Без бавене: Радев свиква Народното събрание на 21 юли

Президентът призова политиците да намерят обединение
Обновена: 16 юли 2021 10:34 | 16 юли 2021 10:18, Веселина Йорданова
198
Без бавене: Радев свиква Народното събрание на 21 юли
Снимка: БГНЕС

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти.

По думите му сега е моментът на "българската политическа жътва".

"Сега е моментът политиците да си свършат работата, да намерят обединение, пресечни области на техните интереси, които да бъдат интересите на всички нас. Всички очакваме да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се укрепи държавността, да намерим изход от икономическата криза, да тръгнем по нов модерен път", каза президентът в силистренското село Професор Иширково, където открива жътвената кампания.

"Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което предприеха вчера, беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус на проблемите”, коментира Радев.

За варианта служебното правителство да стане редовно, той заяви, че това зависи от народните представители и от свободната воля на самите министри.

Президентът увери, че няма да бави конституционните процедури и реда за връчване на мандати. По думите му партиите най-сетне трябва да намерят пътя един към друг.

"Трябва да има обединение около интересите и очакванията на българския народ, въпрос на диалог и намиране на общ подход и позиции", каза той в отговор на въпроси за бъдещи коалиции.

Попитан за протестите на "Пирогов" след освобождаване на директора, Радев каза, че е делегирал пълно право на министрите да определят своята кадрова политика, като посочи, че те трябва да го правят мотивирано.

"Това е едно от големите очаквания - да се намери най-сетне ефективен модел на българското здравеопазване, очевидно моделът не работи добре, той води до една неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар, ако въобще си намери работа, и шеф на държавна болница да бъде 50 до 100 пъти", даде пример държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ОПРЕДЕЛЯ СРОК ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО. ПАРЛАМЕНТЪТ МОЖЕ ДА РАБОТИ И БЕЗ СЪСТАВЕНО ПР-СТВО. ТЪКМО СЛУЖЕБНОТО ЩЕ НАТРУПА СТАЖ В СЛУЖБА НА РОДИНАТА И ТОЧКИ ЗА ПЕНСИЯ. ОТ ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВО СЕ ВЪЗПОЛЗВА БУДА КАТО СЪСТАВИ ПР-СТВО 30-40 ДНИ ПО-КЪСНО, ЧЕ ПОСЛЕ ДАЖЕ ПИТА КОНСТ.СЪД КОГА МУ ИЗТИЧА МАНДАТА(ПОНЕЖЕ Е ***). ТАКА, ЧЕ Сл.ПР-СТВО ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА КОЛКОТО Е НУЖНО ЕДНА ЖЕНА ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ И РОДИ И ПО ВЕЛИКДЕН ДОГОДИНА ДА СИ СПРЕТНЕМ НОВИ ИЗБОРИ, А МОЖЕ И П
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изабела __МОЯ МАЛКА ИЗАБЕЛКА, ОТ КАСТИЛИЯ ЛИ СИ ИЛИ СИ НЕВРОКОПСКА ЗЕЛКА?!
165
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
служебно правителство -2ра част.чистките ще продължат, напук на разума.комунистите щв ни управляват безнаказано още 2 месеца.
164
2
 
2
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Радев....заспивай !
163
3
 
4
 
! Отговори
Чакала преди 2 години
Радев Пъпката
162
4
 
11
 
! Отговори
Парламент 46 преди 2 години
Цирк Балкански втора серия. Учиндолския резил продължава.
161
8
 
6
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абе виде се, че славиту е далеч от политиката! Бива го да шоумен и да приказва и разказва вичове го бива! НО НО пак да ме оправят герберасти НЕЩА! То техното бетер костов и царя, че и тройната ламя! Бах го! Стига герберастия вече! Стига калинщина! Нека тивата и все останала герберастия да ходят да си харчат откраднатите милиарди и да не ни закачат вече!
160
6
 
14
 
! Отговори
Иде Зима преди 2 години
- Радева зима. Народа български ще я запомни по-добре и от Виденовата.
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ НЕМА НУЖДА ЖИВ, ЗЯН СТЕ ВСИЧКИ! ПИСНА НИ ОТ ВАС!
158
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете го бе хора! Погледнете мутрата на фигуранта на снимката! Какво виждате? Пълна пародия на президент! Живо посмешище.
157
2
 
1
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
Аз знам, че имат субсидия и се занимамат с политика доброволно, тоест в свободното си време, иначе си имат професии и работи. Ти явно намекваш нещо и знаеш повече, що не ми разясниш, ама с факти, във вид на документи и записи на свидетели, а не от вида на мен тъй ми се иска и някой на някого казал. Става ли?
156
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народно събрание Куку бенд! Радев куку президент на Чалгария!
155
2
 
7
 
! Отговори
Много моля преди 2 години
ЦИК най-сетне да излезе с отчет за цената на предсрочните избори. Все пак нека знаем колко да ни боли от политическите игрички на няколко ояли се олигарси.
154
2
 
12
 
! Отговори
За 163 преди 2 години
Ха да ни кажеш първо от къде им са парите на В6зражданеЧе да разберем на кого слугуватСтава ли?
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следете предаванията на НС! Ще има яко баране на законите!
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоволните от ИТН следващият път да гласуват за Възраждане! Те не са били в парламента и за разлика от ИТН имат ясна визия за бъдещето на българския народ, и няма да вкарват стари муцуни като Николай Василев.
151
4
 
12
 
! Отговори
балами преди 2 години
И този като типичен комунист от времето преди 1989 много обича да говори от името на народа, от името на всички. Ами НЕ ВСИЧКИ очакваме това, което искаш ти, защото изобщо не сме убедени, че ти си прав. А това с тръгването по нов път за кой път ще го пробваме? Или пак сме настъпили поредната мотика май?
150
5
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Браво г-н президент,обичам те,целувам те, прегръщам те. На хората им стана малко скучничко. Много навременен указ, цирка започва,Майчето ще е първа ,настървена зъбата очилата гърбата моуната рогата злобна и дяволита. Следват отровите 1,2 и 3. След тях нетърпеливо скача Тошко феса,плюене,плюене,плюене, Бойко,Бойко,Бойко. Следва Раданчо,Ниновица и Турчина. Айде възгеч и сиктир.
149
5
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
ТАЗИ МУТ.РА. ВСЕ НЕЩО СВИКВИ !!!! И НИЩО НА ЛИЦЕ НЯМА !!!! КЪДЕ СА НИ ПЕНСИИТЕ БЕ ЧОРАП!!!!!
148
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сряда е работният ден на парламента. Е, не всяка сряда. А и резидента няма за къде да бърза да си уволнява калинките.