Когато създаването на семейство се превърне в битката на живота ти

Историята на сем. Михайлови, които успешно са осъществили мечтата си да имат бебе
25 юни 2021 19:45, Ния Христова
98
В България няма ясна статистика, но според неофициални данни над 140 хиляди двойки имат затруднения със зачеването. Медицината търси решение за всеки индивидуален случай, а все повече българи прибягват до инвитро процедурите. 
 
Семейство Михайлови от София дълго време е имало една мечта и тя е била да добави още един член към своето семейство. За съжаление, това тяхно желание се превръща в битката на живота им. 
 
"Една година с моя съпруг правихме опити да забременея, но не се получаваше и решихме да прибегнем до по-специализирана помощ. Отидохме, прегледаха ме и се оказа, че имам репродуктивен проблем", разказа пред Bulgaria ON AIR Стефания Михайлова. 
 
Оказва се, че единствената възможност за младото семейство да се сдобие с дете е Стефания да се подложи на инвитро процедури. 
 
"Тя е малко по-дълга процедурата, тъй като се правят много общи изследвания за цялото здравословно състояние на жената, на партньора. Минахме през вадене на яйцеклетки, тяхното оплождане, връщане обратно, вече като ембриончета", обясни Стефания. 
 
Процедурите не са били физически и психически лесни за младото семейство. Направени са 2 опита, от които първият се оказва неуспешен. Въпреки трудностите, семейството и екипът им от лекари не са се отказва, а напротив - тази случка ги е накарала да се борят още по-силно.
 
"Мина известно време, върнахме се в клиниката и докторите с тяхната голяма усмивка ни казаха: Следващият път е вашият. Ще имате дете, просто вярвате и продължавате", разказа майката.
 
Накрая семейството разбира, че най-голямата им мечта е на път да стане реалност. 
 
"Чувството беше много смесено, тъй като ние до последния момент не вярвахме на това, което се случва. До момента, в който не чух сърчицето на моето дете и вече разбрах, че наистина аз съм бременна, че нашата мечта се е сбъднала и в най-скоро време ще станем трима", сподели Стефания. 
 
Няколко години по-късно семейство Михайлови са щастливи родители на малкия Йоан и имат нова мечта - буйният малчуган да си има сестричка, която да му бъде другар в игрите. 
 
"Обмисляме да пробваме да си направим второ детенце и отново бих се подложила на тази процедура, само и само да си имам още едно дете", заяви майката на Йоан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
9
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
След време можеш и да имаш деца, само трябва и търпение и повечко да наблягате върху секса, секса с цел деца не е грешно или противно, противни са извращенията, една позната е предпочете да зачене ин витро и сега е бременна чрез ин витро, понеже чрез секса с мъжа й не й се е получавало, па и самата тя няма добро мнение за секса като цяло, въпреки че по този начин човечеството се е размножавало.
83
0
 
6
 
! Отговори
До kris преди 2 години
Тъпата ти глава е препълнена с глупости, за разлика от пренаселената с хора планета Земя,в България е обратното: няма пренаселване, а ниска раждаемост и висока смъртност, така скапаните ти антинатални виждания не са за България! Твоето мнение за България и демографията й не е от значение! Животът ти - също!
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атеистичната пanлaч се появи. А бе, ***, то и науката без извращения, както и природата и всичко в нея е от Бога, защо се ползвате от благата, които никога не са ваши и не са от "учените"? Атеистични *** фанатици. Ин витрото не е от Бога, не е и от от природата." Защото онова, що е невидимо у Него, сиреч, вечната Му сила и Божеството, се вижда още от създание мира чрез разглеждане творенията; тъй че те (т.е невярващите и войнстващите провери атеисти) са неизвиняеми."
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До религиозни фанатициЕми имам приятел, дето има проблеми с зачеването, не го питах при кой е проблема, щото е неудобно :)) Това че мъжа се подсмихва, не значи че не обича жена си, виждаш че е останал с нея, не е направил на две стинки :))
80
15
 
