Трима отиват на съд за побой и грабеж над две възрастни жени

Двама от извършителите са непълнолетни
15 юли 2021 23:15, Ния Христова
18
Трима отиват на съд за побой и грабеж над две възрастни жени
Снимка: Pixabay
Приключи делото срещу извършителите на побой и грабеж във врачанското село Тишевица. По него към наказателна отговорност бяха привлечени трима души, предаде Нова тв.
 
Тогава две възрастни жени бяха нападнати в дома им от четирима, като двама от тях – непълнолетни.
 
Около 23 ч. на 06.04.2021 г. те влезли в къщата, в която била 66-годишната Б.В. след като изгасили електнличеството. Те използвали заплахи и отнели парични средства в размер на 11 980 лева, портмоне и ключове.
 
В хода на разследването на престъпното деяние грабителите са били установени и задържани - К.Б. (на 26 години), П.И. (на 23 години) и Г.П. (на 14 години). Заедно с тях при нападението над жената бил и малолетния В.П., който е наказателно неотговорен.
 
Подсъдимите са се признали за виновни. Споразумения, сключени между Районна прокуратура – Враца и защитниците им, са били одобрени от съда, което има последиците на влезли в сила присъди.
 
С определение на съда на К.Б. е наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“, а на П.И. - 5 месеца „лишаване от свобода“. Те ще ги изтърпяват при „общ“ режим. Непълнолетният им съучастник Г.П., е с наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, а малолетният остава на свобода поради своята неотговорност пред закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли се струва странно как "цивилизованите" правни системи наказват по-тежко например данъчните престъпления от престъпления като убийство, изнасилване, грабеж, побой? Скромното ми лично мнение е, че нападение над възрастен човек трябва да се наказва с доживотен каторжен труд или пребиване до смърт с тояги. Пристъпниците не разбират от добро, а само от жестокост. Няма как да има справедливост, ако дегенератите на обществото не живеят в ежедневен страх и репресии.
10
0
 
8
 
! Отговори
? преди 2 години
Този дето уби жената в Бояна е осъждан за убийство и за средна телесна повееда , как са го съдили не знам , но си е бил на свобода да убие още веднъж ,скаменна плоча като орангутан ... ПРАВОСЪДИЕ С КАСКЕТ и ако Гешев е лицето на корупцията на съдебната власт , гарантирано от ГРОБ , то и другите надолу не са стока , престъпниците са на свибода ! Цялата система е за смяна.
9
0
 
21
 
! Отговори
тото преди 2 години
Поредната подигравка с българите.
8
1
 
29
 
! Отговори
И Т Н преди 2 години
до кога държавата ще толерири ромската престъпност
7
7
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Нищо няма да кажа!!!!!!!!!!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наказанието при грабеж според НК е 3-10г. Как спи човешкия отпадъk, отсъдил общо година и седем месеца ефективно, при четирима подсъдими? По кой закон са съдени? ДА СЕ УВОЛНИ МОМЕНТАЛНО, ЗА НАЗИДАНИЕ
5
0
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
С*ъ*б*о*д*е*т*е се българи!! Днес мечката играе у съседа ви, утре у вас!
4
0
 
31
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Лоши боевски закони. Бил малолетен убиец / ром/ и не подлежал на наказание, а трябва. Роми вилнеят грабят и убиват българското население. Трябва да си отвоюване държавата. Дъбовете се българи!Днес мечката играе у съседа ви, утре ще играе у вас!!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какви са тези глупости в тези села. Там не трябва съд,а шериф с патлак. Горките баби ще треперят да не им се случи пак такова нещо от ромите. Ако имаше шериф назначен от държавата да застреля въпросните роми и работата приключва. Съд и подобни за Менков, Гешев и Борисов и после за тях шериф в затвора. Предполагам че в момента се сформира група за ареста на Гешев. Дано за добро утро видя новината за неговото задържане от дом 3
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на радеФ
1
1
 
29
 
! Отговори
х преди 2 години
Римляни