Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта

Сключвани са договори със странни възнаграждения
25 юли 2021 09:27, Ния Христова
135
Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта
Снимка: БГНЕС

През последните седмици "Александровска" влезе в полезрението с няколко скандала, а болницата вече е с нов директор - д-р Атанас Атанасов.

Какво откри той при проверката си?

"Добрата новина е, че в това лечебно заведение работят едни много добри специалисти, които са отдадени на пациентите си. През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от задълженията си и са спасили десетки животи", заяви той в ефира на Нова тв.
 
Д-р Атанасов се е запознал с доклада от проверката в болницата, който установи, че през последните 7-8 години, в болницата е създадена тенденция за увеличаване на текущата загуба.  Така се стига до края на 2020 г., в която непокритата текуща загуба е в размер на 68 млн. лв.
Още по темата
 
"Последната година, през която болницата е приключила с положителен баланс е 2012 г. , която е последната година от управлението на академик Трайков. През 2013 г., когато за изпълнителен директор е определен проф. Ангелов, започва изпадането в лошите текущи резултати", заяви д-р Атанасов.
 
"Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са готови след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни договори. През 2017 г. един консуматив е договорен за 33 ст., а през 2020 г. той е договорен на 17 пъти по-висока цена – 5.71 лв. Нямам обяснение на това явление", обясни новият шеф на болницата.
 
"Служители от болницата казват, че в този случай ставало дума за грешка. Но тази грешка е допусната няколко пъти", добавя още той.
 
"Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер. И получава по-високо възнаграждение за тези 4 часа от началника на транспорта, който работи на пълно работно време. Натъкнахме се и на хаос в работните процеси. Включително и във ваксинациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми", каза д-р Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
10
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
Не се карайте, просто българина обича да краде. Най хубаво вечер заспива, когато през деня е успял да прецака някой или някоя далаверка . Срещу гена не може да се върви.
39
7
 
3
 
! Отговори
До моля моля преди 2 години
А служебното правителство колко машини купи след това, май бяха 2 пъти повече. Без Сиела, без обществена поръчка, чрез държавна фирма. Беше преди месец, толкова ли ви е къса паметта? Или сте заслепени от омраза и доноси?
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куриер да си. Разнасяш чантите с инфектираните проби по времето, когато син не смееше да посети болната си майка от страх да не се зарази.И я кажи тая заплата,че е 560 лв за цяла дръжност. Да знаят хората какъв мишок са назначили за шеф на Медицинска академия Нищо чудно,че лекарите ни ще работят в чужбина.
37
0
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Ти явно не живееш в България щом пишеш такива глупости или ти се плаща да ги пишеш.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следващият "изчегъртън" май ще е коцетп?
35
2
 
7
 
! Отговори
моля моля преди 2 години
До Схемата се повтаряМашините ги купиха ГЕРБ. И те сключиха ш---ия договор със Сиела. Къса ти е паметта.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39, ква ударна вълна бе? На прибиране на премии за надписани измислени ковид болни ли? Я се скрий
33
0
 
10
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
Слава на борисов, за 10г. Една магистрала от граница до граница не направи.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след като ,,не му е ясно,, значи е същата Ка.линка. Ами изяснявай се с контролните органи, му,шморок.Интервю ли даваш или донос. Ние ,читателите, да ти вършим работата.И бил ли си на линия през пандемията, защото тогава доста муш,мор,оци от гилдията се изпокриха и шепа медици от Вашата болница поеха ударната вълна върху себе си. В името на справедливостта и за подобряване на бъдещите мерки от теб се чака анализ, а не кухи констатации. А куриерът пренасяше соп,олите с вирусите ,да знаеш
31
1
 
7
 
! Отговори
х-а-х-а преди 2 години
Гербавите па кой ги бръсне вече за слива. Да си пишат тролчетата. То друго не им остана. И да се преориентират, време нема. Хахахахахахах
30
1
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Вие за "хранилки" не сте ли чували?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краднето не спира. Крали, крали дъно нямат.Товя лекари ми било. Това да чисти корумпирани некадърници. Ако влезеш вътре не е ясно дали ще излезеш жив.
28
3
 
7
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 2 години
А защо в този сайт не писахте нито веднъж за схемата за покупка на машини за гласуване, през държавна фирма и без обществена поръчка, извършено с хирургическа точност по старите корупционни схеми?
27
2
 
4
 
! Отговори
Корнелия техноимпекс преди 2 години
Коррупция завинаги!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що намесвате политиката бе? Елементарно е - който краде отива в затвора.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам вече на нито един лекар! Здравни бандити с изключения!
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не репресирайте човекът, той е от Герб и от тях назначават само на заплата, не на работа
23
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Въпреки , че е неделя , герберастките миризливи *** са станали рано и яко плюят Радев и слагат минуси ! Към обяд , обаче нормалните и свестни хора надделяват и до края на деня троловете не могат да смогнат !
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ред в Хаоса! Герп!
21
4
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Чадър имаше не само върху лекарската престъпност. По ниво на корупция сме като страните от Южна Америка, но осъдени все няма и няма