И прокурорската колегия на ВСС с остра реакция срещу Рашков

От прокуратурата също реагираха
6 юли 2021 10:07, Ерол Емилов
112
И прокурорската колегия на ВСС с остра реакция срещу Рашков
Снимка: БГНЕС

Прокурорската колегия на ВСС се противопоставя на „недопустимите твърдения, негативните коментари и манипулативните внушения", отправени в интервю от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към прокуратурата. Това се казва в декларация, изпратена до медиите.

"За пореден път през последните дни представител на държавната власт използва предизборна реторика от позицията на министър, отправяйки необосновани нападки към съдебната власт", пишат от прокурорската колегия на ВСС.

„Продължава нагнетяването в общественото пространство на съмнения за нарушаване и неизпълнение на основното правомощие на прокуратурата - да следи за спазването на законността“, поясняват членовете й.

Още по темата
„Твърдените политически и партийни зависимости, поръчкови репресии срещу определени лица и препятстване работата на органите на МВР от страна на прокуратурата, не са израз на конституционно закрепеното право на изразяване на мнение. Те са опит за неправомерно въздействие върху дейността на магистратите и тяхното дискредитиране в противоречие на европейските стандарти и ценности", заключават те.


112
Още от Страната
Година по-късно: Няма наказан за убитата жена край Созопол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма никакво съмнение, ние ви знаеме колко струвате. Оставка корумпирани измамници, резултати се виждат ясно от вашата работа.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да гласувам за турските партии - герб и дпс
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво стана с 5те дамаджани ракия?Купиха ли с тях изборите?А,забравих,намерили са и 5 английски паунда плюс 50 лева .Тарашев дерзай,Москва разчита на теб и другия бавноразвиващ се клепоух Борат от село Славянуву
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 15те опикани наркомана на жълтите павета не сте народа.Народът сме останалите 7 милиона!
98
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 седмици
Всички знаят ,че Пеевски е ...ДПС! Пееевски е човекът ,когото Мая Костинбродска предложи за шев на ДАНС! Човекът, за когото Станишев каза, че ако не го гласуват, правителството ще подаде оставка! ДПС и сега стоят зад СлаФчу и неговата ИТН! А Ристю Мореплавателя и досега не е отговорил на въпроса, неговият круиз до Росенец, бил ли е съгласуван с НСО! На Доган му харесва да играе ролята на мюре!
97
4
 
3
 
! Отговори
Сдухан Гербер преди 2 седмици
Реакцията от тези прокурори ли е , дето твърдят , че Пеевски е нах-чистия човек в страната и няма никакви данни срещу него
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва реформа и Прокуратурата са се извади от съдебната власт и да мине в изпълнителната, като Главния Прокурор се избира от парламента. Така е в САЩ и западните демокрации. Съда ще излезе по този начин на светло, а няма да се крият един друг съд и прокуратура. И ще можем да искаме реформа на съда като следваща стъпка ако пак не работи добре. Ние гражданите сме собствениците на България и можем да настояваме политиците да реформират каквото ние искаме
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прокуратурата разследва Пеевски, оправда го и го постави в "Списъка на Шиндлер-Гешев", а САЩ постави Пеевски в "Списъка на Магнитски" и в черен списък.....................Вижда се, че прокуратурата е свързана с Пеевски и го е прикривала в миналото и го е поставяла в защитени "Списъци на Шиндлер"
94
4
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
Браво РашКУХ велик си !!!! Смаза престъпниците /купувачи на гласове/ особено оня с 83 банкноти по 50 евро, това прави 4000 лв.По твоята логика пенсионерите дето хвърляха по десетки хиляди през терасите трябва да са още по големи престъпници.Никога не е късно човек да стане за резил ама ти въобще не се бавиш и ми е чудно как почтеният обективен фигурант още те търпи.
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долу многоимотния комунист Прашков!
92
3
 
5
 
! Отговори
Рашкофъ преди 2 седмици
В името на народа , огън .
91
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С това си изявление прокуратурата показа, че е ИЗЦЯЛО В РЪЦЕТЕ на Борисов. И докато не бъде ИЗЧЕГЪРТАНА из основи нормална държава никога няма да станем. Нужно ли е да напомням как Гешев се обръща с "шефе" към еднокнижния си вожд?
90
3
 
4
 
! Отговори
Рашкофъ преди 2 седмици
Не е важно , че 90 % ще влезнат по - затворите заради корупция , важното е че 10 % ще доживеят до чиста и свята република с вечен и незаменим Грипен и Аз Рашкофъ негов пророк.
89
1
 
10
 
! Отговори
Рашкофъ преди 2 седмици
Ще ви дам всички доказателства , ама друг път. Само че ще има да обясняваш откъде имаш 19 имота , къща от 700 кв.м и влог от 750000 лв, честно заработени като държавен служител. Тесен ще ти се види света скоро , лъжец нагъл.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кога започва рестарта на спестяванията, да знаем , поне брашно да си купим, че при Виденов и това нямаше.
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Рашков върна спомена за Сталин , Белене , Трайчо Костов . Осъдени заради усещане , емоция , доказателства не са нужни. Ако това е нововото или другото не мерси , по - добре старото. Тоя си е най - обикновен милиционер , дето всичко му е бащиния.
86
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Досега само си чакаме от Рашков някакви доказателства, ама той щял да ги даде .." някой друг път"! Всички взеха да имитират Фигуранта Радев,щом не дължим сметка никому, значи закона можем да си го нарушаваме ежедневно!
85
0
 
7
 
! Отговори
Боли преди 2 седмици
Ех така боли когато те карат да работиш,а ти си свикнал да лежиш,та да получите,13,14,15 заплата накрая на годината.свърши се, лежането под 🌲.сега е време за работата,кой не му се работи,у дома.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не уважавам действия, които правят хората по- бедни. Няма компроматни война, просто излиза истината наяве.
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Драги прокурори, няколко месеца народа протестираше срещу Гешев, вие си го пазихте. Каквото повикало, такова се обадило. Освен това няма нито един политик Осъден за корупцият в затвора за Компрометирани сте!