Отново протест на "Пирогов", заговори се за масово напускане

Настояват Здравната каса да изчисти името на спешната болница
126

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И днес лекари и пациенти на Центъра за спешна медицинска помощ „Пирогов“ излязоха на протест в подкрепа на уволнения директор проф. Асен Балтов. Те поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев.
Още по темата

Протестиращите медици блокираха за кратко булевард „Цар Борис III“.

Лекарите от Клиниката по вътрешни болести на „Пирогов“ заплашват да напуснат здравното заведение в знак на протест. Те настояват Здравната каса да изчисти името на спешната болница след  доклада за източени клинични пътеки и отстраняването на директора проф. Асен Балтов.

Разговори за масово напускане са водени в клиниката по вътрешни болести на „Пирогов", заяви д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология.

„Всички сме толкова обидени, че започва дори да се говори за едно масово напускане на държавата изцяло. Сутринта чух колегите от вътрешната клиника да заявяват, че се иска господин Кацаров и господин Салчев да дойдат да работят тук и да въртят цялата вътрешна клиника, а те могат всичките да си тръгнат, това казаха пред нас“, посочит ой.

Обидата си изрази и консултантът на клиниката по неврохирургия проф. Стефан Габровски.

„И възмутен съм и от това, което беше казано: „И да почерпим ли сега „Пирогов“ с един милион?!“. Но съм сигурен, че нито министърът, нито Здравната каса знаят колко лекари загинаха, сестри и санитари“, каза той.

Протестиращите за кратко блокираха движението по булевард „Цар Борис III". Днешният протест премина под звуците на песента „Джерусалема“, която стана символ на всички медици, които се борят с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: протестПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 2 години
Спешната болница сама би трябвало да изчисти името си, като намали кражбите. Магариите с пътечките станаха ясни за всички. Сега следва да си върнат милиончето към касата и да не се излагат повече.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И отвращението от корумпето Балтов, също е факт
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези крадци още ли не са напуснали? Само обещават. Няма да избягат от правосъдието обаче.
108
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма защита за пияндето Кацаров в тоя сайт.Факт.
107
4
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Има явна злоупотреба с над един милион лева изсмукани от Здравната каса.Оня с тънките вежди,принципала на "Пирогов",си е затварял очите и ушите в името на предстоящите избори,очаквайки огромния персонал в бели престилки,да гласува на герб.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез лекари или имат много къса памет, или им плащат за протеста. Защото през 2017 г. именно те искаха оставката на началника си - проф. Асен Балтов.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратура и съд! Стига сте крали!
104
2
 
7
 
! Отговори
321 преди 2 години
Когато мед. сестри протестираха против унизително ниските заплати, тези подкрепиха ли ги? БЛС се разграничи от тях тогава. Сега подскачат, че далаверите свършват! На прокуратура, Балтов, и после съд!
103
3
 
5
 
! Отговори
122333 преди 2 години
Когато протестираха мед. сестри против унизително ниските заплати, колко от тези ги подкрепиха!? БЛС чак се разграничи от тях, нали!? Сега, изкарани като стадо, протестират против спиране на далаверите! На прокуратура, Балтов! На съд! Кога гледа мантинели и маркировка от джипката, не рИва, нали!?
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заплатите на тия проф зав отделения са над 10 000 лв що не им извадите заплатите на светло да ги видят хората ,ама не смеете щот всички са в кюпа и наши и ваши да ни говорим че има хора с над 40 -50 000 лв това не е само за Пирогов
101
5
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 100 Всички лекари в Пирогов,които излизат на протест ли са "гербаджии"! Ами че тогава явно само гербаджии са лекували хората през цялата пандемия! Къде са Паразитът-Фигурант, или ония с 12-те тоалетни?
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напускат, Мангъра ще ни лекува с чайчета, и ще взима по 200лв на преглед
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров да го изследват на три места и да видим има ли цироза или няма цироза. Щото аз не съм доктор, но като гледам как смени четири пъти хипотезите или лъжите си- нищо чудно да има и циклофрения. Здрав човек не може да лъжи така нескопосано за 3 дена 4 пъти...........освен ако не е на някакви психотични вещества.
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват, че Кацаров прави това нарочно и лъже в услуга на новата частна болница на Тихомир Каменов. Помните ли антиваксъра Кацаров как се снима с една сестра уж му поставя еднократната ваксина на Джонсън в частна клиника. Никой не знае поставиха ли му ваксината или си беше чиста проба реклама 24 карата на частната клиника..
97
3
 
10
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Крайно време е Янев да поиска оставката на Кацаров. На професионална чест при нашите министри не може да се разчита, т.е. той сам няма да я подаде. Така имаше шанс да направи поне едно полезно нещо през мандата си. Но не. Ще го запомнят с това, че обедини всичките си колеги срещу себе си.
96
5
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ И КАЦАРОВ.. преди 2 години
ЧЕГЪРТАТ И РУШАТ БОЛНИЦИТЕ И ЛЕКАРИТЕ.. В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДИ СИЛИ...
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абеее, алкохолика Кацаров има цироза. Не иска да му излиза име на болен от цироза и се прави на ударен с мокра кърпа. А кой му наливаше в гърлото? А? Още преди години го има сниман как порка. Освен това Кацаров вече не е лекар отдавна. Има отнети лекарски права и да си заплати двата скенера както и изследванията. Аман от връзкари.
94
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обясненията на Балтов са идьотски - ние фалшифицирахме документи, защото пътеката е 1200 лв, а ни трябват 4000. Ми като се возеше в джипката, сливи ли има ***? Тогава трябваше да ревеш и го дърпаш за ръкава....онзи.
93
7
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
За българските го *** от Има такива и за цялата банда на руския аватар Грипена,никакви пироговци!!Разболеят ли се,директно се обаждат на ве теринарната служба!!Всички пироговци да си подадат колективно молбите за напускане и да си бият пръта за Германия,Франция или Испания!!Минимална заплата 3,500евра.Максималната стига до 10 000 евра!Какво ще им седите на тези го ведари да ви оплюват,унижават и да се гаврят с вас!!Накажете ги с отсъствието си!Като земат да м рат,ще се кротнат набързо!!
92
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факта, че само гербаджийските *** защитават Балтов е много приятен. Няма нормален човек, който да защитава ***, налазили Пирогов и които крадат най-нагло парите на гражданите.