Трендът - къща извън града, но има ли качествени имоти?

Какво се търси най-много?
Обновена: 25 юли 2021 11:46 | 25 юли 2021 11:40, Александър Попов
84

Ковид-19 не свали цените на имотите, но съживи търсенето на къщи в селата край големите градове. Желю Станков десетилетия наред е живял в панелка в София. Днес строи къща на 20 минути от столицата, в с. Опицвет.

"Със съпругата ми решихме, че трябва да излезем от София, като думата, която ни обедини е свобода. Идеята изкристализира през първата ковид вълна. Седиш между четири стени, слизаш до магазина, навсякъде полицаи. В парка имаше опънати полицейски ленти", разказа той пред "Дойче Веле".

Желю е част от една нова вълна на имотния пазар - да купиш имот извън града. Тренд, роден в пандемията.

"Категорично има такава вълна. Винаги сме имали клиенти с интерес към подобни имоти, новото е, че банките вече подкрепят подобни сделки", казва Николай Господинов, собственик на агенция за недвижими имоти.

Какво се търси най-много?

Това са имоти, които се намират до 30 км от градовете и да има хубав път. Но такива трудно се намират.

"Съвременният живот изисква инфраструктура - да има интернет, наблизо да има магазини и детски градини. Пазарът на имоти е далеч все още да предложи качествени имоти в близост до големите градове", допълва Господинов.

Имоти извън големия град търсят предимно хора, които имат възможност да работят дистанционно. Пандемията позволи на все повече хора да работят от дома. Друга тенденция е работа от дистанция от морето.

Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
До Друга тема - намери си православен свещенник. Ако не си кръстен, кръсти се. Започни да посещаваш неделните Богослужения, да се изповядваш, да се причастяваш с Тайните Христови и да се молиш и чтеш духовни четива. Това ти гарантира добър живот и истинско щастие!
17
7
 
2
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Извинете, може ли да ми помогните да живея добре и да съм истински щастлив ?!
16
8
 
13
 
! Отговори
Сега е мУмента преди 2 години
Сега му е времето всеки шоп с малко поляна на баир да го пуска за продажба на мин. 80 евро/км2. Като се закачи хайванина после да му мисли той. Да го регулира, изравнява, строи, няма вода, няма ток, няма транспорт. Много шопски селяни така забогатяха, само защото десите им навремето оградили малко поляна. Е, трябват и балъци, но пък те са повече и от поляните на днешно време.
15
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, бедните про'шлеци със сбърканите ценности, дето селското ги влече повече от детето станали 6ма.
14
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно много филми са гледали хората с такива мечти за къща ама близо до София ама и т.н. Такива екстри са за хора с високи доходи , да не кажа богати. Много хора със средни доходи се опитаха , ама и много се отказаха. Само един щтрих, отоплението през зимата е минимум 1 000 лв. на месец. Иначе може и по евтино , ама ще мръзнеш както по всички села. Палиш една печка в една стая и това ти е комфорта.
13
5
 
29
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Абе елате в провинцията, бре. Свободни, празни къщи, колкото искаш. Ама вие искате, уж извън София, ама да е като в София. Такова животно няма никъде по Света. И в Швейцария няма такова животно. Не може мечът докрая и душата в рая.
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До про'шлека с объркани ценности, дето е мин-вал поста ми #14.Трябва да си много сбъркан и неграмотен комплексар,да идеш да бачкаш на село, а да не можеш да си отглеждаш детето в семейството - вероятно и беден некадърник...
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да има хубав път " - за жалост в Бг , ако въобще има проходим път си е промоция от всякъде.
10
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искали детски градини на село - истински про'шлеци с объркани ценности.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква е тенденцията, че тренд май не е българска дума и не я знам!
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върнат на село тия с големите пенсии,щото за останалите го превърнаха в яка мизерия.
7
4
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какво означава думата "тренд" в превод от суахили?
6
3
 
29
 
! Отговори
ми така е преди 2 години
До ATAKA_FOREVERОтдавна съм в къща!И живота е съвсем друг!Сякаш си на друга планета!В града отивам само по работа,и бързо се прибирам!Повече никога в тоя бит пазар,наречен град!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ATAKA_FOREVERТака е, но зависи от апартмаента и странта в която живешеш. Пробвай централен Копенхаген.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахха ... Asking the real questions!
3
6
 
31
 
! Отговори
купувайте преди 2 години
Ба лъ ци на територия без Индустрия и Икономика - имотите ги дават за 1 евро - за справка половин Италия и Австрия! Само в България са все едно купуваш в Манхатън!!
2
3
 
28
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Като човек, който бивее на село мога да потвърдя, че е така. Въпреки, че съм далеч от стеолицата и от големите градове купуват тук, предполагам заради близостта до яз. Жребчево (има хора, които си изкарват времето в риболов). По пронцип повечето си идваха само почивните дни, но някои с времето се преместиха. Беше им трудно само да свикнат да си измитат пред тях и да си почистват тротоара от треви, но свикнаха и това да правят.
1
6
 
45
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Аз Взех да пиша нещо като Статия :"100-предимства да Живееш в Къща"Само че ТЕ Станаха 325 предимствата...(за сега де)И така .... Вече 7 год. се махнах от Панела!Живота Стана Истински и РеаленПак си пазарувам от Лидъл(12 км)Имам си Градина и Кокошки.. Няма Топлофикация, и Бой за Паркомясто...Нито Такса АСАНСЬОР.В Апартамент се връщам само При Смъртна заплаха.