Комитова: В 6 участъка на "Хемус" сме си купили магистрала "на зелено"

"Нямаме интерес да спираме строителството на магистралата"
Обновена: 2 юли 2021 15:01 | 2 юли 2021 15:00, Веселина Йорданова
50
Комитова: В 6 участъка на "Хемус" сме си купили магистрала "на зелено"
Снимка: БГНЕС

Нямаме интерес да спираме строителството на АМ "Хемус" и досега не съм издала нито един документ за спиране. Това заяви категорично регионалният министър Виолета Комитова.

Още по темата
Тя обаче подчерта, че от девет участъка, на които тя е разделена, се строи само в първите три. 

4,5 и 6 имат изготвени ПУП, които са влезли в сила през февруари, и трябва да извървят пътя на отчуждителните процедури и други, докато се стигне до разрешение за строеж, те са с обща дължина 86 км.

Следващите три участъка нямат нищо направено, каза Комитова. Те са 89 км.

1.9 млрд. средства са осигурени от държавния бюджет за първите 6 участъка, а за следващите три 1.8 млрд. лева.

От думите на Комитова стана ясно още, че са платени напред 71% от парите, 9 км път сме въвели в експлоатация, тоест 4%.

Магистрала "Хемус" се строи само в три участъка, Фирмите които работят там, не са спирали да строят, защото са получили много повече средства, отколкото са им необходими, подчерта Комитова.

Тя подчерта, че магистралата не само че е важна и значима, но трябва да бъде построена, защото "незавършеното строителство е най-скъпото".

Кой може да спре строежа? Фирмите, които работят там, ако преценят, могат. Над тях стои "Автомагистрали", днес вече имаме друг ръководител, това е другият човек, който може да го спре, защото тези договори са между досегашния директор Беличев и фирмите, каза Комитова.

Министърът каза, че самото строителство по принцип се случва много по-бързо от събирането на документите заради тежката институционална и нормативна среда. За един жилищен блок в София например били необходими 5 г. за документацията и 1 г. за строителството.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
подкрепа г-жо,милионите уплашении зависими,гладни и бедни ви подкрепят,троловете и руските служби ни плющят минуси но не могат да ни уплашат,няма начин да ни превърнат в крепостни...Сводоба или Смърт!! Подкрепа г-жо...и сме милиони!!!
43
5
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
На зелено се купуват апартаменти и гаражи от Б.Рашк и БСП олигарси. Няма такова нещо като инфраструктура на зелено, но архитект Комитова не е чувала това. Едно си баба знае: докопваш се до нещо като Златен век, плащаш по 10-15 % на първа копка, първа плоча, груб строеж, дограма, мазилка, чакаш 2,3,5 години и ако не фалира фирмата получаваш "на шпакловка и замазка" златна маломерна кутийка. Път се строи докато тръгнат колите на всички хора, не само на БСП, обаче те искат само да гушат!
42
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И как няма да е така госпожо министър? Този човек борчето,не престана с пиарите си до края! Издавйки "джипката" и пръждосвайки се с това точно ЗАРИБИ Герберските си крехки душици "избиратели" уви!За него беше важно да "гледат" хората че нещо се "прави"! Влезте в нета и четете,четете! Пиара му е хванал декиш! Че Герберите ви обвинявт че сте "комунисти"! Че строежа"" на Мутрата "спрял"!? Ами спряхте го,защото Е НЕЗАКОНЕН СПОРЕД ЗАКОНИТЕ В БГ! Ама Гербавите КАК ДА ГО АСИМИЛИРАТ?-:(( Дано узреят !
41
2
 
