Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото

"ГЕРБ са в кръгова отбрана, трябва да търсят нови насоки"
121
Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото
Снимка: БГНЕС

"Нови партии дойдоха с претенции за нов модел на управление, а започват да работят с партии на статуквото, за да организират евентуален нов кабинет. От друга страна - за новия кабинет се предлагат министри, които са вече действащи или действали в предишни правителства. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред БНР, според когото промяната, която очаква част от народа, не се вижда.

Според Дянков от "Има такъв народ" не трябва да разговарят с всяка партия поотделно, а да заявят приоритетите си и да призоват да ги подкрепят:

"Реално такива приоритети няма, а се говори с партиите явно за поддръжка и за подкрепа. В този смисъл - промяна няма!", посочи бившият министър.

Той прогнозира, че заради липсата на стабилна управляваща коалиция ще се стигне и до трети парламентарни избори скоро.

Като аргумент Дянков посочи именно това, че не се виждат стабилни приоритети, които са много важни за създаване на коалиция.

Дянков подчерта, че икономическата и финансова стабилност на страна е "в добри ръце" с министри като Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият министър в правителството на ГЕРБ коментира, че партията сега е в кръгова отбрана и препоръча да бъдат обновени кадрите в икономиката и финансите и да предложат нови насоки.

"Да кажат: да бяхме на власт дълго време, но ще се реорганизираме и ето ги нашите нови насоки. Това идва със смяна на персонала. Същите хора не могат да обясняват, че примерно електронното правителство е нещо, което трябва да се направи, ако си бил 12 години на власт и не си го направил. Та, ще има един период на пречистване", прогнозира Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Симеон ДянковИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Лидия Шулева по - арабия ли е от Симеон Дянков?
22
3
 
8
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Имат претенции ,защото са патерици яко крепени от олигарси и от прости хорица
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков, помним постната пица. Ти нали не ядеш такива.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западни инвестиции, съвместни проекти и западни технологии (разрушете си икономиките а после си развийте сами технологии, до тогава купувайте наши стоки) за 30 години така и не видяхме, но за това пък имаме американски военни бази а Черно море гъмжи от натовски военни кораби, вече е опасно да отидеш на море. Ние ще ви даваме жалките подаяния наречени европари, вашите правителства ще ги крадат и ще изпълняват в замяма нашите нареждания.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз пък и той изпълзя от нейде недоволен че никой го не бръсне за слива
18
4
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ами ИТН точно това обеща, че няма да управлява с партиите на статуквото БСП, ДПС и ГЕРБ, а взе, че започна да преговаря с ДПС и БСП за подкрепа. Защо не поканиха по тази логика и ГЕРБ на преголори, щом можело да правят компромис с БСП и ДПС? ГЕРБ да не са нещо по-лошо от БСП и ДПС? Все едни и същи са.
17
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Аз не мога да разберем на такива чесни ора като нас българите от къде ни идват такива крадливи политици, мене много ме очудва това нещо, седим по цел ден на дивана и се очудвам!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как бе Дянков? Твоят вожд каза, че финансовия министър краде държавата като раздава на пенсионерите.
15
1
 
5
 
! Отговори
LGBTQI+ преди 2 години
Дори такава жестока импария като империята на Чингис Хан не са се опитвали да промятна културата и вярата на завладените народи. Живейте както искате, само плащайте данъци. А САЩ си мислят, че могат. Европейците също си мислят, че могат - хем да грабят, хем да налагат нравите си.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа направи ли Европа в Африка, където бяха и грабиха столетия наред? Направиха ли там нещо като Европа? Защо си мислите, че като грабят сега България, и България ще стане като Европа?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя европейска колония е богата днес? Индия, Африка, Латинска Америка? Те са бедни и гладни след столетия европейско управление. Източна Европа е новата колония на Запада. За нея е отредено да е бедна и източник на евтина работна ръка.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя пудел?
11
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Може би Дянков оценява експертни качества на Петков и Василев, а възможно и само да оценява Харвард, но политически тези не.год.ни.ци са гола вода - такава пенсионна реформа измислиха, че половината пенсионери оставаме на нереформирани пенсии под 300лв. - реформират високите пенсии! Това ако е качествена реформа, пак добре! Но лъжат, че били реформирали всички пенсии, га.до.ве.те! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кръговата отбрана на ГЕрП е прав ,но да каже Дянков за всичките npocmomuu , които продължават да творят гербавите , концентрирани и усилени ,като за последно !
9
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
По-скоро никой не знае кой е човекът.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя са цани май пак да влиза във властта... С тези приказки се изкарва разбирач как да внесе промяна. От Толкова промени и реформи не ни остана живот
7
7
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Вижте как е замижал като плъх в трици.
6
11
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Много ги боли...боковистите че са...натирени от всички парламентарни партии.Това не ги устройва,но такива са...реалностите.Комедия ла...финита и Боко Кюлчето е в...кошчето на историята.
5
10
 
12
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Къде са 2-та милиарда, откраднати от Здравната каса? И това ще се разбере, да видим кой ще понесе отговорноста!
4
4
 
8
 
! Отговори
Всичко в името на преди 2 години
човека, всичко за благото на човека. И всички знаем кой е човекът.