Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие

Туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия"
271
Бой за място и чадър на плажовете по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

Още по темата

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи плащат допълнително за сянка "на първа линия".

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, наш зрител ни изпраща клип и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Проверяваме на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия, пред bTV.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: мореплажтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
0
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Пълни лъжи!Преди 2 дена се прибрах от Поморие след 9 дневна почивка!Нищо подобно ,повечето хора ходят на плаж за по 4;5 часа и се прибират преди 10,30 сутринта!Оборотя ня морето се прави основно от Българи,чужденците си стоят по стаите и никъде не излизат ,освен няколко часа на плажа!Това за бой за чадъри и места на плажа е ПЪЛНА ЛЪЖА!Престанете да пишете ГЛУПОСТИ!Единствения проблем е паркирането на автомобил ,нищо друго!След 10.30 сутринта на разстояние 4-5 и повече метра от тебе ,няма хора!
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и друг, много голям проблем по Южното Черноморие: липсата на места за паркиране! Строят се в Несебър например, нови красиви блокчета,семейни хотели и т.н., но не са предвидени гаражи, нито за закупилите апартаменти в тях, нито за почиващите по 1-2седмици.
225
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя въпросен северен плаж в приморско преди 3 години не ми дадоха да плажувам , щот не бях отседнал в тамушния хотел , не можех и да си заплатя за чадър , нагляри.
224
5
 
12
 
! Отговори
море от лайна преди 2 години
Това е нашето черноморие!
223
7
 
8
 
! Отговори
лайна да яде! преди 2 години
До забравете Черноморие......всеки който ходи на Черноморските курорти! Морско безоточно блато!Гериз!
222
1
 
2
 
! Отговори
черноморската кръчма преди 2 години
До Много умна нация!
221
3
 
5
 
! Отговори
не преувеличавайте!! преди 2 години
Отдавна е свършено с черноморието - превърнато в бетономорие....
220
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер си е на морето,поздрави от Несебър!Хейърчетата да продължават да драскат из вестниците!
219
6
 
15
 
! Отговори
активист канеседайбе преди 2 години
***. Само да лежат и да грухтят по плажовете. А колко данъкоплатци бъхтят заради вас без да могат да видят морето по телевизора даже. Щото вечер нямат сили от бясна експлоатация. Време е за промяна , който работи трябва да получава.
218
9
 
4
 
! Отговори
гард на арендатор преди 2 години
Скоро ще налагат и тия дето си носят чадъри. Гратисчии. Ще ги чепарастим с техните им чадъри.
217
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е Черно море от преди 1989г.ТОВА Е МУТРОМОРИЕТО.Всички откраднати пари от народа са вложени там в хотели и заведения от политици,мутри,престъпници,комунисти-демократи,съмнителни бизнесменивсички рожба на криминалния преход.
216
12
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Здрвейте! -:) Истина ли е това като заглавие?Пресилено е мисля! Щом си носиш чадър и хавлия,можеш да отседнеш на всякъде! Южното ни черноморие го посетих последно през 1996 та година.Бяхме в Мичурин! Оттогва почивам само на Обзор!На 7 август,пътуваме със семейството ми за там!Познавам половината Обзорци,а останалата половина мен!-:) Всяка година се връщам там! Здравейте Обзорци!-:)) Ще се видим след 7 ми!
215
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да е само Черноморието. Наскоро попаднах на 4 звезден хотел в Банско с оферта от 27% отстъпка. Когато поисках крайна цена ми калкулираха 1270 лв на човек. Еми, мерси. След 1 месец, с пср тестовете ще отидем в 5 звезден и разкошно спа за по 400 лв на човек.
214
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СА МИЛИОНЕРИ,А ЕЛЕКТОРАТА НА СЛАВУЦА-ИЗТЕКЛИТЕ МОЗЪЦИ И НЕ СА НА СЕНТ ТРОПЕ А В ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТЗАД В СКЛАДА .НЕ БРОЯТ 50 ОЙРО ЗА ШЕЗЛОНГ, А ЗА НАЕМ НА ДЕН В КИЛИЯ НА НЯКОЕ ЛОНДОНСТАНСКО ГЕТО
213
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234Абе доста състояъелен познат преди години ни разправяше за Испания. нещо сянката там била кът и било по същия начин както тук. С бутане и надбягване.
212
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искат да видят как се прави истински туризъм , да посетят курортите в южна Азия и да видят какво правят.
211
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалистическия човек нема лекуване. Ами като с администативни мерки се определят цените на сянката така ще бъде! За цигари и алкохол има пари. Да си плати за чадъра няма. И миналата година бе така на Златни пясъци. 2005-08 година като ходих на Китен съвсем нормално първата редица по скъпа. И няма бой и бутане. И няма"на спасителя". Лошото е, че свободноплажуващите вместо зв оната за това идват пред теб, бодват чадърчето и ти пречат да си наблюдаваш детето. А каква коочина оставяха след тях!
210
3
 
19
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Българите са на почивка кой къде иска-кеф ти планина,кеф ти море! А милионерите от Сен Тропе и Санторини киснат цял ден по българските вестници да обясняват колко са напред с материала.Хахахаха.
209
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ Испания не се плаща, в северна Африка и Азия също не се плаща, а там има невероятно красиви места, даже цели екзотични къщи дават с басейн или до плажа!
208
3
 
22
 
! Отговори
Вива преди 2 години
Ненормална работа! Почивам със съпруга ми в Китен. Има тежък здравословен двигателен проблем, затова сме тук, по достйпно си мислех. Трудно се движи. От три дни се разправям с тези *** концесионерите на плажа относно хавлиите. Гордите притежатели на тези хавлии отиват сутрин преди 7 ч. и "резервират" по този начин чадъри и шезлонги. Идват сред 3 ч. след като си доспят и закусят. Не стига, че 2 шезл.и чадър са 21 лв. (ден година храни), а имат наглостта да ми отговарят, че такъв е реда.