6
 
! Отговори
Албатросов преди 2 години
Бе тоя Радев голам Пеликан бре, няма наядане.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едноси баба знае, едно си баба бае. Комунистите като не бяха на власт всвкак се стремяха да спъват Хемус, тъй като ня бяха на яслата и сега се опитват чрез подставените службаши да изкарат парите от сметките на МРРБ за да ги окрадат ако успеят да манипулират изборите с машините и съветниците от Венецуелс и Колумбия. Затова драпат да сменят управлението. Ще ъспеят ли. Да +, Не -, моля.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ГЕРБ са откраднали парите за Хемус за години напред и сега парите са в чекмеджетата на мутрите.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистрала Хемус скоро няма да има - ГЕРБ присвоиха парите.
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И точно как ги вижда червеноглавата бабичка някоя фирма да има ей така 1 милиард джобни за да построи всички магистрали и после евентуално да им се плати...след 10-20 години. Т.ъп по-т.ъп, най- т.ъп що е то комунист. Все едно да си поръчаме ф-ките и всичките пари на получаване. Той Безоз няма толкова налични за да угоди на тая уфсъ!
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистката Комитова ясно каза, че магистрала Хемус няма да я бъде ама те и спестените пари за магистралата вече ги няма. БСП то гепа парите и вика дръжте крадеца.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, червени Бок Луци коя фирма на света ще дойде, ще ви построи магистрала за милиарди и ще чака ако вие решите да платите нещо? Коя е тази фирма мама ви лъжлива и крадлива?Фърчилков да ви товари на един транспортен самолет и да ви стовари всички в Сибирбез връщане, както и той самият. Не само че сте некадърни и не може нищо да направитеа вече явно рушите и работите против България и българите.
34
10
 
8
 
! Отговори
Пари на зелено преди 2 години
"От думите на Комитова стана ясно още, че са платени напред 71% от парите, 9 км път сме въвели в експлоатация, тоест 4%". ...................................................................... От ГЕРБ са бързали да раздават пари авансово за да си получат рушвета.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли по света купува магистрали на акт 16?! Ясно е че им плащат за да плюят ама може ли да изберат някой маалко по интелгентни следващия път!!!
32
3
 
12
 
! Отговори
Ботуш преди 2 години
Тия служебните са си обикновени чиновници и от бизнес хал хабер си нямат. Това са така наречените маханджии. Те на едно магаре сено не могат да сложат, камо ли да създават производство. Само по устав, кръгом и пак напред! Ама това си е директно назад. Важно е на простолюдието да му се внушава, а то кълве и на ***. *** народ слаба държава. Да не повярваш, че комунизма се възражда! Тревата ще изсъхне щом ботуш я гази!
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се налапва цяла магистрала за месец комунистическо управление. Нямат нядане пеликаните на Радев :)
30
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За един месец управление комунистите откраднаха цялата магистрала Хемус. Браво ***, браво Рашков, чак толкова бързо никой не е очаквал.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсата на последния документ - разрешение за строеж не означава, че няма останалите документи по проекта съответно и количествено стойностни сметки, по който да се направи предварително плащане.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви апартаменти на зелено? А ситуацията, в която викаш майстори вкъщи. Кога плащаш за материали и услуги?Тая премшяскваща бабичка да спре с Внушения та и да каже кой и поръча спирането на строежа.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да почне да строи преди да му се плати, това са заплати на хората които вървят, скъпи материали и логистика. Навсякъде за каквато и да е услуга цялата или по-голяма част от сумата се покрива в началото.
26
6
 
19
 
! Отговори
Една жена казала преди 2 години
Г-жа, времето да търсиш поръчковите компромати, ако го беше използвала да направиш някой и друг км от тая магистрала щеше да зарадваш изстрадалите северняци. Ако знаеш колко псув'ни носиш от всички, които пътуват по Тракия и ги караш да обикалят по Старозагорските сока и, вместо да се напънеш и да завърши ремонта обещан от Борисов за 1-ви юни. А, нали знаеш, че той обещаното го изпълняваше. Ти си я караш по женски и махленски, аман от то'качки. Няма ли истински мъже в тази държава?
25
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Нямате интерес да я спирате ама краен срок за завършване го отложихте за не се знае кога!!! Обрекохте цяла северна България на глад!!! Оставка зелен чорап!!!