Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие

Туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия"
271
Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Още по темата

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия".

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, наш зрител ни изпраща клип и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Проверяваме на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия, пред bTV.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: мореплажтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
18
 
! Отговори
Танто за кукуриго преди 2 години
Сега се върнах от двуседмична почивка в турски курорт....нито е по евтино нито по спокойно...цените са горе долу колкото нашите... единственият плюс които се забелязва.... уникално учтиво обслужване ...тука липсва такова !!! Ама като включим "Ковид таксите " за четири члено семейство......и пътни разходи...."де е Илия на кирия "...
166
5
 
7
 
! Отговори
А ВАШИЯТ преди 2 години
РЕСТОРАТЬОР АЛИТО КАЗВА НЕМАПАРИ. КЕФЕТЕ ХОРАТА А ТЕ ПОСЛЕ ДА СЪЗДАВАТ БЛАГА. ИМА СВЕТЛИНА У ТУНЕЛА ИСТИНСКА.РАДЕВ Е ГЕРОЙ. БЛАГОДАРЯ ВИГ-Н ПРЕЗИДЕНТ.
165
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте лъгали хората! Няма никой по БГ черноморието всички са в Гърция!
164
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте лъгали хората! Няма никой по БГ черноморието всички са в Гърция
163
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва си тотално деградрал или *** да идеш на бг морето.
162
2
 
33
 
! Отговори
Врачанка преди 2 години
Аз също съм свидетел как спасителите на плажа в Созопол и слънчев бряг сутрин рано запазват чадъри до 3ти ред. Ходех много рано на плаж още докато е празен, а вече поне три реда вече са запазени със спасителни жилетки по шезлонгите и ред други атрибути. Заради мутренското поведение на концесионерите постепенно бг.туристите при първа възможност ще се изнесат по чуждите плажове.
161
16
 
15
 
! Отговори
До 181 преди 2 години
Стига с тази Гърция!Колко си прав, човече! България има къде по -красива природа отколкото Гърция. Не ме вълнува нито Гръция и техните плажове и морета, нито нашето Черноморие. За мене и семейството ми е най - добре на планина в България - спокойно, чисто, свеж въздух, планинска красота, щъркели, горски и селскостопански животни.
160
12
 
6
 
! Отговори
До 181 преди 2 години
Стига с тази Гърция!Колко си прав, човече! България има къде по -красива природа отколкото Гърция. Не ме вълнува нито Гръция и техните плажове и морета, нито нашето Ченроморие. За мене и семейството ми е най - добре на планина в България - спокойно, чисто, свеж въздух, планинска красота, щъркели, горкси животни и селскостопански животни.
159
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много поздрави от Майорка. Чадърът си го купувам от някой от крайбрежните магазини за няколко евро. Ползвам го седем дни и го хвърлям. Свободното място е в пъти повече от мястото за платените чадъри. Хотелът ми е на 40 метра от плажа. Всичко останало също няма нищо общо с мутренското море в България. Да ви се чуди човек, защо се мъчителна Мутроморието.
158
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не ни вълнува,на море не ходим, да му мислят тия, които (ще) почиват на Черноморието. Най - добре си е на почивка на планина.
157
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тази Гърция! Като седна на скапаните им плетени сточета по заведенията и ми се отщява всичко! Кръчмите и магазините са скъпи, само чадърите и шезлонгитр са евтини! Някой плажове са пълни с таралежи! Ако не знаеш, може да си навлечеш неприятности! Някой плажове са кални, а не пясъчни. Общо взето не е лошо, но чак пък толкова да се превземате ми одва в повечко!
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така и за ваксини не се трепат както за чадъри :)
155
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не ми вълнува,на море не ходим, да му мислят тия, които (ще) почиват на Черноморието.
154
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Слънчака 30 лв. за чадър и два шезлонга. Свободните зони са малки, тесни, но места се намират. Даже намерих място да си паркорам колата! Има хора, но не е навалица! През август ще пробваме една седмица някъде другаде, да видим как ще е там!
153
2
 
7
 
! Отговори
До 164 преди 2 години
Еми колега, прав си ама говориш за чалгаризацията. Ми то тогава за кой да гласуваш. За личния певец на Илия Павлов, за любовницата на Георги Илиев, за ГЕРБ, за БСП ту, за да България? Е, няма как да стане.
152
11
 
3
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Пълни глупости. В момента съм на Поморие. Да ви пратя снимки ?
151
2
 
23
 
! Отговори
Я преди 2 години
Във Равда преди две седмици ми поискаха 25 лева за 1 чадър и два шезлонга, както и консумация за минимум 25 лева. Ползвах атракцион( парасейлинг) за 150 лева. Моничето ми каза Ок, щом ползвате атракцион от нашия плаж може да останете, без да плащате, но след като свършите ще трябва да платите. Като свърших със забавленията момичето дойде ядосано и каза ще трябва да ви таксувам, защото свършихте и още стоите. Таааа си взех багажа и чао. Предпочитам да дам такива пари за нещо друго. У лево
150
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднъж на десетина години пробвам как е на море в България, а през останалите години ходя на море в чужбина със самолет. И двата пъти, когато пробвах как е в България, си тръгнах вбесен на другия ден. Сега пак съм на море, разбира се не в България и всичко е точно въпреки коронавируса.
149
2
 
9
 
! Отговори
"Тиква"- ч преди 2 години
Преди ги рекетирах за 20, а сега ще бъде 50 за чадър(потрива доволно ръце)
148
7
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Всъщност е само за плажа , хотели и заведения са празни или на 25% от капацитета си ... !!! Колкото и да ви се струва че има хора почиващи...реално няма !!! Слаб сезон.....