Съпругата на починалия пилот: Рапорти за оставки няма!

40 дни от една безсмислена смърт или едно убийство, написа тя
68
Съпругата на починалия пилот: Рапорти за оставки няма!
Снимка: БГНЕС

"40 дни от една безсмислена смърт, или едно убийство? А все още рапорти за оставки няма! И лица с чувство за вина няма! И виновни няма! Само една "пространствена дезориентация"...". Това написа Димитрина Попова, съпруга на загиналия на 9 юни пилот Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 се разби в Черно море по време на учение.

В сряда Министерство на отбраната разпространи доклада на Военна полиция за авиоинцидента, в чийто заключение пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е "загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море".

Още по темата

Изтребителят, управляван от майор Валентин Терзиев, посмъртно повишен в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“. Черната кутия на изтребителя бе търсена в продължение на 2 седмици и извадена от 70 метра дълбочина, но със скъсан лентов кабел.

Веднага след оповестяване на доклада, Попова реагира с думите: "Много информация знам за ВВС, но не знаех че военнослужещите нареждат на ръководния състав. Кратко, ясно и достатъчно. Благодаря поне за реалните данни, с които посочената ОСНОВНА ПРИЧИНА всъщност не е основна".

Два дни по-късно служебният министър на отбраната Георги Панайотов заяви: "дебело подчертавам, че не става въпрос за пилотска грешка". От своя страна адмирал Емил Ефтимов допълни, че разследването е в началото си, но напомни, че системните проблеми с недофинансирането на отбраната у нас са част от докладите на щаба.

До 3-4 седмици предстои да бъде снет записът от т.нар. черна кутия в специализирана лаборатория на производителя в Руската федерация


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: майорпилоттерзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тая овца защо не обясни че пилота е работил около 30 часа на година за доста добри пари? Пилота е заменим, самолета е скъп. Умрял и толкоз. Ай сиктир
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
rradev go ubil. kakav raport?
46
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Насаждане на омраза.
45
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В голям студио х са радевите майстори:а) ако кажат ударен от ракета на САЩ, ония ще пратят следователи, ще изкарат метала отдолу и ще намерят осколките и ще видят, че е руска.б) ако кажат руска ракета е: Руснаците ще кажат ние ви предупредихме, вие сте враг на Русия и ще кажат чао на Радев.в) мълчат, за да мине новината тихом мълком да стане плана на Радев, вън от ЕС и НАТО и към Евразия и ще вземе и пари и властта.г) Радев го очаква революцията, ще бъде осъден за държавна измяна и НАСАЖДАН
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българина все някой трябва да му е виновен защото той самия е самата перфектност.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
самолета си е минал проверка, пилота що годе опитен но за дневни полети, ако му видите часовете нощем над море колко са ще изтръпнете,20 часа. Пилот всеки не става, трябва да си луда глава. Искал е да се докаже дам на себе си че може, такива са летците ,летенето и предизвикателствата да в кръвта им. Просто не е трябвало да се планира тази задача при липса на полети нощем.А на практика е точно дезориентация, море небе.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще върнат данните от кутията руснаците и ще се потвърди , пилотска грешка. Много ви се иска да е някаква екзотика а то си е просто, дори жена му го каза от 1400 м до водата са 3 секунди.Тя го каза има го записано в телевизиите. Какви взривове чужди ракети и пидобни.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо споменават екипажа за причина на катастрофата пространствена дезориентация при изпълнение на нощни учения,което значи,че е имало и помощник пилот в същия самолет за екипаж,че още в неизвестност е служебно лице свързано с длъжност на щат при изпълнение на полети.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да каже какви точно учения са били това, имало ли е намесени други страни от нато, според мен да, и какви безумни задачи са изпълнявали. На тези задачи би се противопоставил всеки разумен български данъкоплатец.
39
1
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Истината Президенте, кажете истината, колега ви е бил! Засрамете се!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що реве нали тя и мъжа и подкрепя мутрите връзкари и собстбвеноста им в републиката на чалгясалите ч0векоподобни. Аз не бих пазил имуществото на наглеците дерибеевски и тиквата а тоя го е правил да ходи да протестира пред къщата на дерибеевски и тиквата
37
2
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
То и за децата стана ясно, че самолетът е взривен още във въздуха поради останките му, разпръснати на повече от 1 кв. КМ!!! А нямаше да е така, ако се беше врязал във водата. Затова и откриха кутията толкова трудно. ВЗРИВЕН! А ПРИЧИНАТА........????
36
6
 
8
 
! Отговори
куню преди 2 години
Кви рапорти , кви оставки? Кога 25г. яде пилотската заплата и всички благинки ВПД та , служебен тристаен в Пловдив не рева. А сега адвоката ти каза да ревеш та голяма пара да вземеш. Когато си се женила за боен пилот да си мислила. Такъв е живота. Взимай си 200те бона и стиганово рева . Щом има полети има и инциденти. Когато летяща само пилатусите нямаше жертви.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на главнокомандващият *** Радев,ако е наредил да се поразява мишена на по ниска височина,за да се изфука пред Русия и покаже на НАТО възможностите на тоя тип самолети!
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото и невероятно да звучи, жената е обгрижена от мастити адвокати с цел финансова облага обезщетение от МО. В конкретната ситуация си е чиста пилотска грешка . Другото са локуми като всичко нена място в държавата. Като е знаела че има нередности да го е накарала да се маха отармията
33
3
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Той не е каруцар като тебе и жените им не са като твоята щом ти види гърба и айде у комшията.
32
2
 
4
 
! Отговори
До преди 2 години
Мила ми Димитрина,знам,че ти е тежко без съпруг,но имаш деца който някой ден ще стигнат до истината.в момента ти си майка любящ баща силен, гордост за семейства Ви. Бъди силна, смела и обичана жена, майка
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на военната хунта ! Отломките на българската армия на дъното на Черно море, а "черната кутия" на генералите - в Москва !!!
30
14
 
4
 
! Отговори
13 секунди преди 2 години
преди да яхне машината правен ли му е тест за алкохол и наркотици , какви са били отношенията със съпругата му , скандали нещо , изневери ? щото военните и съпругите им се славят със своята палавост . за справка вижте фигуранто .
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутия има самолет нема значи е гръмнат :)))