Почина генерал Кирил Войнов

Той е издъхнал в болница след дълго боледуване
16 юли 2021 17:00,
31
Почина генерал Кирил Войнов
Снимка: Pixabay

Заместник-председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор генерал Кирил Войнов е починал след дълго боледуване. Това съобщиха от агенцията.

Войнов е издъхнал в болница тази нощ. Той е заместник председател на ДАМТН от 2017 година. Преди това е бил Главен директор на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“. През 2015 г. е съветник на министър председателя на Република България.

Генерал Кирил Войнов започва кариерата си в МВР през 1975 г. като командир на взвод към Столична служба за пожарна охрана. Постепенно преминава през всички длъжности в системата на МВР. В периода 1994 г. – 2006 г. е Директор на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“ – МВР. През 2003г. с указ на Президента на Република България, на Кирил Войнов е присъдено звание „Генерал-майор от МВР“. През 2021г. о.р. генерал Кирил Войнов е награден със „Златен почетен знак на ДАМТН“ втора степен.

През 1999г. е награден с най-високото отличие на МВР – почетен знак  I-ва степен присъден за гасене на пожар в склад за експлозиви. Същата година е избран за Мъж на годината.

Поклонението пред тленните му останки ще се състои в сряда от 11.30 часа в храм „Света София“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Чуя ли за гебердисването на такива като тоя замирисва ми на нафталин,простотия,тоталитаризьм,своеволие,врьзкарство,фашизьм,угодничество,подмазвачество,насилие и вулгарност над малцинствата,безправие,правене на нищо,застой ,раболепие пред големия брат с ватенката...изобщо ганьовски ми ти простотии!!! Нека да почива в джехеннема!Дано да доживеем да ги видим всичките от неговия бранш и неговото време изпукали!
23
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
Какво ли ремарке ще му закачат на катафалката.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е престарял да не е хванал ковида.
21
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 2 години
До АнонименНе си прав. Не е той бащата на Калинка. Баща и беше по онова време шеф на столичната пожарна - май Стоян Стоянов се казваше, а Войнов беше шеф на националната пожарна.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето не се сещате коей етози, това е бащата на прословутата гербаджийска калинка назначена в министерство на земеделието с фашивите дипломи...
19
1
 
7
 
! Отговори
Калинчо преди 2 години
Една калинка по малко, надявам се достатъчно да се е мъчил та да има поне малко възмездие...
18
1
 
7
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Пия плътно червено вино, роня сълзи от мъка за човека и не знам как ще заклопя очи тази вечер. Аз цял живот правя добрини, защото съм широко скроен човек, а той какъв човек беше? Просто питам! Дали даваше по филия хляб на бедните, на тези които нямат нищо на този свят? Просто питам! Онзи ден бях на едно погребение и направихме венец от полски цветя, хем евтино, хем и атрактивно. На Отец Методи това му допадна и каза, че това нещо ще го сподели с другите миряни от църквата. Аз съм на 79 години,
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиде си още един верен син на Партията, вуйчото на "генерал" Боко тиквата.
16
1
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Държава от генерали и професори
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости , току-що му прочетох накратко биографията , достоен човек и истински българин!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СоцаТо е добре и сега да има трудови войски, хем да се научат на труд, хем да поправят пътища и сгради, да строят жилища за нуждаещи се, да се научат и на занаят с който да се препитават! Трудови войски е имало и през царското време и през соца ,а сега ги няма. В трудови войски са пратили и част от евреите, за да ги спасят от концлагерите.
13
0
 
10
 
! Отговори
от село преди 2 години
Още малко и пчелите ще изгонят всички търтей от кошера, зима идва, икономия на храна трябва да се прави! Явно на есен интелигентните българи ще вземам по един як селски кривак и ще поемем към столицата и да изчистим Държавата от негодниците.
12
2
 
14
 
! Отговори
Соца преди 2 години
Най много с пагони след армията създаваше , спорта , пожарната, строителни войски,театри и самодейни групи,трупи към МНО. Това бе и един вид социална грижа на Партията
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на държавна работа до гроб
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости, но...какво общо има един пожарникар с метрологията?
9
2
 
30
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Цяла България се изнесе в чужбина,тук останаха само генерали.Всеки втори е някакъв генерал и е работил в службите.Бетер Куба и Северна Корея.
8
2
 
20
 
! Отговори
Пчелар преди 2 години
Кошерът е пълен с търтеи .
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 20 години е пеционер + заместник на ДАМТН много ценна фуражка
6
10
 
22
 
! Отговори
Постфактум преди 2 години
Човек, колкото и дълго да живее ...От такива "генерали" сме на това дередже!Дай Боже да е заразно и за другите като него!
5
13
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Лека му пръст!