Три българки се удавиха в Рейн, в спасителната акция участвали 160 души

Момичетата на 13, 14 и 17 години от една фамилия
Обновена: 22 юни 2021 08:02 | 22 юни 2021 08:00, Камелия Цветанова
109

Три момичета от една българска фамилия са се удавили в река Рейн в Германия. Инцидентът е станал на 16 юни край град Дуисбург. Момичетата на 13, 14 и 17 години потънали, след като преминаващ кораб направил по-големи вълни, съобщи Bulgaria ON AIR.

Спасителните екипи са извадили най-голямото 17-годишно момиче, но реанимационните им действия не дали резултат и то е починало. В акцията по издирването на другите две деца са участвали над 160 спасители, полицаи, пожарникари.

Извършено е претърсване на реката с катери и водолазни екипи. В операцията са се включили и хеликоптери, но без резултат. Телата на двете момчета са открити едва в неделя след като изплували в холандската част на река Рейн.

Назначена е ДНК експертиза, резултатите от която се очакват в края на седмицата. Местните медии подчертават, че течението на Рейн е много мощно и бързо - скоростта на водата на моменти достига 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби правят плуването опасно дори и за опитни плувци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
21
 
! Отговори
Анатоли преди 2 години
Кораба е виновен. Очаквам протести там пред общината от хъхрещи роднини. "Да са аристува шофиора на коръбъ и да са съди ду живот"
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 77 коментара са останали 30, явно голем расизъм има против "българките" :)))) Иначе не деля хората, ама нема как, българки във фамилия и то да се удавят в Рейн.... :))))) Българите му викаме семейство, не се делим на кланове, да стане ясно :)
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако знаете колко сте заблудени щяхте да плачете. То това да не ви е България. Хората са направили рай от нищото,ама какво да ви обяснявам,вие имате представа:)
31
0
 
30
 
! Отговори
мъни мъни преди 2 години
До Анонимен 20 Естествено, само като прочетеш с какви ГРАНТОВЕ стимулират разни медии, и ти става ясно защо се съсипват да ТРИЯТ! Само дето не знам дали забелязват, че в градовете на изчезваща България бродят само едни "българи", които нито учат, нито искат да работят и които са превърнали всичко в сметище...Та ако има един честен журналист, първо да се замисли в какво ще живеят утре ДЕЦАТА ИМ?
30
1
 
33
 
! Отговори
беззаконие по навик преди 2 години
Е, те тия "българи" така са си свикнали - да си правят каквото и където им скимне, защото никой не им събира сметки, данъци, здравни, не прилага закона...Та затова...Лошото е, че напоследък думата "българин" предизвиква много подозрителни реакции, точно защото всичките такива "българи" ни представляват пред света и що кмет в чужбина пропищя..
29
8
 
20
 
! Отговори
D преди 2 години
Така е като пестят водата в банята и ходят на реката да се къпят. Кораба им виновен сега. Да прави такива вълни, срамота!
28
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ми домилее много за родината влизам да чета коментарите и ми минава.
27
7
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Освен ваксинационен документ, за манга*лите ще трябва и документ за изкаран курс по плумане. Организаторите да предвидят сходни условия и да проведат курсовете във Перловска или Владайска река.
26
23
 
20
 
! Отговори
Смърф преди 2 години
Гласоподавателите на Слави се изпоудавиха.
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента няма ли да обяви тука национален траур. Още едно дете е загинало в Сливенската болница, 15 г. Зейнеб, която е тежала 120 кила. Днес Бг защо не съобщавате новините. България губи ценни животи!!!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само съм минавал през Дуисбург, то града поначало си навява асоциации с Перник, ноо сега след като индо-българите и индо-румънците са го налазили е достигнал нови висини. А орносно Рейн, живея доста по на юг на Рейн и течението е наистина много бързо, въпреки е реката е голяма. Да влезеш да плуваш е лудост направо.
23
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мили си главата, лятос на реката. Знаем, че не са българки!
22
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Завлече реката месечните им доходи набългарското семейство. С какво ще се издържат сега в Германия
21
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно да се преустанови корабоплаването по Рейн, за да може бойковия електорат да се плицука на воля.
20
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три българки???? Я, проверете...
19
4
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Де да знам, аз тази сутрин станах, само пипнах трета струна на китарата и изпод пръстите ми излезе ново класическо произведение;))) Много силно усещане, много по-разтърсващо цялото ти същество от силно усещане, дошло отвън;)))
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20Мода е от малцинството, какво се учудваш :)) Просто писах, че ми стана подозрително с думата фамилия и 3 удавени "българки" в Рейн и...... модчето се засегна, почувства го расистки :)
17
5
 
35
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Каква голяма загуба. Тези девойки щяха да са вероятно лекари или ядрени физици. Да я циментират тая река Рейн с плочи големи за да не се давят
16
5
 
1
 
! Отговори
Kreti преди 2 години
Имената са им Гергина, Юлиа и 17г им братовчедка Елена
15
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ама много искам да видя смелия журналист , който би влязъл в маалата на опечаленото семейство в Германия или на роднините им тук в България и би ги нарелъл българи в очите им .... Ееей, големи сте смелчаги скрити зад пишештите машини там някъде в някой прашен офис . Елате в маалата , обяснете на родата че децата са българки... Ще ви спукат от бой . Доолни расисти....