2
 
! Отговори
kris преди 2 години
Не се извинявам за това, което ще напиша - такива ''сълзливи'' истории не ме трогват. Светът е пренаселен и вече се задъхва! Сиропиталищата си пълни! Като не ти е дадено ''от горе'' или ''от долу'' или там от каквато религия изповядваш - осинови! Няма нищо по-благородно от това! Майка се става в сърцето, не в ... Много важно, че не и излязло от твоя д+рник! Светът нищо няма да загуби ако не предадеш ''безценните'' си гени!
79
12
 
3
 
! Отговори
религиозни фанатици преди 2 години
Тук чета какви ли не глупости из коментарите. Било анти-природно.Да ви светна : всяка медицинска намеса строго погледнато е антиприродна. Дори един кариес да ви оправят е антиприродно, защото в "истинската природа" няма машини и зъболекари. Така че, мерете си приказките. Браво на двамата от клипа. Само че, ако моят съпруг така с насмешка говори за мен ("имаше сълзи и драма" и се смее), бих да го оставила. Тази жена заслужава нещо по-добро.
78
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тоталитарен режим ще оправи България!
77
1
 
15
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Паплачта като тебе е се нуждае от някой/и, който/които да ги спасява, паплачта предаде Тодор Живков, въпреки че и той в личен план е имал брак, семейни ценности, здраво семейство и е обичал искрено народа, но паплачта и народа го предадоха за "благодарност"
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 77Ами българите имат цар, макар и чуждестранен, а и български да беше, пак щяха да останат недоволни. То и паплачта се оплаква и от Бойко Борисов.
75
8
 
0
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
И цар ще Ви направим, само елате по бързо да ни помогнете! Голяма част от народът ни е изпълнен със злоба, завист и лошота. Но Вие, може да ни помогнете. Вие сте честен, добър и морален човек, а точно от такъв има нужда народа ни.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 71Вие трябва да създадете партия, да дойдете на власт и да ни оправите!Ми то на миналите избори се кандидатираха за народни представители, хора, които имат морал и здрави семейства. Народа не им е обърнал и капчица внимание, но за мутри, чалгари и стари муцуни гласуват българите
73
3
 
12
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
На България не й трябва партия или партии, а монархия ( ако не монархия, то поне тоталитарен режим както при бай Тошово време), само монархията или тоталитарния режим ще спасят България, всички партии са се изчерпали.
72
7
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Ваше превъзходителство, Вие трябва да създадете партия, да дойдете на власт и да ни оправите! Виждам, че сте морален човек, интелигентен и знаете какво правите.
71
0
 
11
 
! Отговори
До До 71 преди 2 години
Кажи ти, чалгарино ***, не моралните и успелите по честен начин хора,а простите и пропадналите са все на почит в днешна България. Па и не ме питай, то е близко до акъла какво трябва да се направи, за да не се съсипе или изчезне окончателно България благодарение на такива като теб.
70
3
 
0
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
А ти като си умен какво направи за България? Ти си моралния стожер на обществото, кажи ни какво да правим?
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадин Костадинов е и ( фиктивно) разведен, но и живее при разведената си жена, иначе има (макар и сериозни и не за подценяване) намерения да оправя цяла България. как ще стане това, като при положение, че и при него самия не е добро положението? Би трябвало този, който ще управлява България да е българин, мъж, който има здрав брак и семейство и морални ценности. Уви, политиците не са такива - остаряващи, разведени, алчни, за морал и обич към България - да не се говори...
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще направи Костадин Костадинов от ПП Възраждане ако влезе в Парламента (желая му успех) като при положение, че българите имат много неща да поправят в самите тях си? Той едва ли ще има физическите сили да оправи един ***, чалгализиран народ, денонощно облъчван с чалга помия и разврат.
67
2
 
10
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
А България е на първите ( позорни) места в ЕС по брой аборти, ниска раждаемост, висока смъртност. Заради простотията на българите България умира!
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световният рекорд по аборти се държи от Русия. 1.6 милиона аборта при 1.3 милиона родени за 2007-***.
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъъъъъъъ, хммм, ъъъъъъ....ин витро....ъъъъъ....витро....ъъъъин....ъъъъ....витро....ъъъъъъ.