Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие

Туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия"
271
Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Още по темата

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия".

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, наш зрител ни изпраща клип и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Проверяваме на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия, пред bTV.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: мореплажтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ми дреме как е било в Гърция?Статията е за ситуацията по българските плажове. В момента съм на Несебър и всички плажове и заведения са претъпкани с народ. Изобщо не ме интересува Гърция. Аз съм българин и се интересувам от България.
146
7
 
19
 
! Отговори
До Пепе преди 2 години
Ок-ами не само ти почиваш в Гърция. 90 процента от българите отиват там с пълни багажници с храна от България. И статията не е за гръцкото крайбрежие,а за българското.Комплексарите започнаха да обиждат българските туристи в българските курорти.
145
12
 
9
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Зимата ходя да карам ски на Кипър.Невероятно обслужване,безплатни ски влекове .Купуваш си едно кафе и ските гърците ти ги дават без пари ,даже ми се е случвало да ме носят на гръб до върха. За 2 евро снежен човек ми правят на терасата в хотела. Повече на Банско няма да стъпя
144
20
 
12
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Кой каквото ще да пише Гърция е на светлинни години в сферата на услугите, даже не се доближаваме леко до тях. Колкото до cкъсаняците, които ми правят сметка на менюто, и за които 4-5 звезди на Слънчака са върхът на сладоледа - съжалявам ви. Вероятно изкарвам повече, от 95% от вас и на почивка харча толкова, колкото реша. Аа да и си бълнувайте за доматите в багажника:)
143
9
 
7
 
! Отговори
младен преди 2 години
Да напишеш че Българите идвали в гърция с пълен багажник и плащали само за спане трябва да си страшен ***, като този който евентуално може и да го е направил, или да не си стъпвал в гърция никога.Аз лично на тръгване от тук си пълня багажника от масутис с по-ефтини и по-качествени стоки от в БГ, а бе обратбото
142
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Драганчо,това ОлигофрениЙ някой македонски император ли е или нов елемент от Менделеевата таблица?
141
7
 
19
 
! Отговори
Отвъд океана преди 2 години
Много години не бях ходил по нашето море,но тази година отидох и съм много доволен.Изкарахме си супер,догодина пак.
140
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли какъв е проблема на повечето българи. Вие ми говорите за изчегъртване (гнусно долнопробен израз между другото). Наивници си бяхте, такива ще си останете. По-малко от половината гласуваха на изборите, но когато фигурантщината и чалгарщината счупят държава тези които не гласуваха ще излезнат на площада и ще ви пометат за 24 часа, че и по-малко.
139
9
 
3
 
! Отговори
Драган преди 2 години
Журналистически олигофрений, нямащи нищо общо с истината!
138
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашенци като ходят в прехвалената Гърция пазаруват от България. Мой колега си беше взел и кафе машината даже, било скъпо. Там се плаща само за спане и толкова. А аз така си ходя на село, сомо че не плащам за спане.
137
2
 
10
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Борисов е виновен за това
136
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой го е напекло слънцето и халюцинира. Пак представяте изолиран случай, като нещо масово. По Черноморието наплива е слаб. 30% от хотелите и другите заведения въобще не са започвали работа. Места на плажа има много.
135
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да ги разбера тези дето лежат на плажа. Освен да киризят мадами де. Аз лично или съм в морето или в бара. Нито шезлонг ми трябва, нито чадър. Често се заигравам с децата на пясъчните строежи.
134
3
 
10
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 2 години
Изправи се БГ. Ние идваме. Това е положението. Главния прокурор е виновен за хавлиите
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсалите инвеститори на бунгала поГръцките чукари се изсипаха вкупом да си рекламират празните котори.
132
4
 
13
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Недейте с такива статии ,че българофобите режат вени !
131
5
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Туй за боя за чадъри колко пъти ще го пускате вече?Щом има такваз навалица мутрохотелерите да връщат парите дето им платихме за помощи!
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛАЗУР --Е ФРЕНСКА ДУМА, БРИЗ --Е ФРЕНСКА ДУМА, ПЛАЖ --Е ФРЕНСКА ДУМА..ЛАЗУРЕ ИДВА ОТ ИТАЛИАНСКАТА ДУМА: АДЗЗУРИ/АЗЗУРЕ = СИЯЙНО СИНЬО...НА ГРЪЦКИ Е ГАЛЛАЗА..ИМА И ДРУГА СЪЩО ЗА ЦВЯТ : ОКИАНОС = т.е. ОКЕАН.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 151 КО ТИ СТАНА БЕ ЧОВЕК? СЛЪНЧАСА ЛИ? ОТДЕ ТИ ДОЙДЕ НА УМ, ЧЕ КОЙТО СИ Е ХВЪРЛИЛ ХАВЛИЯТА НА ПЪРВИЯ РЕД Е МУТРА?
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 149 Ти колко пъти си ходил във Франция и Испания на море? Ама честно.