Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта

Сключвани са договори със странни възнаграждения
25 юли 2021 09:27, Ния Христова
135
Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта
Снимка: БГНЕС

През последните седмици "Александровска" влезе в полезрението с няколко скандала, а болницата вече е с нов директор - д-р Атанас Атанасов.

Какво откри той при проверката си?

"Добрата новина е, че в това лечебно заведение работят едни много добри специалисти, които са отдадени на пациентите си. През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от задълженията си и са спасили десетки животи", заяви той в ефира на Нова тв.
 
Д-р Атанасов се е запознал с доклада от проверката в болницата, който установи, че през последните 7-8 години, в болницата е създадена тенденция за увеличаване на текущата загуба.  Така се стига до края на 2020 г., в която непокритата текуща загуба е в размер на 68 млн. лв.
Още по темата
 
"Последната година, през която болницата е приключила с положителен баланс е 2012 г. , която е последната година от управлението на академик Трайков. През 2013 г., когато за изпълнителен директор е определен проф. Ангелов, започва изпадането в лошите текущи резултати", заяви д-р Атанасов.
 
"Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са готови след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни договори. През 2017 г. един консуматив е договорен за 33 ст., а през 2020 г. той е договорен на 17 пъти по-висока цена – 5.71 лв. Нямам обяснение на това явление", обясни новият шеф на болницата.
 
"Служители от болницата казват, че в този случай ставало дума за грешка. Но тази грешка е допусната няколко пъти", добавя още той.
 
"Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер. И получава по-високо възнаграждение за тези 4 часа от началника на транспорта, който работи на пълно работно време. Натъкнахме се и на хаос в работните процеси. Включително и във ваксинациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми", каза д-р Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E и?Така е в ес. Кво рИвети?
79
2
 
40
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Срам за всички които гласуваха за един *** пожарникар да ги управлява 12 години. Срам, огромен срам!
78
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Умовете на българите в пандемията сечат , като лопата в л.айна!Хората по света си пренастройват икономиките, вече всички умни икономике се насочват към новите технологии, управляват вълните от кризата с коронавируса, така че да извлекатв бъдеще по-големи печалби и по-силни позиции на пазарите!Още в началото ви казах, че ще има вълна след вълна и ще откара с години, а вие ме мислехте за луд!Това е пренастройване и завземане на пазари без да се води конвенционална война!Агент Лео Фланиган!ЦРУ!
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не само ЛЕКАРИТЕ, всички които работят някъде и издържат простотийте и кражбите на КАЛИ.НКИТЕ, толерирането на тотална ол.игофре.ниея са герой че
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Василев: Продължи де със словоизлиянията. На пирогов и сие цяла каса подари.
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам парите за ковид болници да се пренасочат за построяване на още затвори.
74
3
 
31
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Не минава и ден, без да изскочи някой заек от поредния трънлив храст. Всеки ден - нови разкрити злоупотреби. Докога???? А иначе, устите им големи, като зейнат да плюат другите, в отчаян опит да прикрият себе си. Реално понасяне на отговорност е нужно, не само приказки.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разграден двор знаете ли какво е? Тук е така. Само за някои обаче. Масата е за пълнеж, за фон.
72
0
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
- Нищо чудно, като се има предвид, че Коцето Дяволов е гей.
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеем в куриози и не само в болниците.......След като години наред си затваряме всички очите за всяка нередност, се питам дали не си заслужаваме да ни правят на ***?????
70
2
 
6
 
! Отговори
79 преди 2 години
Ботоксът те е пленил нещо. Все там гледаш.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент ...ЦРУНе коментираме , защото се успокоихме. С новата ,,дирекция за пациентите,, в МЗ връзката с фармацевтичните компании става пряка. Ти имаш интерес скъпо лекарство да влезе в държавните поръчки. Плащаш и си правиш НПО,което легално си контактува с МЗ чрез Дирекцията Кацаров. После имаш пълна информация за конкурсите за държавни поръчки. Не е станало още, но си е възможност.
68
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сегашният здр.министър бойкотира ваксинацията .а това ЩЕ УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА.кой има топки да я направи задължителна.
67
3
 
1
 
! Отговори
Дефицитни стоки преди 2 години
≥ Държава Няма ≤ ¥?$ ≥ Другари Действайте ≤
66
3
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Това е многогодишна практика а не е куриоз!Куриоз е нещо любопитно и необичайно а кражбите на мафията с бели манти е от бай Тошово време насам!
65
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Как в миналото сме правили ваксини , а сега не може да си направим ние една ваксина???Това е същината на проблема, а не работата за жълти стотинки, коя клиника е източила и взела повече пари от друга клиника!!!Въртите се в омагьосан кръг и никога няма да може да се фокусирате над важните неща и приоритети!!!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
64
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Ами ти що не отидеш да работиш на полето и на село???Всеки гледа мекото, и после като влезе в магазина се чуди, защо няма български домати и краставици!!!Тодор живковският гладен селянин вече стана неолиберален глобален герберски селянин с претенции и изисквания, иска да яде на хляба мекото!!!Аегнт Джеремая Денкинс!ЦРУ!!!
63
4
 
22
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Да следиш какво става и да защитаваш ГЕРБ без да си платен е меко казано странно. Особено по въпроса за пътищата и магистралите, защото ако си малко в сферата ще знаеш, че изчезват много пари от там. Цената на строежа, качеството, времето, ремонта впоследствие и т.н. Темата е много дълбока
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев, има нужда от работници на полето и по селата.
61
1
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
" Да си чувал случайно, че когато се плати предварително , цената е далеч по-ниска, отколкото на свършена работа! *** и си купи апартамент, когато още не е започнато строителството, и го купи когато е свършен! Бъди сигурен, че цената не е същата!"================================================Цената не е същата, ама няма гаранция за качеството, което ще получиш. Да платиш на зелено, без да си видял, за какво си даваш парите, май не е добра идея.