Балтов поиска оставката на управителя на НЗОК Салчев

Днес внасят възражение по обвиненията за дейността на „Пирогов“
Обновена: 16 юли 2021 10:20 | 16 юли 2021 09:16, Елка Василева
62

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Присъединявамe се към мнението на колегите от БЛС и от управителния съвет на Софийската лекарска колегия и искаме оставката на Петко Салчев /управител на НЗОК/, защото той си позволява, след като преминаха тези 2 вълни, след като ние изкарвахме тези кошмарни месеци в болницата, в момента да пуска проверки“. Това каза проф. Асен Балтов, който беше освободен като шеф на болница „Пирогов“, пред БНТ.

Медици от "Пирогов" и днес излизат в подкрепа на уволнения директор на спешната болница. Те са възмутени и от обвиненията в злоупотреби от страна на "Пирогов". Обидени са от твърденията за фиктивни диагнози с цел източване на здравната каса, каквито отправи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Проф. Балтов заяви, че днес ще внесат възражение по обвиненията.

Още по темата

"В "Пирогов" е абсолютно прозрачно и винаги всички точки са обсъждани и са изпращани предварително на всички членове на борда, така че категорично заявявам, че това не е вярно, що се отнася до изискването да има стая, мобилен телефон, автотранспорт, това никога не е било досега", каза проф. Балтов.

Той разказа, че новият член на борда на директорите е искал епикризите от всички протоколи за последните 5 г. на съвета на директорите.

"Аз изключително учуден казах: Вижте какво, това е невъзможно, няма как да ви дам копие от всички протоколи на съвета на директорите за последните 5 г., това е търговска тайна", каза проф. Балтов.

Според мен този човек е "къртица" на министъра и зам.-министъра, каза още той.

„След като е направена равносметка на месеца, се оказва, че харчовете по време на пандемията за Ковид епидемията, когато лекувахме с повече от 500 легла, ние сме похарчили над 8,5 млн. за лечението на пациентите. Имайки предвид, че това е заболяване, което не беше ясно, тези разходи бяха абсолютно наложителни, ние не сме се опитвали по никакъв начин да спестяваме, за да правим полумедицина", каза Балтов.

По думите му стойността за клиничната пътека за пациент с Ковид е 1200 лв., а се оказва, че всъщност 4000 лв. струва лечението при средно тежки състояния.

Балтов подчерта, че не е имал никакъв контакт с министър Кацаров.

"Министърът на здравеопазването се оказа, че е един бивш председател на една неправителствена организация, която дойде в министерството със своите хора, почна да прави проверки в големите държавни структуроопределящи болници, не малко отговорни за всички преминали вълни и почна една по една болниците да ликвидира ръководството - Лозенец, Александровска, Пирогов", каза Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати нахалството за милион липси трябваше да е в затвора не да иска отставки
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой не пита какви заплати взимат,верно че без тях не може,но това е обир по пладне,ако живеехме в правова държава тези трябваше вече да са на топло.Всички се държат като дерибеи в държавни болници с нашите пар
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малеее, сега ги видях тези с плакатите. Това са престъпници, лъгаха ни за пътеките(за да вземат пари), лъгаха ни за броя болни от ковид( за да вземат пари), лъгаха ни по медиите с пропагандни интервюта колко са полезни ваксините, създадоха паника и страх сред хората заради вируса, за да продължат да жънат.Правеха се на герои и продължават да го правят. Как може изобщо някой да ги подкрепя?
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой работи в тази болница? По време на пандемията Балтов се прехвърляше от медия в медия. После обикаляше с Бойко. Сега всички на улицата....И за какво? И на мен са ми писали друга диагноза. Такава е системата. Но по закон е незаконно. Оправете я тази здравна система! Толкова години управление на единствения, според който още 50 години няма да има друг заместник. Това ни е наследството от него. Ако започнат новите да си вършат работата, се натискат нечий интереси и простолюдието на улицата ..
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eх, Балтов! Тези хора страха ги е изкарал навън. Не искате никой да си върши работата, не искате да ви пречат за трупане на пачки....
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния герберасти милионер се жалваааа
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВсичко е заради системата. А системата е рожба на Костов и неговите мекерета. Костовистите са същите като герберите, но по-арогантни.---------------------------------------------------------------------------Не е от системата, от хората е. Просто българите сме си такива, крадливи и продажни. Каквато и система да вкараш, ние ще намерим начин да я заобиколим.
47
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Всички са в кюпа.
46
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ВИЖТЕ МУ ИМОТНТО СЪСТОЯНИЕ, ГОДИШНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ И ТОГАВА ЗАСТАВАЙТЕ НА АМБРАЗУРАТА ДА ГО ЗАЩИТАВАТЕ. ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА ГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦИ СА МИЛИОНЕРИ.
45
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тоя гьон-сурат не стига че крал, ами и се репчи!?
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Балтов,гербераст виновен няма...
43
4
 
12
 
! Отговори
магистралка преди 2 години
Те симпатизантите на Бочко са правени по един калъп. Тях и с парите в джобовете да ги хванеш, ще отричат до последно. От Каскетурата са за бой и е. бане. Че си седят на ръцете и пазят Бочко и сие разбойници А 3-те "национални" телевизии се оляха да лобират за Бочко. Направо ти се повръща от подлизурството им. Никога повече ГЕРБ/БКП.
42
5
 
17
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Те го хващат в източване и то с милиони, той наглецът искал оставка! Ей по-гнусно същество от гербераста няма на тоя свят бре!
41
5
 
6
 
! Отговори
фончо: преди 2 години
Тарикат мъж не писка
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл,по нагъл,най-нагъл и най-отгоре гербер.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек няма грам достойнство. Вечни началници няма. Като са те сменили си тръгни. Какво ревеш като пеленаче, че са ти взели биберона. С вдигане на шум се опитва да прикрие далаверите си. Няма да стане.
38
6
 
5
 
! Отговори
Абе знаем преди 2 години
къде е заровен заека - огромна част от населението са здравно неосигурени, а Пирогов е единствената болница, където могат да им помогнат и спасят. Същото се случва и с разните общински болници, които висят с дългове към Здравната каса. Защо частна болница на загуба няма - защото безнадежните и неплатежоспособните веднага ги изхвърлят на улицата. Кацаров е слуга на частните болници, а те бяха ЗАДЪЛЖЕНИ вместо да си правят златните операцийки да лекуват ковид. Сега отмъщават.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че е време да се разследват НПО за дейност срещу държавата и народа. Здравеопазването е от ниво национална сигурност, и бъркотията която създава екипа на Кацата, без да е извършено разследване от компетентни органи и произнасяне на съд, е подронване на устоите на държавата и в услуга на чужди интереси.
36
2
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Който се съмнява, че Балтов е ***, да прегледа изявленията му от времето на "вълните" . Този е стандартен подлизурко, мръс ник и фашит. Самозабравил се. Направо е за затвора, не само за уволнение. Ковид вълните и борбата с тях, които разиграваха, е един гаден цирк.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов с новият прякор Наглецът.