Окончателно: Няма да се строи детска болница върху недовършения строеж

МЗ прекратява договора с "Главболгарстрой" за строителството на клиниката
26 юли 2021 16:00, Анисия Иванова
40

Министерството на здравеопазването прекратява договора с "Главболгарстрой" за строителството на нова детска болница върху недовършения строеж в двора на Медицинска академия.

На 5 юли МЗ е изискало от своето дружество "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД да се прекратят всички дейности, свързани с изпълнението на договора за инженеринг, както и всички произтичащи от него процедури по ЗОП, свързани с упражняването на независим строителен надзор и инвеститорски контрол.

Прекратеният на договор е на стойност близо 100 млн. лв.

В писмо до Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров съобщава, че основание за решението е "изразената позиция на МРРБ, че е недопустимо изработването на Подробен устройствен план за уреждане на градоустройствения статут на незавършения строеж“.

Казусът с детската болница продължава от над 30 години. Строежът е започнат през 1978 година. Според медици, архитекти и родители в нея не могат да се приложат съвременните стандарти за добро лечение на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
мислех че 6те станр депутат но уви
13
1
 
0
 
! Отговори
а толерантния преди 2 години
алхимик
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ще спрат и магистралите сега, ще видите. Бойко се опита да запази парите за магистралите ама тия сега ще ги искат обратно да ги откраднат.
11
2
 
1
 
! Отговори
само преди 2 години
и само да изкопчи не 6тоздрави има ли в балгария с кво 6е ги палнат тия болници
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияницата мистик е готов на абразурата да се метне в името на ГЕРБ и Западната демокрация. Уви, подвигът му няма да отекне в историята като на Матросов, а ще остане на ниво форумски лаладжия. Поздрави : )
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано поне тук парите не са дадени предварително.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То най-вероятно един мол да изникне или нещо подобно ама кмета болници не иска да се строят.
7
13
 
7
 
! Отговори
БОЙКО ЩЕ Я ПОСТРОИ преди 2 години
Няма никакъв проблем построяването на детската болница, това ще стане в 2022 г., когато Бойко Борисов се завърне във властта, а опонентите му тогава, ще отидат зад решетките за кражби и далавери...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик. Ти по никое време си се нафиркал. И метрото се строи, но не с фонда за възстановяване, и Хемус също си се строи. Да вярваш, че Тиквата е построил нещо в България... със смешните му няколко стотин километра път.... правени не за България, а за да се сложат едни пари в джеба.... Трябва много да си се мистифицирал от ракията.
5
3
 
0
 
! Отговори
особено преди 2 години
боян магесник6е го бия каде го вида
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно е да не правиш нищо, по трудното е да направиш нещо.Какво построи служебното правителство до момента?
3
1
 
1
 
! Отговори
глеи преди 2 години
са по принцип и изван полицията бият
2
20
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Разбира се, че няма да се строи. То беше ясно. Дойдоха чалгарите и фигурантите и спряха всичко. Третият лъч на метрото, магистрала Хемус, сега и детската болница. Все пак парите трябва да се откраднат, да не са луди като Боко да строят и да развиват България. Ще построят нещо накрай полето извън София, а този апетитен парцел в центъра ще го открадне някой верен другар за 2 лева и ще построи не "Златен век", ами "Диамантен век" :)))
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо още не сте почнали да строите новата?