Зам.-здравният министър: Балтов не е "Пирогов"

Никой не атакува лекарите и сестрите в болницата, заяви той
Обновена: 16 юли 2021 10:17 | 16 юли 2021 10:15, Александър Попов
28
Зам.-здравният министър: Балтов не е "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Никой не атакува лекарите и целия персонал на "Пирогов", поклон пред тези хора. Но Балтов не е "Пирогов", заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред Нова тв.

Той взе отношение и по скандала, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка на Здравната каса установи, че са получили фалшиви епикризи.

"Д-р Кацаров е бил реален пациент в "Пирогов", когато е бил болен от COVID-19. Вчера той много ясно каза, че това, което пише в епикризата за януарската хоспитализация, не е вярно.

Още по темата
Няма цироза, не е имал чернодробни усложнения, не е лежал в болницата", заяви Петров.

"Смятам, че след това, което излезе за д-р Кацаров е по-добре тези, които в момента пригласят на проф. Балтов малко да замълчат, защото по този начин те самите увличат в този процес цялата болница. Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения и с проф. Балтов. Проблемът не е с огромна част от работещите в "Пирогов", увери зам.-здравният министър.

Той не изключи възможността от министерството да разговарят с протестиращите пред болницата, но смята, че е най-добре да го направят пред целия персонал, тъй като не всички са на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"протестиращите" мед.мафията ви използва и ви превръща в съучастници...мед.мафията краде...и вие сте жертви както и пациентите...поклон пред почтенните български лекари...добрата новина е,че са мнозинство!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Служебото Правителство! Справедливо възмездие и действие! *** да не реват за тоя престъпник, крадец и убиец Балтов, той не е единствения за болница Пирогов!
18
5
 
7
 
! Отговори
х преди 2 години
не разбирам защо протестират пироговци? какво искат? да получават пари без никакъв контрол. ами касата дава парите и затова контролира. установени са значителни нарушения. при тези факти е нормално директорът да бъде сменен и дори подведен под съдебна отговорност. няма значение, че е протеже на бившия премиер и се вози в джипката му ( което си е голям конфликт на интереси). всички са равни пред закона, вкл. и медицинските мастодонти.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уплашени до мозъка на костите си крадливи медици в тоя форум правят жалки опити да защитят кражбите. Е няма как да стане. Патили сме много и много сме видяли. Не сте ли нагли?
16
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не е? Този лекар беше денонощно сред болните от Ковид. Лекува наравно с изтощените лекари. Кацаров ще влезе ли в болницата да лекува? Защо не е отшъл да се лекува там съзето нямаше лекарства и консумативи, а избра Пирогов?
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е само Балтов, а масовата безнаказана практика да те изнудват медиците. И да си правят фалшиви пътеки и да се краде.
14
8
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЗАЩО ЗА ЗАМ.МИНИСТЪР Е ПОСТАВЕН ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН : ХЕМ ЗАПЪРТЪК -ХЕМ ИЗЛЮПЕН ???????????? ЗАЩОТО ----КАКВОТО МУ КАЖАТ ... !!!!!!!!!!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прах в очите. Докога?
12
9
 
18
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
И Петров лъже и маже подобно на шефа си бат Стойчо. По-добре е да ни каже защо навремето Петър Москов го уволни, нещо за корупцията да ни каже!
11
14
 
16
 
! Отговори
Lina преди 2 години
бойковизъм- той извършил измама за над 1000000, те го защитават. Кое е моралното , че нищо неподозиращи хора са с диагноза " цироза " , но от бойковисти да се очаква мъжко поведение - да си хване сака с прибраното и да си тръгне е невъзможно. Обикновено съществуването им е свързано с тетки, които викат името им . Следващия ще бъде ментарджийски- много им хареса около ту.луп? няма спор.
10
18
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Този е абсолютен шюшляк! Те всичките желени чорапчета на Радев са такива: ***, безочливи и нахални конски мухи!!!
9
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този няма интелект за здравен министър. В академичните среди точно името значи много. Успеха на такива болници е и в привличане на екипи, които са там до голяма степен именно поради авторитета на ръководения ги.С апаратни и бюрократични врътки, без разследване на компетентните органи и съд, резултата от действията им е разруха. Къде им изпиват мозъците на такива като този зам. министър. Или го правят умишлено за разрушаване на работещи стратегически системи, като Пирогов и пр. Диверсия е това.
8
12
 
23
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Протестите пред Пирогов бяха организирани и на много служители им беше казано да излязат навън пред болницата .За Балтов -Балтов беше човек на ГЕРБ-плати си около 200 000 лева подкуп за да го оставят когато взеха властта.Схемите там са огромни,парите отиваха в неговия джоб и в касата на ГЕРБ.Това го знаят и децата ,не знам защо чак сега се коментира.Изхода в нормална държава е ЗАТВОР!По този начин много хора останаха без пари за здравето си .Такива като Балтов станаха отдавна милионери .
7
5
 
7
 
! Отговори
Балтов преди 2 години
Пирогов - това съм аз!
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д р Кики, това в президентството ли ти го написаха да го пускаш по форумите?
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е високо "интелигентен", ами ако всички са на протеста, кой ще се грижи за пациентите. Сутринта са повечето операции. Товачка да се научи да говори на книжовен бг език
4
22
 
15
 
! Отговори
д-р кики преди 2 години
Балтов е отстранен от директорското място за системни злоупотреби , изготвяне на документи с невярно съдържание с мотив финансова изгода - кражба , ощетила болница " Пирогов " , НЗОК , МЗ и ЗОЛ в размер на 1114,00.80 лв. , същият е провел ремонтна дейност и закупуване на некачествена мед. апаратура на многократно завишени цени от фирми приближени на партия ГЕРБ и е нанесъл щети в размер на 5100, 000 лв. по негови самопризнания , получил бонуси в размер на 450 000 лв. , а следствието и прокурат
3
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния слуга на Румен Рублата!
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никой не атакува лекарите и целия персонал на "Пирогов"" - А не е така, нали виждате, нов шеф = чистка по долните етажи, ако си мислите, че и там няма да стане така. Лошото е че накрая най-страдат пациентите.
1
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на служебното правителство, яко чегъртат и са принципни хора. Е само Рашков дето не казва от къде има 19 имота а е вътрешен министър ама нищо. За наши хора може.