КНСБ: Актуализацията на бюджета - задача №1 на новия кабинет

Добрата новина била, че няма орязване на разходи
12
КНСБ: Актуализацията на бюджета - задача №1 на новия кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Актуализацията на бюджета трябва да е първата задача на новото правителство, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

Оценяваме като позитивни предложените параметри от служебното правителство, допълни той.

„Доброто е, че няма орязване на разходи, а се предлага всъщност завишаване на приходите с около 2 млрд. лв. и с почти толкова увеличение на разходите. Това ще направи живота на много хора по-спокоен във второто полугодие на тази година. Имам предвид пенсионерите, които ще получат по един или друг начин, предстои да видим как, увеличение на своите пенсии устойчиво, а не месец за месец. На второ, много важно място, според нас е продължаването на мярката 60 към 40 в модифицирания вариант до края на годината, за което има предвидено около 400 млн. Лв“, каза Димитров.

„В понеделник ще се проведе заседание на тристранния съвет, където предложенията ще бъдат коментирани по-подробно“, допълни Димитров.

Според него актуализацията на пенсиите от първи октомври тази година е реалистична.

„Нашето предложение беше освен увеличението на тежестта на всяка година стаж в личната пенсия на всеки един от 1,2 % на 1,35 %, минималната пенсия и максималната да пораснат с повече -  с около над 20%“, поясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Актуализадия 1 лв. партийна субсидия
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази актуализация на бюджета, що крадене ще падне.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
В актуализация на бюджета ще има ли пари за частния бизвес или там ще са само разходи за бюджетните организации. С такива икономисти и финансисти, всяка година бюджетите се актуализират по няколко пъти. Че дори и се гласуват от тези, които ги предлагат. Или от техни съпартийци, които са се издигнали до депутати !
5
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А другарят Путин Владимир Владимирович - враг #1 на тутраканската селищна система.
4
1
 
12
 
! Отговори
муъ преди 2 години
не знам само кой членува в кнсб,а този е искрящо умен продукт на прехода
3
3
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
подготвят тихичко вдигане на данъци и осигуровки с това "актулизация на бюджета". И без това Корнелия това иска от много време. Сега да видя умните и красивите програмисти дето се бият в гърдите ИТ-та (демек кол център и съпорт) с 10-15К месечна заплата да им направят данъците като в Германия/Холандия (че нали искат западно управление) и колко ще струват бруто на рабодателя си и дали ще им плаща като ще си вземе по-евтин немец щото за да им плати 15К нето ще струват по 30К бруто
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя другар къв е? нещо за частния сектор да каже??? той да не е от социалното министерство? пародия на синдикат!
1
0
 
17
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Опаааа.тия и на новият кабинет,който още и правителство няма,та почнаха и на него ли д се слагат? Същите,които оплюваха хората по площадите тогава?! Реформа и там! До един трябва да се сменят! Лицемери!-:((((а