Гешев към ВВС: Информацията на Рашков се основава само на медиите

Министърът на правосъдието поиска отстраняване на главния прокурор
20 юли 2021 17:00, Нели Христова
140
Гешев към ВВС: Информацията на Рашков се основава само на медиите
Снимка: БГНЕС

"Аргументите в сигнала се основават само и единствено на медийни публикации и прессъобщения", посочва главният прокурор Иван Гешев в писмо, по повод информацията на вътрешния министър Бойко Рашков, изпратена до правосъдния министър Янаки Стоилов, на което основание министърът на правосъдието внесе във ВСС предложение за започване на процедура за отстраняване на главния прокурор, предава БТА

Писмото на главния прокурор Иван Гешев е адресирано до ВСС и е публикувано на сайта на съвета.

В него той посочва, че изпраща допълнителни прессъобщения и статии, отразяващи дейността на прокуратурата.

Като моли те да бъдат включени към материалите по точката от дневния ред на заседанието на ВСС за 22 юли, на което ще се разгледа предложението на министър Стоилов.

 


140
Още от Общество
България - желана дестинация за придобиване на гражданство чрез инвестиция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Буба Мара преди 5 дни
КъФ човек трябва да си, че по цял ден да се интересуваш от работата на прокуратурата, без да си въобще наясно как функционира тази институция и какви са правомощията на гл. пр-р? От доста време се насажда в мозъците на хората, че видиш ли всичко в правораздаването едва ли не зависи от Гешев. Е не е така!Четете Конституцията, ЗСВ, НПК, вместо да четете глупости в нета и да гледате телевизия. И тия заучени реприки от рода на: "бухалка на мафията" и "каскет на тиквата" показват само лошо възпитание
119
0
 
0
 
! Отговори
Мафиот преди 5 дни
Смятам , че - гешеф е наи добрият служител в прокуратурата
118
3
 
2
 
! Отговори
Кико преди 6 дни
Рашков е маша в ръцете на Черепов!Всичко е пари,много пари!
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Едно време Татарчев се сезираше от публикации в медиите, ако си спомняте. Сега това е вредно според назначения прокурор.
116
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 6 дни
За радев гласувха над два милиона мой братя...гешев бе назначен без конкурс...от дон борисов!!!
115
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 6 дни
Оставка на ВСС!Чиста и Свята...Народа ни няма да става съучастник в престъпления!
114
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има една много съществена разлика между Радев и Гешев, Радев е избран с гласовете на 2 милиона данъкоплатци, а Гешев от продажниците от ВСС купени от олигархията.
113
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Правилно Гешев, в държавата в която ти си главен прокурор, на медии не може да се вярва, все пак сме на 120-то място по свобода на словото, а иначе всички знаем че информацията на Рашков е вярна. ВСС ОСТАВКА!
112
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 1 преди 6 дни
Не се самозалъгвайте.Гешев няма да подаде оставка,просто няма да му позволят тези който го държат с компромати.Не са го избрали слуяайно.Ще го свалят само ако е достатъчно компроментиран и новият е готов да работи за тях.Овладели са прокуратура и съд.Трябва цялосна съдебна реформа,ако все още е възможна.
111
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Коя институция работи, Президентството или Прокуратурата ,може да се разбере по думите на Черепа..."да направим и Гешев фигурант като Радев"! Значи в Президентството Черепът вече е успял! А Фигурантът Радев учтиво му отговаря,че повече вярвал на него, отколкото на българската Прокуратура! Жалка работа! Жалко и за Яначко, който заради обещан пост, клекна на Рашков и хукна да изпълнява политическа поръчка!
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гешев чете този сайт и корегира харесванията !
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Седя и си мисля как стана така, че прокуратурата стана *** дума за мнозинство то от българите. Още от самото начало в смутните времена прикуратурата винаги се е опитвала да играе политическа роля, което е немислимо и недопустимо. Като връх на всичко главните прокурори са били винаги някак особени: първият беше самовклюбен женкар, след това дойде един психически неуравнивесен екземпляр, след това още един, който дори не прикриваше политическите си пристрастия, каскета от Симеоново е черешката.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма данни, да ... един министър на финансите случайно не видял 700 млн. лева неплатени такси за хазарт, но пък получил свръх луксозен апартамент да живее безвъзмездно ...
107
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Оставка мутро! Останалото е,ходенето ти,по нервите,на трезво мислещите и БУДНИ българи!-:(((
106
1
 
9
 
! Отговори
до ПроСТоТо преди 6 дни
ПpoCToTo, колко ти плащат за пpocтотиите тук?
105
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да и на баба ти каза сигурно тов е за затвора нищо не е свършил като гл прокурор
104
16
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ГЕШЕВ!ТИ СИ ЕДИН ЦИРКАДЖИЯ!!!!!!!!!!!!!
103
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Еййй Гешев.Ти нямаш очи бе човек!-:((( Имаш Дупки на черепната си кутия! Безсрамник!!!!!!!!!!! Защо ти беше нужна ,тази Безславна " слава"???!+:(
102
17
 
12
 
! Отговори
а бе,Каскет!!! преди 6 дни
Ти колко пъти се самосезира по публикации в медиите!? Това,че престъпленията са отразени от някои медии,прави ли ги по незначими престъпления!? Или те оневиняват!?Ти просто си един слуга на Мафията,която ти е позволила да се държиш нагло и просташки! Но идва ти края, милиционер смотан!
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Че то чрез медиите се разпространи информация, получена от СРС! Широки се оповести! Това е най-голямото доказателство! На какво друго да се основава?Въпросът е дали тази информация наистина е от СРС! Това трябва да се установи в рамките на образувано наказателно производство! Защото има достатъчно данни за престъпление.