Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев

Медиците искат от президента да отстрани Стойчо Кацаров
Обновена: 20 юли 2021 15:23 | 20 юли 2021 15:23, Камелия Цветанова
155
Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството.

Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съобщиха от болницата.

Още по темата

„За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото“, твърдят от лечебното заведение.

„Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията.
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем”. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място“, допълват от „Пирогов“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ВЪРНЕТЕ д-р БАЛТОВ ! НЕКАДЪРНИКА 'каца" - ВЪН,ОСТАВКА , НИКАКВИ ДАЛАВЕРИ С ПАТЕРИЦИТЕ НА радефф !!!
131
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
За 3те правителства на тиквата се изръсиха над 50 милиарда лв. за здравеопазване.И като теглиш чертата сме най - болната нация от цяла европа.Затлъстяване, инсулти, инфаркт,рак, тн.А тия протестиращи доктори само си търсят $$$$.
130
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а да споделя...хора с телк,вземащи пенсии,платени с животите на родителите ни...на децата ни...работят в германия...и в градският транспортна софия..."инвалиди"...карат рейсове в София бре...децата ви возят...и това не е против достойните ни лекари,поклон...а против медицинската мафия...свободни хора сте...обозначете се
129
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да играем ...за вас...политика и далавери...за нас въпрос на оцеляване...е ще оцелеем...прочетете Историята на Народа ми!!!
128
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и "протестиращите"...удобно не питате кой и защо си е начислявал превмии по 300-500 хиляди ...които плащаме ние..."лекуваните",баща ми умря като ...п.е,аз нямам и ден в болница,нямам и един преглед,майка ми я разкарват с години...не мога да се разплатя...живее в болка...виняща ме...аз ограбен...ще доида...и ще ви докарам майка ми да им помогнете,построила болниците ви,платила образованието ви...умираща в болка..."протестиращи"
127
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да не объркате ...рейса...то и гешев в опит да обслужи борисов...ни изкара....почтенните лекари са герои...обслужващите политически и икономически...медицинската мафия...грабежите и кражбитге не са ценност...ен.ч.рст.ото по нашите земи...не са ценност......аз ще дойда на контрапротест...ограбват и вас,заблудени...или сте част от медицинската мафия...коя е следващата гилдия имаща правото да ограбва Народа ни?строите к.ч.на която ще обитават и децата ви...те може да нямат шанса да"намажат"
126
1
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИЗЕРОДИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ СА СЕ ОКОПАЛИ НАВСЯКЪДЕ !!! ДАЖЕ И НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ШЕФ НА АРТИСТИТЕ ВДИГА СТАЧКА В ПОДКРЕПА НА ДЖИПКАДЖИЯТА БАЛТОВ !!!
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да подаде оставка, и друг да дойде, смятате ли, че на крадците трябва да им се размине? Кой ще го изтърпи това? Я не подценявайте потенциалните пациенти, дето ви пълнят касата!!!!!
124
5
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев, Честита Нова година!Ето тъй ми разваляше настроението за нова година, не ме интересуваше политиката, исках да чуя президента да вдигне наздравица, да застана мирно на химна и да изиграя едно хубаво хоро....уви цъ.р ву.л такъв..Нямаш ли срама, че децата и жена ти очакваха същото по Нова година!Ха честито тепърва протести и на теб, ръб такъв! Идвам и аз
123
3
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
ПЛАТЕНИ СМЕШНИЦИ
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не работи, пък му плащаме данъкоплатците, да не прави скоро компания на шефа си?
121
1
 
7
 
! Отговори
Пост преди 2 години
Защо защитават крадците ?
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам фиш със заплатата на Балтов, както и на тези дето протестират. За 12 месеца на зад. Това не са пари под масата.
119
7
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Балтов да си заминава в проВАНСЪ , не искаме ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ ПОВЕЧЕ !
118
0
 
5
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
Няма ли да има ноФ колаж ?Защо излагате България пред света ?
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че по време на управлението на Борисов (Бай Тошо 2) много се научиха (припомниха) как се крадеше по социализма. Формално лекуват - а всъщност точат здравната каса. Формално заводите по социализма правеха тухли за износ - реално работниците крадяха да си строят вилите. Ако нещо ги натиснеха в някой сектор 12 г веднага излизаха на протест. На това ги научи Борисов (Бай Тошо 2)
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при предишното управление на стойчо имаше национални протести
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да има оставка!! Много бързате да го разкарате. Едва ли са само 400 фантомите. Хиляди са за толкова години. Трябва време да се проверят. А има и други болници..
114
1
 
3
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Общественото мнение се уважава.В него се вслушват всички премиери и президенти по Света.
113
2
 
7
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
Вожда да не се прави на умрял Лисунгер , ами да каже , ЗАЩО НАМАЛИ ПЪТЕКИТЕ ПО ЗДРАВНА КАСА !За да крадат повече ли , защото така няма правила , И управляващи доволни , И лекари доволни !