Прокуратурата: Няма списък с 38 със сметки в чужбина

Преди 2 г. Цацаров поискал информация от финансовото разузнаване
23 юли 2021 11:23,
20
Прокуратурата: Няма списък с 38 със сметки в чужбина
Снимка: Pixabay

Прокуратурата опроверга информацията за списък с 38 лица, които притежават сметки в чужбина.

От там допълниха, че още преди две години тогавашния обвинител номер 1 Сотир Цацаров е поискал цялата налична финансова информация за лица, които заемат висши публични длъжности, които не са декларирали банкови сметки в чужбина, недвижими имоти или друго и мущество на значителна стойност, участие в търговски дружества в чужбина, включително в офшорни компании и извършени разходи и инвестиции в чужбина.

В прокуратурата са получени две справки с информация, която от ДАНС определили като „непотвърдена“. В нея няма данни за лица, заемащи висши публични длъжности, недекларирали по съответния ред участие в търговски дружества в чужбина, включително в офшорни компании и извършени разходи и инвестиции в чужбина.

Още по темата
„Посочените в справките данни не са били достатъчни, за да бъде направен извод за наличие на основателно предположение за извършено престъпление от общ характер, което е наложило извършването на лична проверка от прокурор при Върховна касационна прокуратура. Установено е, че по отношение на 11 лица - представители на органи на законодателната и изпълнителната власт (2-ма народни представители, 2-ма зам.-министри, 2-ма председатели на общински съвети, 1 кмет, 4-ма зам.кметове/ и за 27 магистрати (17 съдии, 5-ма прокурори и 5-ма следователи) съществува съмнение за недеклариране по съответния ред на притежавани от тях банкови сметки и/или недвижими имоти в чужбина.

Всичко това станало причина да започнат данъчни проверки на НАП и КПКОНПИ за периода от 2016 г. до 2019 г.
Данните от тях показват, че само срещу едно от лицата все още не са приключили процесуалните действия по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) от органите на НАП за събиране на доказателства.

За останалите не са установени несъответствия и предпоставки за предприемане на последващи контролни действия, като е изяснен и законният произход на средствата“, посочват от прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Каспър преди 2 години
Престъпници долни, този народ ще ви гони до дупка васи вашите наследници, докато не върнете откраднатото . . . в бюджета !!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Щом онзи грозния който не може да си каже името константин пенчев е прехвърлил на сина си повече от милион евро представям си пепи еврото който работи за прокурори полицаи и съдии колко мaнги им е скътал
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев бе ,защо не си тръгнеш с добро ! Ос.рал си се отвсякъде бе ,няма държава която да не иска твоята оставка !?
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков - изпечен мошеник и лъжец от "бивши хора"
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 - С оглед на това, коео стана 10 години след 1985-а, силно се съумянвам, че не са били пъъълни загубеняци.
13
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
От заглавието не става ясно дали иде реч за 38 бири или 38 програмисти.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм ... колко протоколи има, дето са изчлезнали и затирти, бедан ви е фантазията. Аз търсих едни стари дела на бащата, то ... все ендо не са се слузвали никога.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобно на положението около 1985та при Тодор Живков, когато янките изнесоха подобни списъци на стените на посолството си. Но за разлика от сега, тогаз политиците не се държаха, сякаш населението са пълни ***'оти. Може би, защото хората при комунизма не бяха такива, за разлика от сега.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобно на положението около 1985та при Тодор Живков, когато янките изнесоха подобни списъци на стените на посолството си.Но за разлика от тогаз, политиците не се държаха, сякаш населението са пълни ***'оти. Може би, защото хората при комунизма не бяха такива, за разлика от сега.
9
1
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Много ми е интересно, дали от тези 27 магистрати в списъка има и такива, които са във ВСС? Как ли са гласували вчера?
8
1
 
17
 
! Отговори
Вярващ преди 2 години
Разбира се - цялото общество - всички - вярваме на прокуратурата.Хората вече дори не четат какво са казали тези лъжци.
7
1
 
12
 
! Отговори
От прокуратурата преди 2 години
Няма списък с 38 сметки в чужбина ние направихме проверка по тези сметки, нарушения няма.
6
0
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Дс ри си от тези крепостни селяни без грам сиво вещество! Ясно е за Божков ама според прокуратурата Пеевски е милиардер абсолютно законно Тиквата също, а ти живееш в калта бедняк!! Няма начин на това разчитат на такива глушави хора каъо теб за да продължат да облъпват и манипулират народа!!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е как де няма, нали Бойко размахваше още 2009г 2 диска с такива сметки и бъбреше как ще им разкаже играта!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E нали още 2011-12 платиххме на Германия за диск със сметки на българи в Швейцария, а сега нямало! Ми да започнем да избиваме всички политици и хора с повече пари тогава. Няма да върнем парите, но поне няма да се изнасят повече.
3
1
 
30
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Ха, колко плоско и елементарно. Вчера ВСС застана на амбразурата и защити Гешев, днес прокуратурата вече няма списък на магистрати с банкови сметки в чужбина. Както се вика - пито-платено!Всичко е точно, изненадани няма!
2
1
 
27
 
! Отговори
За всичко преди 2 години
да си затвори човек очите, но оня ден като се разбра, че са прекаратили проверката срещу Горанов преди 2 години и, чак сега го казват е ясно каква е прокуратурата!!! Няма какво да говорим за всичко останало!! Само ***, наивен, крвпостен селянин би се вързал на твърдения на прокуратурата!!!
1
4
 
27
 
! Отговори
Кой преди 2 години
вярва на прокуратурата???!! Тя работи за Пеевски и Тиквата, но за сметка на това прави всипки ни на ***!!! А нещо няма ли да напишете, за Лъчо Мозъка, а 1.6млн$, с които е забогатял от днес за утре??? Пародия на държава населена с пейзани!!!