все по-често търсят и пакети с повече нощувки - 9 или 12. Оказва се, че изборът на месец, в който да заминем на лятна ваканция, зависи пряко от предпочитаната продължителност на престоя. За по-кратките почивки тя е от началото на юни до първата седмица на юли. Най-много едно или двуседмични пътувания извън страната пък са резервирани в периода юли – средата на август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
До14 преди 2 години
3 за 500 лева не е като 7 за 1000.Понеже уйкенда е по скъп. Отделно за обяд още минимум 300лева .Пътни. Станаха минимум 1500. С още малко пари ще почиваш и в Турция, Гърция, Италия, Испания. И ще си по доволен.
17
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Явно БГ не е на Балканите....
16
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
пица от 6 парчета и 2 пилешки супи 35 лева 7 нощувки в созопол без закускав частен апартамент 1000 лева а работните места на почиващите на 4 часа по програмата 40 на 60 с какво още дапомагаме на ненаситните гърла
15
0
 
4
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Цените де определят от търсенето . Щом има голямо търсене цените няма как да паднат. А след като съм обиколил доста свят със сигурност мога да кажа - съотношението цена/ качество тука е едно от най-високите. Това което тука получавам в Испания, Италия, или Гърция ще го получа почти на двойна цена , а в Англия или Швейцария на тройна.
14
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
На Гранда е офертата. 3 нощувки с три закуски и вечери за 480 лв на стая.
13
1
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Точно си букнах седмица в Балчин баня....ама цената не е мръднала. Може би по морето да са паднали цените ама по СПА курортите са си същите.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не правил реклама понеже СЕМ ще го глобят. Ние във Велинград въобще не сме починали и не знаем какви са цените. . Точно на 120кил.е от вкъщи.
11
4
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Реклама не правя. Намира се във Велинград хотела.Лесно можеш да го намериш по сайтовете за туризъм.
10
1
 
0
 
! Отговори
Хотел преди 2 години
Ти ако отиваш в 5 зв. хотел е друго, ние ходим на почивка. Между 1 и 5 звезди разликата е колкото от апартаментчето ти до вилата ти например.
9
3
 
4
 
! Отговори
До7 преди 2 години
Ти добре ли си. Ако ти стиска дай му името и ние да се запишем, дори на по висока цена. 7дни ,5* ,Спа, закуска и вечеря, деца.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не важи за България.Тук чорбаджиите са най-алчни.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоталитаризма като малък родителите ми ни водеха със сестрами винаги на Обзор. Почивахме в къщата на пострадъл от насилствената колективизация. на комунистите. Както и мойте родители. Страхотна чистота, чист въздух,научих се да плувам. Обзор заслужава самостоятелна МЕСТНА Власт, много финанси и държавата да него краде.
6
9
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Е ти какво искаш-без пари ли да почиваш?Аз съм си резервирал една седмица в петзвезден спа хотел в България за 1000 лв със закуска и вечеря за семейство с две деца.В коя друга държава ще почиват 4 човека една седмица в петзвезден хотел за 500 евро общо?От България по-евтино няма. Тия,които ходят по Гърция наемат някоя къщичка и после викат,че било евтино.Що не отидат в петзвезден хотел в Гърция да ги питам колко е евтино,
5
0
 
7
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
България явно не е на балканите.
4
0
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Съветвам те да прочетеш и съседната статия, в която са оповестени официалните проучвания, че 23,8% от българското население живее в бедност. Това са официални данни. А неофициални ако бяха... сигурно много по-голям е реалния процент.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кои са тия българи.. 1% защото поне 70% няма да ходят никъде защото няма с какво
2
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При румен радев ветото е така! Оставка, съд и затвор за фигуранта!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как Сейшелите и Мадейра, нали българите нямали пари, или поне тука се надпреварват да се жалват троловете. И си мечтаят когато руснаците ни управляваха и соца., че тогава всичко имало