Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните

Лятото трябва психически да си починем от мерките , заяви професорът
Обновена: 4 юли 2021 12:12 | 4 юли 2021 12:10, Ния Христова
150
Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните
Снимка: БГНЕС
Хубаво е през лятото психически да си починем от умората, която се натрупана от извънредните мерки, но да бъдем и предпазливи, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред ТВ „Европа”, пише в. Монитор.
 
"Хората, които са преболедували COVID-19, имат по-силен и по-траен имунитет от ваксинираните", разясни професорът.
 
Проф. Кантарджиев, дългогодишен шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, а сега - председател на Асоциация по микробиология, се позова на изследвания в Испания, според които при преболедувалите вируса е установен стабилен имунитет над 12 месеца.
 
"Ваксинирайте децата над 12 години, особено с хронични и сърдечно съдови заболявания, ваксината е безвредна", посъветва проф. Кантарджиев и се позова на опита на Израел, където това се прави. 
 
Той припомни, че в повечето държави е регистриран ръст на заболели, след като се появи индийският щам „Делта“. В Русия увеличението на случаи са с 31% всяка седмица. За разлика от Русия във Франция и Полша няма такива случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
Warrezz преди 2 години
До dl и нему подобните ***... Тези дето се ваксинирате, сте тия дето сте заплашени оъ това да си разбиете организма. Този същия, допреди няколко месеца, пееше, че ваксините са свещени и осигуряват имунитет. Сега явно е по-добре да преболедуваме....
129
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да се повтаря Факта, че няма гаранция за оцеляване. Много хора си "заминаха" от този свят, а можеха да бъдат спасени. Неваксинираните са ОПАСНИ за останалите. Този ЕГОЦЕНТРИЗЪМ в тъпата българска нация е следствие на НЕВЕЖЕСТВО. Хората по "белият" свят, да не са по глупави от нас, че се ваксинират. Жалка ПАСМИН българска.
128
2
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
До Анонимен "Това че ваксинирани старци с х 100 болести и компрометиран имунитет се разболяли и умрели не е никакъв довод против ваксините. То се знае, че ще има такива" - Това, че същите тия старци са умрели от "страшнио вирус", не е никакъв довод, че вирусо е по-страшен е грип!
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно пенсионирането действа отрезвяващо и започващ да говориш истината ...
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не знае още колко продължава имунитета след преболедуване, нито пък след ваксина. Минало е само 1 година и 6 месеца от тая болест.
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ИМА ваксини за шарка. Варицела, рубеола и морбили.
124
6
 
15
 
! Отговори
oz преди 2 години
Да се ваксинират деца е престъпление!!!Осъзнайте се............ваксините са експериментални.............не пипайте децата!!!
123
8
 
15
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
С каква свръхестествена наглост този убиец на деца твърди, че "ваксината е безвредна", когато има стотици доказани случаи на сърдечни заболявания при деца заради нея? Какво се случва около нас, слепи ли сте? Само това изказване не ви ли е достатъчно да прогледнете за невероятната лъжа, която плетат пред очите ви??
122
8
 
6
 
! Отговори
преди 2 години
То пък щото са минали все едно 12 месеца откак някой е ваксиниран, та да се знае техният имунитет колко е...Много приказки, малко мисъл.
121
6
 
16
 
! Отговори
Овертон преди 2 години
Ето пример за истина и лъжа. Това за имунитета на преболедувалите е истина, за децата - лъжа. Деца не трябва да се ваксинират.
120
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая клоунада премина в пародия. Закривайте тоя цирк.
119
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Цена от 80-100 лв
118
6
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Изобщо не е верно. Тва българските доктори са е... и докторите. Затова България е с пъти по-висока смъртност от нормалните държави.
117
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 2 години
В България има ваксина против Варицела - Варивакс. Цена ог 80-100 лн
116
7
 
0
 
! Отговори
Пенкилер преди 2 години
В България няма ваксини за шарка /варицела/..всеки сам гради имуниет, а ваксина съществува...защо ли ?
115
20
 
13
 
! Отговори
dl преди 2 години
Без да съм лекар,подобре ваксиниран,а не да си болен,защото изходът е страшен ,неизвестен и дълго време ще се наложи лечение на една или няколко системи в организма,а за пораженията върху психикатада не говорим
114
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе айде ваксинирвайте се, че ако не се ваксинирвате трябва да ви измисляме нов вирос.
113
10
 
19
 
! Отговори
до 121 преди 2 години
Мдаа... и за 20-годишните старчета в Израел дето капят от миокардит вследствие на ваксината (официално признато от дeбилнитe им власти) нещо да споменеш?
112
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А довод ли е, че CDC разследва смъртта на 13 годишно здраво дете след получаване на втората доза на Pfizer ваксината. Просто е заспало и не се събудило. Това дали говори за ползата от ваксината?
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 118 - Скромен си- посочил си само Делта , ами Гама , Епсилон , ...Омега..тя гречката азбука е по- малка от нашата , ама пак са бая букви..та КО ПРАЙМ?"Загрижен" ,безплатно ти сложиха вакскина ,та да я рекламираш..Хората в БГ не вярват на родното здравеопазване..това ясно ли ти е? Не им пука дали ще починат от вирус ,тежко заболяване , лоша храна , треска, хронично заболяване ..ЗАЩОТО ТУК ВСИЧКО Е ЛИЦЕМЕРИЕ и няма истинска профилактика и здравни грижи.. според теб ваксината ще се оправим