Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото

Премиерът пред Bulgaria ON AIR: Не търсим някакъв вид реваншизъм
Обновена: 1 юли 2021 20:33 | 1 юли 2021 19:36, Веселина Йорданова
163
Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Не търсим някакъв вид реваншизъм, а на базата на професионални критерии се опитваме да намерим по-подходящи хора, които работят в интерес на обществото.

Това каза служебният премиер Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR в отговор на критиките от бившите управляващи.

Той допусна, че са възможни още рокади в администрацията на база на тези критерии.

Как ще се гарантират честни избори?

Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна, манипулиране в полза на определена политическа партия. Всички ни тревожи това и с усилията на изпълнителната власт и във взаимодействие със съдебната система, се вземат мерки за предотвратяване и минимизиране, обясни премиерът.

По думите му на всеки българин трябва да е ясно, че ако продаде гласа си, спечелвайки 100 лв. в момента, ще загуби 10 хил. по време на предстоящия мандат.

По повод разкритията на схеми за купуване на гласове от вътрешния министър, Янев предположи, че сигналите за нарушения ще се увеличават с наближаването на вота.

Премиерът каза, че е възможно да се спре изборният туризъм, но на първо място това зависи от самото общество, до каква степен толерира това явление.

За цената на тока

Премиерът заяви, че трябва да бъде изработена дългосрочна стратегия за цялата енергийна система. Където има евтина енергия, бизнесът се развива и цъфти, посочи той.

"Мариците" са наследен проблем, който умишлено или не, не се решава, изтъкна премиерът. Янев посочи, че такава стратегия не е наследена от предишни кабинети, но сега може да се постави дебатът за развитие на ядрената енергетика, за ВЕИ, за изпозването на газа като междинно гориво, за това, което се говори във връзка със "зелената сделка".

За процеса на ваксиниране

Притеснен съм, че българският народ масово не се ваксинира, призна Янев, но посочи, че това е решение на всеки. Засега ваксини не се изхвърлят и премиерът се надява да можем да дарим препарати. Макар че процесът за това е труден, Янев каза, че по темата се работи интензивно.

Той допусна, че "хаосът на управление" през миналата година е обезверил много хора да се ваксинират.

Гледайте още във видеото!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нали затова вашите хора гласуваха привечер, а Радев публикува през нощта гласуването с машините!!! Да, ама не всичко си е по-старому! Целта е била друга - осигуряване на служебен кабинет до президентските избори, влошаване на икономическото, социалното и политическото положение и после Радев на бял кон с предложение за президентска република! Само, че сметките ви са криви, така както сте тръгнали хората ще ви изгонят със сопи и камъни!
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този голем екзберт! Евалла! Изборния торизам се обърна кам Турция без дукименти. Машалла!Васички таряба да могад да си върлат гласа за дъпъзъ. Аферим! Бървото бравителсво на дъпъзъ наесен. Ашколсун!Браво Стефан Ага, браво Коребно Ага! Браво *** Дългото Кемене Ага!
127
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Такива лъжци, такова нещо. Я да кажат, как така бързо усвоиха старите корупционни пътеки и започнаха да ги използват, като купуването на машини за електронно гласуване, без обществена поръчка, без конкурс. Проглушиха ни ушите как ГЕРБ правели така с магистралите, А ВИЕ ЗАЩО ПОЛЗВАТЕ ТАЗИ КОРУПЦИОННА ПРАКТИКА. А колко още такива схеми сте замислили? Вижда се резултата ВИ! В затвор никой, ваксинация никаква, НОО схемата задействана. Нещо без съд и присъда хвърляте обвинения, дано ви се върне!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима още някой вярва,че с избори ще се оправи държавата.Просто едни по сити,ще се заменят с по гладни.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с изборния туризъм правителството трябва да бори защото обществото прави изборен туризъм
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали обвиняваха Бойко че бил виновен че не вървяла ваксинацията а сегашния здравен министър въобще беше против ваксините. Нека сега Янев и настоящето правителство да ваксинират всички. Бойко е осигурил ваксини за всичк.
123
0
 
2
 
! Отговори
в очакване 11 Юли преди 2 години
Тук там някой коментар. Това правителство не предизвиква интерес.
122
0
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
"По-подходящите" им хора се оказаха разследвани за престъпления и измами...
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
togava da sprem i evrodeputatite...krai na izbornia torizam ;)
120
1
 
8
 
! Отговори
Майор Терзиев преди 2 години
Какво стана с Майор Терзиев? Протежетата на Радев още ли не са наказани?Мутренското правителство на Радев започна да струва човешки животи.
119
4
 
7
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
Аз затова ще гласувам за ГЕРБ въпреки насилието страха който сеят мутрите
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най вече зависи от тебе, фигуранта и от калпавите закон който приехте
117
2
 
15
 
! Отговори
Дядо Георги преди 2 години
Изборния туризъм г-н Янев зависи от законността му. Не искай от обществото да създава напрежение. Не сме в казармата!
116
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 2 години
Очертава се изборна победа за ДПС и ще привлекат за коалиционен партньор БСП .Това вече сме го гледали но тогава БСП бе водеща а ДПС партньор.Що не се прикръстят ДБПС и д се обидинят .Ив двете партии преобладават ДС ченгета
115
1
 
14
 
! Отговори
За какво при толкова преди 2 години
За какво трябва да има изборен туризъм? Закарайте още машини. Нали вече няма ограничение. Колкото машини трябват толкова ще заминат. Така тежестта за осигуряване на автобуси отпада от ДПС и се прехвърля на държавата за осигуряване на машини. Кой плаща? Ние които работим и плащаме данъци тук.
114
3
 
16
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 2 години
Другарю,Янев... Изборният туризъм идва от Турция, ако не знаете ...Хиляди *** идват под строй в България за да гласуват за ДПС , ако не знаете след толкова години ... А, сега ще гласуват изборно и за Има Такива Нерези ...Да ви е честито ...
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поправка: стимулирайте реалния дребен,среден български бинес,а не този на хАртия
112
5
 
7
 
! Отговори
За всеки по нещо преди 2 години
Партиите,църквата и всички останали,да обърнат внимание на това, че имаме демографска катстрофа и след приемане на еврото,България ще бъде разграбена, а населението ще обеднее още повече, въпреки,че голям процент са на ръба на оцеляването и сега,раздавайте каквото можете на българите и им давайте каквото поискат,стимулирайте реалния дребен,среден български бинес,а не този на хратия,не ги рекетирайте,за да има всеки по нещо и не бягат извън България,това трябва да стане ,преди приемане на еврото!
111
1
 
12
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Ай стига сифилосолствал, имаш още една седмица да ръсош бисери!
110
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От РПУВече накупиха гласовете във Варна герберите през уикенда, но тези избори ще са специални , дали ще фалшифицират чрез машините или по-друг начин , кабинета ще е нареден без волята на народа! Все пак , за предпочитане са най-вече БСП, патриотите, след това ГЕРБ, Мая.