Кардиолог: Внимавайте какво обличате и с какво се храните в жегите

Проф. Гочева: Рискови фактори са възрастта и лекарствата, които приемаме
24 юни 2021 10:36, Ния Христова
15
Кардиолог: Внимавайте какво обличате и с какво се храните в жегите
Снимка: Pixabay
Жълт код за опасно високи температури е обявен за днес в 12 области в Северна и Южна България. Очаква се на места термометрите да покажат 39 градуса. 
 
Проф. д-р Нина Гочева, началник на Клиниката по кардиология към НКБ-София, съветва хората да внимават какво обличат и с какво се хранят.
 
"Температурата има значение, но тя трябва да се съчетае с други фактори, за да се отрази в негативен план на състоянието на човека. Ако е 40 градуса в пустинята е едно, ако е 40 градуса в тропиците, където влажността е висока, е съвсем друго", обясни в ефира на bTV проф. Гочева.
Още по темата
Тя обясни още, че един от риковите фактори е възрастта, като бебетата и възрастните хора приемат по-лошо повишаването на температурата, както и лекарствата, които приемаме, особено диуретиците.
 
"Непременно човек трябва да се консултира с лекар особено когато се достигне до по-тежка степен на дехидратация на организма", посъветва още проф. Гочева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази безмислена статия защо я прочетох???
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната "статия" ,която след като я прочетеш ,знаеш по-малко , отколкото преди това ...
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде да го намериш този лекар за консултация. Джипитата само си вземат пари за пациентите и хич не ги е грижа, кой как ще се оправя, а ако е на години съвсем отписват пациента и не им се занимава. като кажат, е какво искате вие на тези години и ти е ясно що за доктор е. Истинския доктор се бори за всеки пациент без значение от възрастта. Тук незнайно защо над 80 г. хората са оставени на доизживяване. Нямаме здравеопазване и тези съвети за консултация са смешни.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе достатъчно е да спазвате доказаното лекарство срещу жегите ...повече течности. Недейте непрекъснато да плашите хората с излишна информация!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публикувайте на бай Шиле, Ботокса, Ми нет чията и др. НОЩ-ници дневните приходи във вид на комисионни и хонорари за клинично проучване
6
0
 
20
 
! Отговори
:))) преди 2 години
Дн3с бг в цялата си информационна и повествователна прелест.Ако съдим от съпровождащата снимка освен, че са се оляли са се и окапали...
5
5
 
24
 
! Отговори
dam преди 2 години
най-важното е маските да са сложени плътно до очите. Минимум 2. Долната медицинска и отгоре по-пкътна от плат.
4
15
 
7
 
! Отговори
Мангъров ко каза ко? преди 2 години
И цалата секта мангъровци да го следват....
3
3
 
29
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
От статията разбрах само това, че трябва да внимавам и да се консултирам с лекар ?! ... И сега всички като се чрнем при лекарите, к'во пра'йме ?!
2
2
 
16
 
! Отговори
Влажно ли е в Дубай? преди 2 години
За температурите там е ясно...
1
16
 
18
 
! Отговори
Ако незнаете преди 2 години
Ами те мутрите на Борисов по всяко време могат да инфарктират някоя жертва като Мишо Бирата и Ало Ваньо, казват му Скаларно оръжие и се поръчва от генерал майор Васил Василев!