Стотици туристи блокирани на ГКПП "Калотина"

За 3 часа съм минал с колата си 10 метра, твърди един от тях
Обновена: 12 юли 2021 00:20 | 12 юли 2021 00:05,
31
Стотици туристи блокирани на ГКПП "Калотина"
Снимка: Dnes.bg

Стотици туристи са блокирани с часове на граничен пункт "Калотина". Това сигнализира пред Dnes.bg българин, прибиращ се от Норвегия за почивка у нас.

"Чакам вече три часа. Пред мен има стотици коли с туристи, които искат да почиват в България. На пункта работят само 3-4 гишета, а преминаването отнема много дълго време. За три часа съм минал с колата точно 10 метра“, обясни Михаел Златев.

По думите му на сръбско-българската граница цари пълна анархия.

Още по темата
"Има много полски туристи, които искат да почиват в България и се ядосват. Казват, че повече няма да идват на почивка тук", поясни той.

Той е категоричен, че по този начин страната ни си прави антиреклама.

По думите му в колите има много деца, които всеки момент може да колабират заради липса на вода и нямало от къде да се купи такава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Една преди 2 години
5 часа чакахме с 3 деца да влезем в милата ни родина. Простият митничар изобщо не беше в час с правилата свързани с ковид, поради което ни насочи към РЗИ - инспектор да чакаме на някаква опашка, при положение, че имаме дигитални сертификати за ваксинация. Да, и ние пътуваме със самолет, когато има възможност, но от Словения директни полети до Българая няма. Рент - а - кар компаниите си разпродадоха автопарка по време на Ковид кризата, и сега искат баснословни суми, а отделно са детските седалки
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6_ Преди няколко години едни поляци ми показваха маршрута си, преценен на база пътни такси, цени на горивата и нощувките и т.н. Казваха, че всичките им врътки, вкл. като въртят през Сърбия им излизало с около 150 евро по-евтино в едната посока. Та така, всеки си преценява какво ще пести време или пари.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Щом има толкова много туристи и желаещи да почиват в България чужденци, трябва да се спрат всички мерки за подпомагане на туризма. Средствата трябва да се пренасочат към пенсионерите. И ДДС-то на хотелиерските услуги трябва пак да се върне на 20%
24
0
 
8
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Много германци, белгийци и холандци чакат да дойдат на море у нас... Всичките чакат на границата с огромно нетърпение и малки деца... А случайно дали на някой му направи впечатление, че тези "германци" са със забрадки и шалвари? На някой хрумна ли му че това са турски гастарбайтери, които се прибират за рамазана и 5 пари не дават за нашето море? Дааа хубаво е преди да се пишат гръмки статии да се проверят фактите.
23
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Само за протокола, това не са туристи, а турски гастарбайтери който се прибират за Рамазан байрам.
22
1
 
5
 
! Отговори
Зоран преди 2 години
Само се по бавно минава границата между Северна Корея и Южна Корея.
21
5
 
7
 
! Отговори
Wilmers преди 2 години
Всяко лято е този невъобразим хаос там, а българския и сръбски граничар не са и чували за оптимизация на работата си! В тесния светоглед на всеки уважаващ себе си гербер, решението на даден проблем се състои във "ми, летете със самолет"... На една фръцла такава й падна главата преди 200 и кусур години, понеже и за нея проблемът с липсата на хляб се решавал с ядене на пасти.. толкова много има за изчегъртване!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Често прминаващ Къде видя този гьол за дезинфекция? В събота минах там,да имаше много коли ,но гьолчето сигурно се е изпарило от жегата. Тук лятото винаги е натоварено,от тук е пътя на турските "европейци"
19
4
 
6
 
! Отговори
Често прминаващ преди 2 години
На тази граница е винаги така. Бързаш да се прибереш след дълги часове пътуване а те са мудни и неефективно работещи ,а този гьол за дезинфекция е най- голямата глупост и смешка за пари.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама какво искат тези дето правят задръстванията с колите? Цели багажници, дисаги, вързопи мъкнат, за да не дават пари за свръхбагаж в самолета. Е дама не, твърде много тарикати мислят така. Затова са изобретени самолетите - пестят време и пари също. И няма как да не се чака на Калотина - даже и в Шенген да влезне България, още доста време ще има граница със Сърбия. Евентуално до Гърция и Румъния ще се облекчи преминаването с кола.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой тръгва с деца през Европа на 30 градуса и няма вода в колата?
16
11
 
39
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Норвежеца, който се прибира директно му казвам, че на границата винаги се чака. Не се е качил на самолета, защото колата му е пълна със стока, която носи на роднините в България за да покаже стандарт и положение в махалата. Сега всички ще ахнат по новата му кола, но само за седмица защото трябва да я върне на рент а кара :)))
15
8
 
40
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Калотина - външна граница на ЕС , съответно повече проверки. Половината са турци от Европа, които не пътуват със самолет заради 100 куфара с помия и парцали. Като го хванат в нарушение лъже, че не знаел законите. После започва едно писане.... така ще е докато тия "европеци" напират през България. Никой няма да си сложи главата в торбата и да пропусне кола без контрол. Който не му харесва да се качи на самолет. Освен това на Калотина преминават и камиони, които трябва да се обработват.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
da prevzemat mitnicata, stom sa tolkoz mnogo :)
13
3
 
1
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Исканията към *** и хората с новият морал :)
12
10
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Честито ви нови управляващи.
11
3
 
35
 
! Отговори
Самър преди 2 години
Миналата неделя чаках 8 часа там.Това не са туристи, а турчиля.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "Не е въпрос на география,а на пътища.В Сърбия има директна магистрала от унгарската граница до българската,а в Румъния не е така." Е, как, преди няколко дни тук едни чалгарчета ми обясняваха какви прекрасни пътища имали румънците ....
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е въпрос на география,а на пътища.В Сърбия има директна магистрала от унгарската граница до българската,а в Румъния не е така.
8
2
 
5
 
! Отговори
Един преди 2 години
Taka e. Там гранични и митничари гледат финала !