Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото

"ГЕРБ са в кръгова отбрана, трябва да търсят нови насоки"
121
Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото
Снимка: БГНЕС

"Нови партии дойдоха с претенции за нов модел на управление, а започват да работят с партии на статуквото, за да организират евентуален нов кабинет. От друга страна - за новия кабинет се предлагат министри, които са вече действащи или действали в предишни правителства. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред БНР, според когото промяната, която очаква част от народа, не се вижда.

Според Дянков от "Има такъв народ" не трябва да разговарят с всяка партия поотделно, а да заявят приоритетите си и да призоват да ги подкрепят:

"Реално такива приоритети няма, а се говори с партиите явно за поддръжка и за подкрепа. В този смисъл - промяна няма!", посочи бившият министър.

Той прогнозира, че заради липсата на стабилна управляваща коалиция ще се стигне и до трети парламентарни избори скоро.

Като аргумент Дянков посочи именно това, че не се виждат стабилни приоритети, които са много важни за създаване на коалиция.

Дянков подчерта, че икономическата и финансова стабилност на страна е "в добри ръце" с министри като Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият министър в правителството на ГЕРБ коментира, че партията сега е в кръгова отбрана и препоръча да бъдат обновени кадрите в икономиката и финансите и да предложат нови насоки.

"Да кажат: да бяхме на власт дълго време, но ще се реорганизираме и ето ги нашите нови насоки. Това идва със смяна на персонала. Същите хора не могат да обясняват, че примерно електронното правителство е нещо, което трябва да се направи, ако си бил 12 години на власт и не си го направил. Та, ще има един период на пречистване", прогнозира Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Симеон ДянковИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
И освен това преди 2 години
Едно са друсаните хашишни предсказания на хора дето и без друго им е опечен мозъка от жегата, друг е начина по който света наистина работи .....
42
3
 
1
 
! Отговори
Как да го кажа: преди 2 години
Защо съм преследван ли? Това е много комплексен въпрос, много сложен въпрос за който трябва да питате един дето не е между живите, както и голяма част от копилетията му. Но още по-големият въпрос е за голямата беля случила се туууукккккк. Треторен разстрел. Всеки дето знае Северните митове веднага ще се сети за една единствена легенда.Някой е много проооост, защото хората направили това предсказание го наричаме ние, а то е видение една вероятност от милион не са корумпирани от глупостта на Юга
41
5
 
12
 
! Отговори
Жалка работа преди 2 години
ИТН са безпринципни.Искат да правят коалиция с потомствен комунист като Христо Иванов.
40
0
 
1
 
! Отговори
хитър преди 2 години
петър и настрадин ходжа
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее император Флавий Фрифоноф с трите таланта - ядене, пиене и пеене на пиянски песни! Царство Чалгария световна империя на Веселието и Простотията!
38
10
 
1
 
! Отговори
Казвал съм ви го преди 2 години
Много ето на снимката една марионетка на ЦРУ - която избяга в САЩ, защото там му е неговия дял от плячката.Казвал съм ви и друго нещо, че Северът е много по-мъдър и по -придвидлив от Юга. Но в Северните митове и легенди понякога не правят разлика между богове и хора, защото определен човек може да е Аватар на нещо. И тук идва рядката възможност някой хора да са много неграмотни. Според Северните митове Хотр убива Балдир, а според други Хотр,а не Локи се е превъплатил в гиганта Хиор. И не плаче
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее царство Чалгария и новата чалгарска аристокрация! Слава на принц Кондьо, граф Азис и херцогиня Софи-Марина! Боже, пази Чалгарския феодализъм!
36
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мистър "постна пица" ни учи как да живеем...та и го съдиха за кражби...и явно бойко го спаси,объркал си рейса...прочети Историята и опитай да осъзнаеш за какви ценности са умирали Геройте ни...Левски,Ботев,Караджата и хилядите,с Народа ни който иска...дали сме им шанс,по-делата ще ги съдим...те много минаха самозабравили се...и "матрял" бяхме...господарите им ни наричаха "рая"...ама сме тук...и ще ни бъде...въпреки ен.ч.р.те!!!
35
2
 
2
 
! Отговори
Аз съм герберче преди 2 години
Аз съм герберче и расна, в карй свободен аз живея. Герберин да се наричам, първа радост е за мен.
34
3
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Едно хубаво нещо не гласувайте. Да си се избират сами. Не си губете времето на опашките. Няма смислъ. Всики са опърдяни и *** отвсякъде.
33
3
 
11
 
! Отговори
Ха добър ден! преди 2 години
За да има лапаница и с дявола ще се съберат!
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"партията"на крадливите комунисти ГЕИБерасти търсели нови г,зове - старите им омръзнали и се разширили
31
7
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
След като активираха и постаната пица, герберите са в ступор. Всякакви мекотели изпълзяват и дават акъл, след като 12 години бяха на хранилка и се криха по дупките. Паниката и страха на джипко са видими и с просто око
30
5
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Постната пица на Дянков не сте я забравили. Сега ще ядете пръднята на Слави. Не постна пица, а намазана с ***. Ако при ГЕРБ имаше минимално увеличение на заплати и пенсии, при ИТН няма да има никаква индексация. Не предвждат такава. Кое им е хубавото на ИТН така и не разбрах? Ще сме по-зле и от ГЕРБ при тях.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков взе от НЗОК нашите вноски за здраве милиард и половина и не ги върна!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бугарите ще настъпвате мотиката при всеки отворил се случай.
27
0
 
3
 
! Отговори
За Kой работи Симеон преди 2 години
Институт за международна икономика Петерсън - През 80-те и 90-те години PIIE се разширява, за да се превърне в един от най-международно признатите мозъчни тръстове във Вашингтон. Фондацията Ford също беше основен поддръжник на PIIE, като предостави голяма субсидия през 1991 г. През 90-те PIIE създаде брой надарени столове за своите членове: един в чест на Реджиналд Джоунс, бившият главен изпълнителен директор на General Electric, и друг за Денис Уедърстоун - JP Morgan.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кога ще върне милиард и половина в НЗОК дето ги взе нашите пари внесени за здраве?!КОГА????!!!!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега ИТН нема програма и ще навирят дупараната само да се докопат до държавна хранилка!
24
3
 
1
 
! Отговори
111222 преди 2 години
това пък "нищо" що му давате трибуна...а , да- щот ви плаща